reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Cześć dziewczyny :) Dawno mnie tu nie było a to za sprawą tego sze Synuś zrobił psikusa i wyskoczył miesiąc przed terminem 🙈 tak że zostałam lutową mamą 😁 Szymuś urodził się 5 lutego w 36t :) z wagą 2790kg i 51cm :) Jutro kończymy 7 tydz z wagą 4kg 💪 pozdrawiamy Was i ślemy buziaki :*
Jak na 36t waga 2790 super! Zdrówka dużo dla was :-)

reklama
Też mam wrażenie ze coś jej w nosku zalega. Używam gruszki do nosa i coś tam pomaga. Może źle że ją na podwórko zabrałam wczoraj na 15 minut. Chciałam żeby trochę na powietrzu była
Położna poleciła mi że zanim będę odciągała coś dziecku z niską to żebym najpierw napuscila do nosa dwie trzy kropelki soli fizjologicznej położyła dziecko na brzuszku odczekała chwilkę i dopiero odciągnęła/oczyściła nos.

Dziewczyny czy długo czekałyście na akt urodzenia dziecka?
Złożyłam wniosek internetowo 16.03 dzwoniłam w poniedziałek 22.03, powiedzieli, że wysłany i nadal czekam 🙁

Dziewczyny czy długo czekałyście na akt urodzenia dziecka?
Złożyłam wniosek internetowo 16.03 dzwoniłam w poniedziałek 22.03, powiedzieli, że wysłany i nadal czekam 🙁
Ja złożyłam 21 marca i tez czekam. A podobno akt przygotowują na drugi dzień, z tego wyNika, że strasznie dużo czasu wysyłka im zajmuje😉

Dziewczyny jak odnośnie mleka modyfikowanego jaki dajecie?
Hipoalergiczne? Jakich firm.
Ja w Berlinie i kupiłam beba h1 firmy Nestlé.
Jakąś taka czerwona na buzi wydaje mi się mała, mojej mamie też. Nie ma żadnej temperatury mierzyłam.
I już myślę że to mleko.
Jest jeszcze tu beba h1 pre o od razu kupiłam teraz to ono niby redukuje alergie ale jeszcze nie wypróbowałam.

Położna poleciła mi że zanim będę odciągała coś dziecku z niską to żebym najpierw napuscila do nosa dwie trzy kropelki soli fizjologicznej położyła dziecko na brzuszku odczekała chwilkę i dopiero odciągnęła/oczyściła nos.

Dokładnie. Albo na boczku ułożyć na chwile. Bo u nas odciąganie po jedzeniu musi być bo na głodniaka pisk. A jak najedzona to na brzuch nie położę 😃

reklama
tydzień czekałam od rzekomego ich wysłania niby poczta tak działa
i babka z urzędu z pretensja do mnie jak pytałam bo mają 21 dni 🙄
Dajcie spokój, ale to wszystko opieszałe. Chciałam umówić dziecko na USG bioderek i powiedzieli mi w jednym punkcie, gdzie termin był dogodny, że bez PESEL dziecka nie zapiszą. Jak zadzwoniłam gdzie indziej zapiszą owszem na mój PESEL, ale termin na 25.05 bardzo późno.

Do góry