reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Poranna rozmowa z moim średnim dzieckiem: Dobrusiu, dlaczego podłoda jest w kupie? Bo mi spadła 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Jak nocki u Was? Mi obie dziewxzyny tak dały w kość, że zasnęłam dopiero o 5, więc jestem nieprzytomna...
Dobrusia wymiata 🥰 - w sumie racja prawdę powiedziała!
u mnie zależy od humoru 🤪 ale po przejściu na bebilon pepit syneo zdecydowanie wstajemy wyspani a Pediatra nas opierniczyła że zmieniliśmy (przecież są teleporady itd) z nutramingenu pokazałam jej fucka jak wyszliśmy nie będę głodzić dziecka pił 40 ml😬 (zresztą kto by to wypił??) a poza tym ostatecznie zgodziła się z nami, że zostawiamy to jak mu dobrze...
ból brzuszka tylko raz na jakiś czasu przy robieniu kupki, nie wrzeszczy już tak, nie skręca się i nie puszcza tyle bąków. No wczoraj z ta kupą ale to chyba po szczepionce po rota🤔
Jedyny minus to trochę więcej ulewa po łyżeczce tak ze 3 razy dziennie ale to mleko jest mega rzadkie więc to chyba przez to...
więc u mnie względnie ale zobaczymy musi pobrać jeszcze tydz żebym mogła powiedzieć tak to mleko dla niego i spoko nie ma dużo dolegliwości da się przeżyć.

reklama
Mój wczoraj tak obsesyjnie płakał dałam palca do ssania małego i położyłam na brzuszek termofor przykryłam pieluszka i zaraz 10 min spokój i wielka zielona kupa 😱 potrzebował wsparcia.
Twój maluszek też chce coś tylko musisz odgadnąć co? Próbuj wszystkiego! 😘 dasz radę
Termoforu nie próbowałam a teraz położyłam go na jej brzuszek i faktycznie zasnęła. Zobaczymy na jak długo.

Tylko ze my już szukamy i szukamy i nic nie wychodzi. Zje i prawie śpi odłożę już oczy jak piec złotych
no to taki etap gdzieś pisałam z tydz temu, że mój też tak miał. Potrzebuje Was 🤪 może kangurowanie pomoże.
Mój generalnie już zaśnie sam jak go odłożę do łóżeczka też otworzy oczy ale zaraz zaśnie ważne żebym usiadła obok aż zaśnie i poczekała. jak wyjdę to niestety nici...
ale to proces długi którego musiałam go nauczyć i przeczekać cierpliwie (generalnie dokładałam płakał brałam na ręce uspokajał się i znowu odkładałam płakał znowu na ręce i tak do skutku) są oczywiście jeszcze czasem momenty, że się wyłamie wczoraj tak miał po szczepionce potrzebował bliskości i tulenia trochę więcej niż zazwyczaj😍

Dobrusia wymiata 🥰 - w sumie racja prawdę powiedziała!
u mnie zależy od humoru 🤪 ale po przejściu na bebilon pepit syneo zdecydowanie wstajemy wyspani a Pediatra nas opierniczyła że zmieniliśmy (przecież są teleporady itd) z nutramingenu pokazałam jej fucka jak wyszliśmy nie będę głodzić dziecka pił 40 ml😬 (zresztą kto by to wypił??) a poza tym ostatecznie zgodziła się z nami, że zostawiamy to jak mu dobrze...
ból brzuszka tylko raz na jakiś czasu przy robieniu kupki, nie wrzeszczy już tak, nie skręca się i nie puszcza tyle bąków. No wczoraj z ta kupą ale to chyba po szczepionce po rota🤔
Jedyny minus to trochę więcej ulewa po łyżeczce tak ze 3 razy dziennie ale to mleko jest mega rzadkie więc to chyba przez to...
więc u mnie względnie ale zobaczymy musi pobrać jeszcze tydz żebym mogła powiedzieć tak to mleko dla niego i spoko nie ma dużo dolegliwości da się przeżyć.
Nutramingen na receptę wypisują. Ja tez zmieniłam mleko na nań optipro plus. I dzisiaj trochę więcej mleka wypiła niż zazwyczaj. Czy to może być ze dziecko nie tyle co się najada już tylko ze mleko nie smakuje . Ty karmisz tylko butelką mm?

Tylko wczoraj np. w dzień było tylko to ze spała na rękach nosić musiałam cały czas a po 18 na rękach płacz lament. Teraz położyłam termofor do łóżeczka i ja brzuszkiem na termofor i śpi🙂już godzinę
no to taki etap gdzieś pisałam z tydz temu, że mój też tak miał. Potrzebuje Was 🤪 może kangurowanie pomoże.
Mój generalnie już zaśnie sam jak go odłożę do łóżeczka też otworzy oczy ale zaraz zaśnie ważne żebym usiadła obok aż zaśnie i poczekała. jak wyjdę to niestety nici...
ale to proces długi którego musiałam go nauczyć i przeczekać cierpliwie (generalnie dokładałam płakał brałam na ręce uspokajał się i znowu odkładałam płakał znowu na ręce i tak do skutku) są oczywiście jeszcze czasem momenty, że się wyłamie wczoraj tak miał po szczepionce potrzebował bliskości i tulenia trochę więcej niż zazwyczaj😍

Nutramingen na receptę wypisują. Ja tez zmieniłam mleko na nań optipro plus. I dzisiaj trochę więcej mleka wypiła niż zazwyczaj. Czy to może być ze dziecko nie tyle co się najada już tylko ze mleko nie smakuje . Ty karmisz tylko butelką mm?
tak nutramingen od niej dostaliśmy na receptę ale nie chciał tego pić więc przepatrzyłam cały internet poczytałam i na drugi dzień kupiliśmy pepti syneo przynajmniej nie śmierdzi tak. Ma białko hydrolizowane więc ono trochę inaczej działa nie ma co patrzeć na ml. Nam zaleciła 5/100 ml a on pije 600-700 ml więc to sprawa indywidualna (ma 2 ms skończone)
karmię tylko mm (ale nam wyszło uczulenie więc chyba z nami to mleko zostanie.
pepti syneo też może być refundowane zamiast 100% może wypisać receptę i płaci się 30% tylko okres przejściowy to właśnie 2 tyg. tak się zabezpieczyli

tak nutramingen od niej dostaliśmy na receptę ale nie chciał tego pić więc przepatrzyłam cały internet poczytałam i na drugi dzień kupiliśmy pepti syneo przynajmniej nie śmierdzi tak. Ma białko hydrolizowane więc ono trochę inaczej działa nie ma co patrzeć na ml. Nam zaleciła 5/100 ml a on pije 600-700 ml więc to sprawa indywidualna (ma 2 ms skończone)
pepti syneo też może być refundowane zamiast 100% może wypisać receptę i płaci się 30% tylko okres przejściowy to właśnie 2 tyg. tak się zabezpieczyli
Moja ma 5 tygodni i jak liczę w ciągu całego dnia to je tak 550-600 ml na dzień. A w sumie na jej mleku jest ze powinna jeść 6x120 to 720. Ale przyrasta prawidłowo i ona więcej nie potrzebuje widocznie.

reklama
Zaleciła Ci dla 2 miesięcznego dziecka tylko 5 razy dziennie po 100 ml? To mało. Na wszystkich korkach jest dużo więcej. Ja mojej nie mogę zmienić na 6 posiłków. My jemy 8 . 6 w ciągu dnia i budzimy się o 2 i 5 w nocy. Co 3 godziny je i tak 60 ml raz na jaka czas domaga się jeszcze 30.

Do góry