Nadja_n
Fanka BB :)
Piękna Nastkajakie ma włosy już bujneJeżeli już pokazujemy maleństwa, to oto Anastazja :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Piękna Nastkajakie ma włosy już bujneJeżeli już pokazujemy maleństwa, to oto Anastazja :-)
To moja Amelie Sophie
Moja jak się pręży to robi się czerwonaCzy Wasze maluchy jak płacza albo prężą, się mają takie tz. Marmurowe kolorki na buzi? Czerwono-białe
Czytam o tym w internecie i moja coś takiego ma jak wyraża jakieś emocje to pojawia się taka siateczka (marmur o tym piszą) na policzku.
Jutro mam 1 wizytę kontrolna u pediatry to zapytam.
kiedyś biegaliśmy za mięsem jak uważasz oczywiście rób ale wszędzie w SID piszą żeby tego nie robić polecam artykuł Link do: Nowe wytyczne dotyczące bezpiecznego snu niemowląt AAP | 2016Mi położna powiedziała ze kiedyś dzieci w nocy tylko na brzuchu spały. Wiec jak jej jest lepiej to tak ją kładę, czuwamale już tez trochę podsypiam, dzisiaj miałyśmy pierwszy nocny sukces mała spała od 21 do 2.30
Ja zauważyłam, że po spędzeniu całego dnia na dworzu - nawet bez czapki przez solidną część, bo nie było wiatru - z twarzy w ogóle zniknęła. No ale wróciła, z tym, że mniej. Niby słyszałam, że od słońca szybciej przechodzi, ale nie spodziewałam się, że aż tak to może wyglądać. Na dworzu byliśmy od 11 do 18.30 bez przerwy, bo w niedzielę było pięknie i 20 stopni. Na spacerze wiało, ale potem u znajomych na podwórku mega zacisznie, siedzieliśmy w krótkich rękawkach.U nas to samo, buzia oraz korpus żółty no i trochę białka. Tez to mi mama moja mówiła bo też jako dzieciak miałam i długo bardzo bo też mama mnie KP. Też trzymam za Twoja mloda kciuki aby niska była bilirubina
Tak, , zgadzam się całkowicie, dlatego na brzuszku moją kładę tylko na przewijaku albo na sobie, na boczku max pól godziny i na plecy, dopiero wtedy zasypiam sama. Jak już maluchy same się obracają brzuch-plecy-brzuch, to mogą spać na brzuchu, bo jak coś, to się obrócą. No ale bez poduszki - coby się nie udusić.kiedyś biegaliśmy za mięsem jak uważasz oczywiście rób ale wszędzie w SID piszą żeby tego nie robić polecam artykuł Link do: Nowe wytyczne dotyczące bezpiecznego snu niemowląt AAP | 2016
nawet na boku do snu się nie układa może akurat traf naszym się nic nie stanie ale z badań wynika że cyt......co roku umiera 3500 dzieci w związku ze snem. Obejmuje to SIDS, zgony o niejasnym podłożu, śmierć związaną z brakiem dopływu powietrza i uduszeniem (tutaj muszę dwa słowa – suffocation oznacza uduszenie na skutek np. wpadnięcia twarzą w poduszkę i braku dostępu do tlenu, a strangulation – uduszenie na skutek np. zaciśnięcia się czegoś na szyi)....
nawet przy refluksie zalecają na plecach skądś się to bierze.
kiedyś biegaliśmy za mięsem jak uważasz oczywiście rób ale wszędzie w SID piszą żeby tego nie robić polecam artykuł Link do: Nowe wytyczne dotyczące bezpiecznego snu niemowląt AAP | 2016
nawet na boku do snu się nie układa może akurat traf naszym się nic nie stanie ale z badań wynika że cyt......co roku umiera 3500 dzieci w związku ze snem. Obejmuje to SIDS, zgony o niejasnym podłożu, śmierć związaną z brakiem dopływu powietrza i uduszeniem (tutaj muszę dwa słowa – suffocation oznacza uduszenie na skutek np. wpadnięcia twarzą w poduszkę i braku dostępu do tlenu, a strangulation – uduszenie na skutek np. zaciśnięcia się czegoś na szyi)....
możesz mieć rację z tym słońcem bo mój miał bili 18 jak byliśmy w szpitalu przypomnę luty i neaontolog podoba dawkę wit d zlecił 800 j dopiero po 3 tyg zdjeli mu na 400 jJa zauważyłam, że po spędzeniu całego dnia na dworzu - nawet bez czapki przez solidną część, bo nie było wiatru - z twarzy w ogóle zniknęła. No ale wróciła, z tym, że mniej. Niby słyszałam, że od słońca szybciej przechodzi, ale nie spodziewałam się, że aż tak to może wyglądać. Na dworzu byliśmy od 11 do 18.30 bez przerwy, bo w niedzielę było pięknie i 20 stopni. Na spacerze wiało, ale potem u znajomych na podwórku mega zacisznie, siedzieliśmy w krótkich rękawkach.
Może i tak ale moja córka na plecach śpi z 15 minut i jest płacz . Tylko na brzuchu zaśnie i śpi . Nawet już główkę przekręci na druga stronę bo ja asekuruje wtedy.kiedyś biegaliśmy za mięsem jak uważasz oczywiście rób ale wszędzie w SID piszą żeby tego nie robić polecam artykuł Link do: Nowe wytyczne dotyczące bezpiecznego snu niemowląt AAP | 2016
A to ciekawe z tą witaminą d. Czy to kwestia tej bilirubiny czy raczej związana z tym, że wcześniakmożesz mieć rację z tym słońcem bo mój miał bili 18 jak byliśmy w szpitalu przypomnę luty i neaontolog podoba dawkę wit d zlecił 800 j dopiero po 3 tyg zdjeli mu na 400 j
ale nie wiem czy na związek nie pytałam