reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Nie wiem czy ten temat już był.. ale pytanie do tych mamusiek co mają zamiar używać chusteczek nawilżanych, a nie wacików nasączonych wodą.
Dziewczyny jaką markę chusteczek wybieracie? Bo tego tyle jest, ze hoho🤨
Ja korzystam z Rossmanna z tych chusteczek 99% wody. Dobre bardzo są water wipes ale dużo droższe. Zerknij na bloga Sroka o, dziewczyna robi analizy różnych kosmetyków i są też analizy chusteczek - ogólnie większość Babydream jest w miarę, a jest też budżetowa, u nas nie szkodzi ze starszą, z młodszą mam nadzieję na to samo 😉
Ale w domu planuję wielorazowe myjki z wodą, chusteczki tylko na wyjścia.

reklama
Nie wiem czy ten temat już był.. ale pytanie do tych mamusiek co mają zamiar używać chusteczek nawilżanych, a nie wacików nasączonych wodą.
Ja kupiłam chusteczki aqua pampers, tam jest tylko woda. Znajoma już je przetestowała na swoim dziecku, które po każdych miało uczulenia, a po tych nie. Ale w domu głównie zamierzam używać przegotowanej wody (będę ją trzymać w termosie przy przewijaku) i jednorazowych bawełnianych ręczniczków kosmetycznych do twarzy.

Mam prazol przepisany może pomoże, czekam na wieczór aż będę mogła wziąść.
A jak u Ciebie? 38plus 0 juz🤩ja musze wytrzymać jeszcze 2 tyg do 37plus 0 i wreszcie zacznę sprzątać itd.
Póki co się boję jeszcze.

Ja właśnie czekam aż podłogi wyschną 😂 dziś trochę odczuwalnie mi brzuch twardnieje ale pewnie nic z tego nie będzie 😂 jutro mam i tak wizytę kontrolną w szpitalu i zobaczymy co będzie dalej, czy już nie zostanę i nie będzie wywołania.
Kurcze ja mam resztkę tej wody franciszek, jak mnie chwyci zgaga na wieczór to kilka łyków i spokój.
Ty się do sprzątania jeszcze nie zrywaj!! Odpoczywaj 😄

Ja, miałam ta bakterie helikobakter priori ale wyleczyłam, a tak bez ciazy nie miałam zgag, a teraz to mecze się mega, gaviscon nonstop ssanie a to tylko pomaga doraźnie, chwilowo, mnie się brzuch nie opuścił nic a nic jeszcze, narządy poprzestawiane i zgniecione. 🙈Ale już mam nadzieję ten prazol pomoże, bo opizdzieje przez 4 tyg z wyzeraniem przelyku🙄🙄🙄każda z, nas cos tak na, bardziej lub mniej upierdliwe dolegliwości.
Ja, w 1 ciąży cholestaza ciążowa też koszmar, gnalam na porodowke w 37plus 6 bo taki świąd mialam😩🤷‍♀️
Takie tabletki na ssanie nic nie dają przy tak silnych zgagach, tu musi być strikte lek, który zmniejsza kwasowość żołądka.
Ja Wam powiem, że coraz bardziej czuje zbliżający się termin, poród i zaczynam się lekko stresować jak to będzie. Najbardziej boje się bólu. Ale jestem pozytywnie nastawiona i tak też zamierzam się nastawiać podczas porodu. A jak wyjdzie w trakcie to zobaczymy. Planujecie znieczulenie przy SN? Bo ja nie planuje, nie chce. Ale tak naprawdę jestem ciekawa jak zareaguje i zniosę ból 😜

Również mam zamiar używać tych co mają 99% wody, juz mam je na sobie przetestowane. Water wipes są drogie ale też polecam , z tańszych i też dobrych - fresh (jest mega różnica cenowa) i septona (te już trochę mają zapach)

Ja mam chusteczki nawilżane z Dada. W domu zobaczę tak naprawdę jak wyjdzie mi z przegotowana wodą i wacikami, czy będzie dużo dupcenia się z tym.
Water wipes są drogie, bo chyba 14 zł za paczkę. No zobaczę w praniu jak to będzie 😁

A jak Twój synuś się sprawuje, grzeczny czy nie spisz całe noce?😉 a laktacja po cc opanowana
Grzeczny jest 😉 czasem w nocy pomarudzi , ale generalnie spimy calkiem niezle, pobudki przktycznie co 3 godz w nocy. Zreszta na ta chwile przez miesiac bedziemy razem z narzeczonym w domku to on duzo wstaje bym mogla sie zregenerowac 😉
No ja niestety z racji sterty lekow na nadcisnienie nie karmie 😑

Takie tabletki na ssanie nic nie dają przy tak silnych zgagach, tu musi być strikte lek, który zmniejsza kwasowość żołądka.
Ja Wam powiem, że coraz bardziej czuje zbliżający się termin, poród i zaczynam się lekko stresować jak to będzie. Najbardziej boje się bólu. Ale jestem pozytywnie nastawiona i tak też zamierzam się nastawiać podczas porodu. A jak wyjdzie w trakcie to zobaczymy. Planujecie znieczulenie przy SN? Bo ja nie planuje, nie chce. Ale tak naprawdę jestem ciekawa jak zareaguje i zniosę ból 😜
Przy dwóch porodach sn nikt mi nie proponował więc teraz też na to nie liczę na znieczulenie ból okropny ale da się wytrzymać 😉😁

Ja właśnie czekam aż podłogi wyschną 😂 dziś trochę odczuwalnie mi brzuch twardnieje ale pewnie nic z tego nie będzie 😂 jutro mam i tak wizytę kontrolną w szpitalu i zobaczymy co będzie dalej, czy już nie zostanę i nie będzie wywołania.
Kurcze ja mam resztkę tej wody franciszek, jak mnie chwyci zgaga na wieczór to kilka łyków i spokój.
Ty się do sprzątania jeszcze nie zrywaj!! Odpoczywaj 😄
To fajnie, może jutro cos sie dowiesz.
Tak ja jeszcze 2 tyg nie sprzątam, a potem to już olewam bo ciąża będzie donoszona😜😜😜

reklama
Ja tam będę brać jak tylko będzie możliwość i dostępność i nie będzie żadnych przeciwwskazań 😉bo uważam, że my kobiety nie musimy cierpieć skoro można korzystać ze znieczulenia. 😉

Do góry