reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja go właśnie mam i smarowałam małej prawie codziennie buzie. Ale teraz chyba nie będę zapychać jej buzi kremami. Wczoraj cały dzień przemywam tylko wodą przegotowaną, ma tą buzie taką suchą, ściągniętą i szorstką i widać, że biedną to swędzi, bo przy odbijaniu wyciera buzie o pieluszkę. Ja sama bym też zwariowała gdybym miała taka swędzącą buzie bez posmarowania kremem..

Nie dziwić się, człowiek by się sam zadrapał 😀😀

reklama
Stosuje krem.
Przyznaje sie bez bicia, składu nie przeczytalam 😱Zasugerowalam sie opinia poloznych i lekarki bo niunia miala bardzo duza wysypke po urodzeniu i tez tylko na buzce.

Zobacz załącznik 1266278
Super, że pomógł a tym skladem bym sie nie przejmowała😉 u nas wysypka po urodzeniu była na całym ciele może dlatego nie kazali nam smarować. Alekarz u nas to był w sumie chyba rumień a nie trądzik.

Wydaje mi się, se to nie alergia pokarmową, bo ona ma to tylko i wyłącznie na twarzy. Ciało ma bez ani jednej krostki. Nie ma kolek, ulewa jak zawsze ( czyki normalnie jak każde dziecko), gazy ją męczyły troszkę, kupa była tylko raz dziennie od tygodnia, ale od dziś stosuje espumisan i kupki są prawie po każdym karmieniu 😁 śluzu i krwi w stolcu nie ma.
To ewidentnie trądzik albo jakąś Wysypka. Myślałam o alergii na mleczko do prania z Lovela, ale inaczej miałaby to na całym ciele, a ma tylko twarz ( na głowie we włosach nie ma).
U mojego syna były podobne najpierw trzy dni smarowałam kremem bambino on trochę wysuszył, a później przemywalam wodą i smarowałam bepantenem. Jest już dobrze, zostały jakieś pojedyńcze na jednym policzku.

reklama
Do góry