reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ciekawe w czym lepsze? W szpitalach poddają bebilon. Wszystkie mleka te 1 są takie same a wręcz podobne. Kalorie te same w granicach 62 tylko to wczesniacze na 80 bebilonu. My już przeszliśmy wszystkie z racji nie karmienia kp i na bebilonie mój wcześniak najlepiej sobie radzi z wagą, kolkami etc 😜
Tez spotkałam sie z opinia ze bebilon najlepszy. Mi w tym które chciałam kupić przed pojsciem do szpitala z bebilonu nie spodobał w skladzie olej palmowy, w hipp juz go nie bylo, ostatecznie nie kupieram żadnego, dopiero po wyjsciu. U mnie w szpitalu podawali hipp stąd ją zapytalam czy taki dobry jest😅. A pani położna twierdziła ze ten nan najlepszy m.in. ze względu na zawartość oligosacharydow kobiecych. Przyznam szczerze, że nie sprawdzalam juz pod tym kątem ile w jakim jest, bo nie miałam do tego już ani głowy ani czasu, a ta położna wydawała mi się taka dosyć doświadczona i konkretna , wiec jej zaufałam😉

reklama
Dziewczyny, mam już swojego Tomka 😊 urodził się przez cesarskie cięcie w środę o 20:52 z wagą 3170g i 55cm długości 😁

Ogólnie poród poszedł totalnie nie według planu, ale dzięki lekarzom i polosnym skończyło się dobrze.
W środę podano mi drugą dawkę oksytocyny, po ok. 4h i rozwarciu na 2cm bóle stały sie nie do wytrzymania, mały zaczął próbować schodzić do kanału rodnego, odeszły mi wody...a tetno dziecka spadlo ponizej 100, wtedy zdecydowano o cesarce. Chyle czola przed zespolem, ktory byl gotów do operacji w 5 min., a od pierwszego cięcia do placzu syna utrwalo moze z 2-3 min.
Okazało sie ze dzieciorek był ułożony głowkowo nie czubkiem głowy a bardziej tą płaskatą czescia nad czolem, co bardzo utrudnia przejscie przez kanał, do tego był owinięty pepowiną, która była dosc krotka i mogla zwyczajnie go udusic, albo wyszarpnac lozysko. Na deser zielone wody. No nie mialam szans urodzic go calego i zdrowego za pomocą sn.

Dobrze ze tak się skończyło:-) teraz odpoczywaj i się regeneruj 🙂 gratulacje i zdrówka dla Tomka 😘

Ciekawe w czym lepsze? W szpitalach poddają bebilon. Wszystkie mleka te 1 są takie same a wręcz podobne. Kalorie te same w granicach 62 tylko to wczesniacze na 80 bebilonu. My już przeszliśmy wszystkie z racji nie karmienia kp i na bebilonie mój wcześniak najlepiej sobie radzi z wagą, kolkami etc 😜

Ja kupiłam bebilon advanced 1 tak jak podają w szpitalu bo młoda go tolerowała. Ale wczoraj jak jej na wieczór daliśmy to się biedna po nim załatwić średnio może. Chyba odpuszczę zalecenie pediatry o jednym dokarmieniu mm albo faktycznie inne mleko

Tez spotkałam sie z opinia ze bebilon najlepszy. Mi w tym które chciałam kupić przed pojsciem do szpitala z bebilonu nie spodobał w skladzie olej palmowy, w hipp juz go nie bylo, ostatecznie nie kupieram żadnego, dopiero po wyjsciu. U mnie w szpitalu podawali hipp stąd ją zapytalam czy taki dobry jest😅. A pani położna twierdziła ze ten nan najlepszy m.in. ze względu na zawartość oligosacharydow kobiecych. Przyznam szczerze, że nie sprawdzalam juz pod tym kątem ile w jakim jest, bo nie miałam do tego już ani głowy ani czasu, a ta położna wydawała mi się taka dosyć doświadczona i konkretna , wiec jej zaufałam😉
Cóż Położna ma rację tylko w wszystkich tych które wymieniliśmy są oligosacharydy 😂
Olej palmowy jak pochodzi z uprawnień eko to jest ok 👍
Ja to zawsze ostrożnie podchodzę do takich rad bo służba zdrowia to przeważnie profity ma z wciskania konkretnych polecanych specyfików ale oczywiście nie twierdzę że NAN zły 😜 bardzo dobry wrecz jak wszystkie te 😘

Dziewczyny, mam już swojego Tomka 😊 urodził się przez cesarskie cięcie w środę o 20:52 z wagą 3170g i 55cm długości 😁

Ogólnie poród poszedł totalnie nie według planu, ale dzięki lekarzom i polosnym skończyło się dobrze.
W środę podano mi drugą dawkę oksytocyny, po ok. 4h i rozwarciu na 2cm bóle stały sie nie do wytrzymania, mały zaczął próbować schodzić do kanału rodnego, odeszły mi wody...a tetno dziecka spadlo ponizej 100, wtedy zdecydowano o cesarce. Chyle czola przed zespolem, ktory byl gotów do operacji w 5 min., a od pierwszego cięcia do placzu syna utrwalo moze z 2-3 min.
Okazało sie ze dzieciorek był ułożony głowkowo nie czubkiem głowy a bardziej tą płaskatą czescia nad czolem, co bardzo utrudnia przejscie przez kanał, do tego był owinięty pepowiną, która była dosc krotka i mogla zwyczajnie go udusic, albo wyszarpnac lozysko. Na deser zielone wody. No nie mialam szans urodzic go calego i zdrowego za pomocą sn.
Gratulacje ❤️❤️

Jesteś ze Śląska? 😉
Ja pierwszy raz słowo Boroczek słyszałam od mojego męża, który jest ze Śląska i w sumie tylko tam słyszę jak jeździmy do teściów 😉

Już się nie poleca werandowania tylko normalnie spacer. Teraz gondolki naprawdę dobrze chronią maluszka przed wiatrem, więc można wychodzić 2-3 dni po wyjsciu ze szpitala.
Tak, zgadza się, Śląsk.
A to nawet nie wiedziałam, że to tylko u nas 😁

Gratulacje!! ❤❤
Najważniejsze, że już razem!

Ja kupiłam bebilon advanced 1 tak jak podają w szpitalu bo młoda go tolerowała. Ale wczoraj jak jej na wieczór daliśmy to się biedna po nim załatwić średnio może. Chyba odpuszczę zalecenie pediatry o jednym dokarmieniu mm albo faktycznie inne mleko
Jak masz już wagę to spróbuj bez dokarmiania i zobaczysz, czy przybiera.
O mlekach się nie wypowiem bo używałam tylko z najstarszą 14 lat temu 🤣🤣

Cieszę się, że wszystko skończyło się szczęśliwie!
Gratulacje Mamusiu❣️
Nabieraj sił

reklama
Ile pediatrów i położnych tyle opinii.
Córę wykarmiłam Bebilonem właśnie, i tak jak piszesz - dobrze bardzo tolerowała. Wtedy Pediatra też pochwaliła, że mleko bardzo dobre😉
Ważne, żeby Maluch dobrze przyswajał, marka nie istotna

Do góry