reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Czy Wasze maluchy jak płacza albo prężą, się mają takie tz. Marmurowe kolorki na buzi? Czerwono-białe
Czytam o tym w internecie i moja coś takiego ma jak wyraża jakieś emocje to pojawia się taka siateczka (marmur o tym piszą) na policzku.
Jutro mam 1 wizytę kontrolna u pediatry to zapytam.

reklama
Ja w szpitalu nie mialam za bardzo laktacji, dokarmianie, a, teraz prawie 4 tyg po porodzie i z każdym dniem więcej ssie pierś niż mleka mm, przestawiam ją często do piersi i ona, woli pierś, mimo że mm szybko leci z butli a, pierś ssa i ssa🤷‍♀️
Miala tak któraś z Was że laktacja, się rozkręciła i dziecku wystarczyło mleko z, piersi? Mimo że ponad 3 tyg piła mm i pierś.
To masz szczęście, ja daje pierś ale i tak jest krzyk, teraz nawet jak odciagam to jest tego mleka mniej. Ale dalej to robię i na dzień odciagne 60-90 ml to jest tylko jedna porcja a i tak ledwo to robię. Przyzwyczaiłam się i oswoiłam z myślą ze karmie butelką. Mała rośnie prawidlowo, jest zdrowa dzisij byliśmy z bioderkami o są idealne😍 po zmianie mleka i używaniu termoforu nawet z brzuszkiem ma mniejsze problemy 🙂nie jestem gorszą mamą😍5 tygodni mi to zajęło🙂

Tak, my już od piątku w domu 😊
Póki co miałam pokaz wszystkiego - były buziaki dla młodego, było głaskanie i tulenie a dzisiaj była próba kopania... 🤷‍♀️

Na boku lub na brzuchu. Na brzuchu jak śpi to nie na noc tylko zawsze pod obserwacja, bo się boję. Teraz mój mąż położył spać małego na brzuszku i ja czuwam zamiast też spac. Ach, te chłopy...

Gratulacje!!! Duży chlopak, dobrze go karmilas w brzuszku 😂

Czyli oficjalnie wszystkie rozpakowane!
Mi położna powiedziała ze kiedyś dzieci w nocy tylko na brzuchu spały. Wiec jak jej jest lepiej to tak ją kładę, czuwam🙂ale już tez trochę podsypiam, dzisiaj miałyśmy pierwszy nocny sukces mała spała od 21 do 2.30🙂

To masz szczęście, ja daje pierś ale i tak jest krzyk, teraz nawet jak odciagam to jest tego mleka mniej. Ale dalej to robię i na dzień odciagne 60-90 ml to jest tylko jedna porcja a i tak ledwo to robię. Przyzwyczaiłam się i oswoiłam z myślą ze karmie butelką. Mała rośnie prawidlowo, jest zdrowa dzisij byliśmy z bioderkami o są idealne😍 po zmianie mleka i używaniu termoforu nawet z brzuszkiem ma mniejsze problemy 🙂nie jestem gorszą mamą😍5 tygodni mi to zajęło🙂
Oczywiście, że nie jesteś gorszą mamą! W niczym absolutnie!

Dostałam telefon bilirubina słabo spada jest 8.8 a mamy dziś 6 tydzień. Jutro dzwonie do pediatry co z tym fantem. No i znów mała ma zaparcia aż budzi się z krzykiem bo próbuje robić. Dziś się oby dwie kiepsko czujemy
Trzymam kciuki, przy dzieciach kp bilirubina nawet do 3 miesięcy może się utrzymywać. My też jutro albo pojutrze idziemy na bilirubinę, bo młoda cały czas zażółcona lekko na buzi i korpusie, nóżki i rączki na szczęście "czyste".

Oczywiście, że nie jesteś gorszą mamą! W niczym absolutnie!

Trzymam kciuki, przy dzieciach kp bilirubina nawet do 3 miesięcy może się utrzymywać. My też jutro albo pojutrze idziemy na bilirubinę, bo młoda cały czas zażółcona lekko na buzi i korpusie, nóżki i rączki na szczęście "czyste".
U nas to samo, buzia oraz korpus żółty no i trochę białka. Tez to mi mama moja mówiła bo też jako dzieciak miałam i długo bardzo bo też mama mnie KP. Też trzymam za Twoja mloda kciuki aby niska była bilirubina

No oczywiście że nie jesteś gorsza mama❤️
Ja ani nie odciagam mleka ani się specjalnie o laktacje nie staram, po prostu sama mi się zwiększyła,to chyba mała ja pobudziła bo ona woli cycka od butli.
Początkowo w szpitalu i po wyjściu przez 3 tyg dużo piła butli teraz sama jakoś więcej chce pierś.
Ja robię wszystko jak ona chce, ale nie uważam że karmienie butelka jest gorsze, na pewno mniej wygodne zwłaszcza w nocy.
Plus kp że moja brzuch nie boli.
Ja w ogóle nastawienie miałam takie że nie chciałam kp bo starsza 3lata i 2 tyg karmiłam i było to przegięcie, a teraz myślę że jak się uda to z pół roku chociaż pokarmie.
U mnie plany wszystkie idę w łeb, z, porodem miało być cc był poród naturalny, miało być karmienie butelka jest piersia🤷‍♀️😱🤣także mała, moja decyduje za, mnie, a że laktacja się sama, rozkręciła to tylko się cieszyć.

No oczywiście że nie jesteś gorsza mama❤️
Ja ani nie odciagam mleka ani się specjalnie o laktacje nie staram, po prostu sama mi się zwiększyła,to chyba mała ja pobudziła bo ona woli cycka od butli.
Początkowo w szpitalu i po wyjściu przez 3 tyg dużo piła butli teraz sama jakoś więcej chce pierś.
Ja robię wszystko jak ona chce, ale nie uważam że karmienie butelka jest gorsze, na pewno mniej wygodne zwłaszcza w nocy.
Plus kp że moja brzuch nie boli.
Ja w ogóle nastawienie miałam takie że nie chciałam kp bo starsza 3lata i 2 tyg karmiłam i było to przegięcie, a teraz myślę że jak się uda to z pół roku chociaż pokarmie.
U mnie plany wszystkie idę w łeb, z, porodem miało być cc był poród naturalny, miało być karmienie butelka jest piersia🤷‍♀️😱🤣także mała, moja decyduje za, mnie, a że laktacja się sama, rozkręciła to tylko się cieszyć.
Pewnie ze tak jak laktacja Ci się rozkręciła to korzystaj u mnie już raczej nie ma na to szans .

To moja Amelie Sophie 😍

Załączniki

• IMG-20210322-WA0009.jpg
    IMG-20210322-WA0009.jpg
    111,5 KB · Wyświetleń: 89
reklama
Do góry