Podobno hemoroidy po porodzie naturalnym się zdarzają, mi też pare razy krew poleciała. Teraz się uspokoiłoDziewczyny, pytanie do was. Czy macie problemy przy zrobieniu 2? Mi po porodzie od 3 tygodni strasznie to idzie. Ogólnie bol jest straszny i krwawie ale z odbytu. I się zastanawiam czy to hemoroidy (nie czuje ich w sumie) czy coś nie tak. Mi się ogólnie ze sobą do lekarzy nie spieszy.
reklama
Ja miałam problem po cc 3 razy dziennie espumisan do tego czopek glicerynowy rano i wieczorem i 2 gotowaDziewczyny, pytanie do was. Czy macie problemy przy zrobieniu 2? Mi po porodzie od 3 tygodni strasznie to idzie. Ogólnie bol jest straszny i krwawie ale z odbytu. I się zastanawiam czy to hemoroidy (nie czuje ich w sumie) czy coś nie tak. Mi się ogólnie ze sobą do lekarzy nie spieszy.
a wogole do domu zakupiłam sobie Squatty Potty polecam reklamę obejrzeć zarabiście śmieszna
teraz korzystam w domu i dwa razy dziennie toaleta to podstawa u mnie. a hemoroid też mam wylazl mi i b będę usuwać.
Ps w sumie jakby się tak zastanowic kiedyś się ku cało bo nie było wc hindusi do dzisiaj się tak wyproznianiaja skądś się to wzięło
Mary2094
Fanka BB :)
Ja miałam problem po cc 3 razy dziennie espumisan do tego czopek glicerynowy rano i wieczorem i 2 gotowa
a wogole do domu zakupiłam sobie Squatty Potty polecam reklamę obejrzeć zarabiście śmiesznaa skąd ten pomysł po cc nie da rady usiąść na wc w szpitalu fizjourolog kazal podstawiać podnóżek i wesz co już tam był i czekał na mnie o niebo lepiej było się zgjac .
teraz korzystam w domu i dwa razy dziennie toaleta to podstawa u mnie. a hemoroid też mam wylazl mi i b będę usuwać.
Ps w sumie jakby się tak zastanowic kiedyś się ku cało bo nie było wc hindusi do dzisiaj się tak wyproznianiaja skądś się to wzięło
Reklama mega zajebista ale faktycznie przydałby się taki podnóżek by sobie ulżyć w cierpieniach dzięki za pomysł
Niedługo mama
U mnie po cc w sumie większych problemów nie było, dostałam tylko czopek z gliceryną, bo stolec to byl warunek wyjścia ze szpitala, po zaaplikowaniu wszystko poszło już po 0.5 hJa miałam problem po cc 3 razy dziennie espumisan do tego czopek glicerynowy rano i wieczorem i 2 gotowa
a wogole do domu zakupiłam sobie Squatty Potty polecam reklamę obejrzeć zarabiście śmiesznaa skąd ten pomysł po cc nie da rady usiąść na wc w szpitalu fizjourolog kazal podstawiać podnóżek i wesz co już tam był i czekał na mnie o niebo lepiej było się zgjac .
Mary hemoroidy mogą być też wewnętrzne, chociaż po porodzie niby powinny się zmniejszać
Mary2094
U mnie po cc w sumie większych problemów nie było, dostałam tylko czopek z gliceryną, bo stolec to byl warunek wyjścia ze szpitala, po zaaplikowaniu wszystko poszło już po 0.5 h
Mary hemoroidy mogą być też wewnętrzne, chociaż po porodzie niby powinny się zmniejszać
Ja to się boje każdego pójścia do toalety jak mi się coś grubszego chce, bo boli jak diabli. Mąż też mówił że pewnie zrobiły mi się w środku bo też zna ten temat niestety.
Niedługo mama
A kup sobie jakąś maść doodbytniczą, zawsze to zmniejszy problem.Ja to się boje każdego pójścia do toalety jak mi się coś grubszego chce, bo boli jak diabli. Mąż też mówił że pewnie zrobiły mi się w środku bo też zna ten temat niestety.
mój miał tak cały czas na rękach teraz w sumie też ale jak go odłożę do łóżeczka to potrafi przeleżeć 2h i nie płacze i to mnie mega dziwi jak można leżeć tyle gapić się i nie płakaćDziewczyny czy wy tez macie takie dzieci-przylepy. Jak mała się naje to śpi ale na rękach nie da się jej odłożyć. Budzi się po 15 minutachnie da się nic zrobic dopóki mąż z pracy nie wroci
jak sobie pomyślę że nadejdzie zaraz czas że wogole nie będzie chciał się przytulać to aż mi smutno
dlatego noszę, kołyszę, przytulam z mężem ile wlezie kiedy mam to robić jak nie teraz i wogole nie słucham nawiedzonych ludzi np mojej Teściowej przyzwyczaisz to potem zobaczysz
Mary2094
mój miał tak cały czas na rękach teraz w sumie też ale jak go odłożę do łóżeczka to potrafi przeleżeć 2h i nie płacze i to mnie mega dziwi jak można leżeć tyle gapić się i nie płakać
jak sobie pomyślę że nadejdzie zaraz czas że wogole nie będzie chciał się przytulać to aż mi smutno
dlatego noszę, kołyszę, przytulam z mężem ile wlezie kiedy mam to robić jak nie teraz i wogole nie słucham nawiedzonych ludzi np mojej Teściowej przyzwyczaisz to potem zobaczysz
Ja teraz teraz tez z mlodą przy cycu i mam problem aby mi pospala w łóżeczku. Ona tak ma w ciągu dnia takich kilka godzin atencji i później spi. A zaczęłam robić porządki porządki w szafie i mam wszystkie ciuchy na środku
reklama
Nadja_n
Ja, też mam z tym mega problem, bol bardzo, nie mam krwawienie poza pochwą. Ale jak wzięłam lusterko żeby szew zobaczyć bo peknam przy poród to odbyt granatowy od wysiłku porodowego.Dziewczyny, pytanie do was. Czy macie problemy przy zrobieniu 2? Mi po porodzie od 3 tygodni strasznie to idzie. Ogólnie bol jest straszny i krwawie ale z odbytu. I się zastanawiam czy to hemoroidy (nie czuje ich w sumie) czy coś nie tak. Mi się ogólnie ze sobą do lekarzy nie spieszy.
Kość ogonową mega bolitakie atrakcje też po 1 porodzie i jakoś po 1miesiacu od porodu chyba było w miarę.
Ostatnia edycja: