Też dzisiaj miałam wizytę, jestem w 37t2d i usłyszałam, że mały ma poniżej 3 kilo, ale nie dowiedziałam się ile dokładnie przeprowadziłam się do rodzinnych terenów, by tu urodzić i byłam pierwszy raz u tutejszego gina. Liczę, że jednak to jakiś bład pomiaru i mały ma pełne 3 kilo...2,5 tygodnia temu u poprzedniej ginekolożki było 2,7 kgHej dziewczyny ja tez dzisiaj po wizycie kontrolnej ...dziś 37+0 (czyli dotrzymana) podpięli mnie pod KTG i Polozna do mnie czy ja już rodzę ? A ja , ze nie , ze jeszcze nie chcę o ona , uuu kochana do terminu to Ty nie wytrzymasz przy takich skurczach ... Heh ja nie wiem co ja mam takie skurcze już . Trochę czuje jak mi twardnieje brzuch ale żeby aż tak! ... wody w normie , mała główkowo ładnie obrócona ...kazali mi lezec bo mała tylko 3000gr i za 6 dni zgłosić się . Mam mocno monitorować mój stan ruchy dziecka . GBS wyniki dziś tez dostałam są ok .
Ehhh jeszcze tak z tydzień by mogła posiedzieć
reklama
Patii26
Fanka BB :)
No mi też się właśnie wydaje, że 3 kg w 37+0 to waga bardzo fajna. Jakbys urodziła w 40 tyg to mała by ważyła 3500 więc to jest waga idealnaMam wrażenie, że gadają dla gadania. 3kg 37 tygodni to przecież w normie. A poza tym mi też mówili urodzisz, urodzisz, a potem trzeba było wywoływać i jedną i drugą
Patii26
Eee, to ja myślę, że w 2,5 tygodnia to na pewno będzie miał ponad 3 kg Dzieci w ostatnich tygodniach szybko przybierają na wadze ok. 200 gram na tydzień. Nie masz się o co martwić, będzie dobrzeTeż dzisiaj miałam wizytę, jestem w 37t2d i usłyszałam, że mały ma poniżej 3 kilo, ale nie dowiedziałam się ile dokładnie przeprowadziłam się do rodzinnych terenów, by tu urodzić i byłam pierwszy raz u tutejszego gina. Liczę, że jednak to jakiś bład pomiaru i mały ma pełne 3 kilo...2,5 tygodnia temu u poprzedniej ginekolożki było 2,7 kg
Nadja_n
A z tymi pomiarami podobno niezła kicha czasem. Koleżanka w 37plus 0 miała chyba dwóch ginekologów i dwa usg i było 2700gr i tego samego dnia, w nocy jej odeszły wody i mała się urodziła i tylko 2300gr.
Takze zarówno mniej jaki i więcej może być błąd to komputer wylicza z usg.
Sporo takich błędnych pomiarów i to nawet spore różnice.
Takze zarówno mniej jaki i więcej może być błąd to komputer wylicza z usg.
Sporo takich błędnych pomiarów i to nawet spore różnice.
Mama_Mii2021
Ja biorę rożek. Uważam że może mi się przydaćKurcze bierzecie rożki? Muszę chyba zapytać o to moją położną, albo zadzwonię na porodówkę zapytać, bo nie sądziłam, że może się przydać. Przygotowałam tylko ciuszki na wyjście w kilku wariantach, a kocyk i kombinezon w odpowiednim rozmiarze dowiezie mi mąż kiedy już będę wiedziała, czy przyda się wiekszy czy mniejszy.
ilmenau
Ja dzisiaj po wizycie, 34t4d i młody ma 2250g. Wg mojego lekarza - chudzinka, ale do 3kg powinien dobić z córką też tak było, też mi wszyscy prognozowali, że będzie chudzinka po mamie a urodziła się 3800.
Zaczelam pakować torbę do szpitala, ale u nas niestety każdy szpital na inne wymogi, a docelowo nie wiem do którego trafię, bo ten co wybrałam to od poniedziałku jest szpitalem covidowym i pół oddziału jest przeznaczone dla pacjentek z , wiec jest mniej miejsc dla zdrowych. Torba musi być uniwersalna, a to znaczy ogromna
Zaczelam pakować torbę do szpitala, ale u nas niestety każdy szpital na inne wymogi, a docelowo nie wiem do którego trafię, bo ten co wybrałam to od poniedziałku jest szpitalem covidowym i pół oddziału jest przeznaczone dla pacjentek z , wiec jest mniej miejsc dla zdrowych. Torba musi być uniwersalna, a to znaczy ogromna
Patii26
A to moja mała ważyła w 34+4 2500Ja dzisiaj po wizycie, 34t4d i młody ma 2250g. Wg mojego lekarza - chudzinka, ale do 3kg powinien dobić z córką też tak było, też mi wszyscy prognozowali, że będzie chudzinka po mamie a urodziła się 3800.
No ja też mam ogromną walizke
reklama
Mary2094
Nie wydaje mi się.
Mleko może pojawiać się już po 20 tygodniu. U mnie tak było.
U mnie też coś w 20 tygodniu z lewej piersi pociekło, i 2 dni temu jak nacisnęłam prawa pierś to się trochę pojawiło. Akurat to nic nie zapowiada. A szkoda