reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

My też ćwiczenia właśnie otrzymaliśmy od neurologopedy i ta sama sytuacja gorne i Dolne do podcięcia z tym że dolnego mamy nie ruszać. Słaby ma odruch ssania i odciągam do butelki pokarm by się nie musiała aż tak męczyć z cyca. Ale dostawiać ją mam. Nie wiem czy CDL w tej sytuacji wziąć do domu.Będziemy walczyć 💪
Ja bym wzięła na wypadek CDL jeśli zależy Ci bardzo na karmieniu piersią. Jasne, że dacie radę! Trzymam mocno kciuki 😘

reklama
Cholernie mi zależy na tym by piła z piersi. Ale z drugiej strony boli mnie to ze ona się tak bardzo męczy.
Wierzę, ja uwielbiam karmić piersią, to jak ona szuka tej piersi, ciumka sobie, potrzebuje jej, mega piękne jest to uczucie, taka bliskość ❤️ Więc robiłabym wszystko by później wrócić do kp.
Ale na razie trzeba robić to co należy by malutka mogła spokojnie pić.

Jesteśmy po wizycie u doktora radiologi z tą bułą na szyi i okazało się, że to jednak nie kręcz szyjny tylko coś gorszego. Guz... I wygląda bardzo źle, jest mocno unaczyniony. W poniedziałek będziemy przyjmowane do szpitala aby zdiagnozować co to za guz, czy groźny czy nie... W wtorek mała będzie miała rezonans robiony. Jesteśmy załamani 😭😭😭 To już ***** kręcz byłby lepsza opcją 😢

PS. Byliśmy prywatnie u bardzo dobrego doktora radiologa ( kolega z pracy mojej mamy, mama też radiolog). Powiedział, że każdy dzień się liczy, że trzeba to jak najszybciej zdiagnozować...
O jejku, sytuacji w życiu doświadczacie, ale nie wolno się załamywać. Malutka będzie zdiagnozowania i trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki i duuuużo zdrowia dla maleństwa, a dla Ciebie mnóstwo siły i wiary w to, że będzie dobrze.

Dziewczyny mam pytanie, czy u waszych dzieci były problemy ze zrobieniem kupki?
Mój Antoś nie może się załatwić, jutro będzie już 5 dzień jak nie robi, wiem że nawet do 7 dni tak może być, ale już zaczynam się tym stresować. Miała któraś podobnie i czy z tym coś robiliście?
Kupiłam czopki, ale pani w aptece powiedziała żebym jeszcze poczekała z podaniem go.

Mój Antoś nie może się załatwić, jutro będzie już 5 dzień jak nie robi, wiem że nawet do 7 dni tak może być, ale już zaczynam się tym stresować. Miała któraś podobnie i czy z tym coś robiliście?
Kupiłam czopki, ale pani w aptece powiedziała żebym jeszcze poczekała z podaniem go.

My mieliśmy ten problem. Ostatecznie lekarz zapisał debridat. Ale po szczepieniu na rota mloda sama się odblokowała.
Wierzę, ja uwielbiam karmić piersią, to jak ona szuka tej piersi, ciumka sobie, potrzebuje jej, mega piękne jest to uczucie, taka bliskość ❤️ Więc robiłabym wszystko by później wrócić do kp.
Ale na razie trzeba robić to co należy by malutka mogła spokojnie pić.

Tez to lubię bo to jest wspaniałe uczucie i niesamowita bliskość tego maluszka. Teraz udało mi się ją ułożyć w pozycji biologicznej czyli na sobie jak w szpitalu I jakoś idzie ale przysypia. W razie w mam w lodówce odciągnięte mleko jakby był płacz.

Walczymy ze zrobieniem kupy cały dzień widać było ze chce się załatwić ale nie może. A od 5 jest płacz i prężenie jak można jej pomoc zrobic kupe?!🥺

reklama
Poruszyłam ten sam wątek przed chwilą bo mamy podobną sytuacje. W sumie pediatra mi powiedziała ze jak karmie butelką to nawet do tygodnia może kupy nie być, z tym że ja widzę że ona bardzo chce a nie może 😔

Do góry