Ja też swoją czasami zachęcam ruszam brzuchem, pukam delikatnie bo inaczej to leniuszek jestDziewczyny myślicie, że ruchy dziecka wywołane szturchnieciami w brzuch liczą się podczas liczenia ruchów? Nie wiem czy pytanie wystarczająco zrozumiale brzmi
Próbuję "uruchomić" mojego synka, bo za długo już nie daje znaku, a obiad średnio go rozbudził. Dopiero jak szturchnę go po pupie to trochę kopnie.
reklama
U mnie to samo, jak mała się rusza to mówię do męża patrz a ona jakby słyszała i robiła nam na złość i się nie rusza. Jak mąż nie patrzy to znowu się kręciU mnie mąż zaklina brzuch. Wystarczy, że spojrzy i jest spokój. Na palcach jednej ręki mogę policzyć kiedy udało mu się coś zobaczyć
Rada do spakowania walizki:
Koniecznie zamierzacie majtki siateczkowe w domu z podkładem czy są dobre?
Jak ktoraś wie że ma cesarkę to koniecznie niech weźmie takie które kończą się 2 cm od w górka łonowego i tu obojętne albo siateczkowe najlepiej wielorazowe albo bawełniane albo siateczkowe jednorazowe.
Uwierzcie albo nie te zakładane wyżej boli bo się wżyna gumka, inne są nie oddychające a te niskie wielokrotne horizon które kupiłam musiałam wycinać od góry bo nadchodziły na ranę. A i weźcie dwa rozmiary ten który teraz jest dobry i większy bo np. Po cesarce jest się mocno spuchniętym.
Może którejś pomoże bo nic nie jest górze niż zmartwienia o takie głupoty...
Koniecznie zamierzacie majtki siateczkowe w domu z podkładem czy są dobre?
Jak ktoraś wie że ma cesarkę to koniecznie niech weźmie takie które kończą się 2 cm od w górka łonowego i tu obojętne albo siateczkowe najlepiej wielorazowe albo bawełniane albo siateczkowe jednorazowe.
Uwierzcie albo nie te zakładane wyżej boli bo się wżyna gumka, inne są nie oddychające a te niskie wielokrotne horizon które kupiłam musiałam wycinać od góry bo nadchodziły na ranę. A i weźcie dwa rozmiary ten który teraz jest dobry i większy bo np. Po cesarce jest się mocno spuchniętym.
Może którejś pomoże bo nic nie jest górze niż zmartwienia o takie głupoty...
Dziewczyny widzę że u Was się dzieje ja wkoncu mam pierwsze oznaki siary odciąganie co 3h żeby rozkręcić laktacje po cc. Jak nie jem, to karmie, i śpimy tak u nas wyglądają ostatnie dwie doby. Powiem Wam że na początku mnie wszystko bolało więc tak trochę niesystematycznie to robiłam i nic. Teraz pomaga mi Położna laktacyjna budzik Max nastawia i co 3 h odciąganie. Narazie jest po 10 ml ale i tak się cieszymy bo podobno to najcenniejsze dla niego Mały ma coraz mniejszą żółtaczkę być może jutro wyjdziemy okaże się. Dzisiaj jeszcze jest naświetlany i dwa razy kupkę nam zrobił ale się cieszyliśmy jak pokręceni
A słuchajcie jak będziecie ubierać/ ubieracie maluchy tuż po urodzeniu? Chciałam ułatwić mężowi prace w szpitalu i przygotowałam dwa komplety ciuchów. Body na długi rękaw i śpiocha a drugi zestaw to body na długi rękaw i pajaca i nie wiem czy to wystarczy czy nie będzie jej za zimno . Jak najlepiej kompletować takie zestawy?
U mnie było wypisane do potrzeba w rezultacie jednak używane jest cały czas body na długi rękaw, na to pajac, czapeczka, skarpetki i łapki. Na noc tulik.A słuchajcie jak będziecie ubierać/ ubieracie maluchy tuż po urodzeniu? Chciałam ułatwić mężowi prace w szpitalu i przygotowałam dwa komplety ciuchów. Body na długi rękaw i śpiocha a drugi zestaw to body na długi rękaw i pajaca i nie wiem czy to wystarczy czy nie będzie jej za zimno . Jak najlepiej kompletować takie zestawy?
Do tego gruby kocyk, i dużo pieluch. Wzięłam dwie bambusowe 120/120 do otulenia w rezultacie służy jako podlozenie na zimny przewijaka i do tego szklanego łóżeczka i 6 takich 70/60 te do karmienia, owijania, przebierania. A czuje ze i tak za mało.
Ale mój to wcześniej musi mieć ciepło więc wiesz z przymrużeniem oka
M
Monini92
Gość
No dokładnie m, a tu do terminu 4 tyg. Ja nie wiem co to będzieJaki duzy
M
Monini92
Gość
Super, cieszymy się razem z Tobą, teraz będzie tylko lepiejDziewczyny widzę że u Was się dzieje ja wkoncu mam pierwsze oznaki siary odciąganie co 3h żeby rozkręcić laktacje po cc. Jak nie jem, to karmie, i śpimy tak u nas wyglądają ostatnie dwie doby. Powiem Wam że na początku mnie wszystko bolało więc tak trochę niesystematycznie to robiłam i nic. Teraz pomaga mi Położna laktacyjna budzik Max nastawia i co 3 h odciąganie. Narazie jest po 10 ml ale i tak się cieszymy bo podobno to najcenniejsze dla niego Mały ma coraz mniejszą żółtaczkę być może jutro wyjdziemy okaże się. Dzisiaj jeszcze jest naświetlany i dwa razy kupkę nam zrobił ale się cieszyliśmy jak pokręceni
Niedługo mama
Fanka BB :)
Najpierw był miednicowo jak u Ciebie później w 33tyg główkowo ale tak dziwnie bo główkę miał przy kości biodrowej pupę w lewym boczku a nogi w prawym boczku i niema jak się ruszać a ruchy są bolesne bo mały brzuch mam gin mówiła że będzie miał problem z wejściem w kanał rodny i się okaże w dniu porodu czy sn czy cc.... To już spory Twój maluch mam nadzieję że się przekręci i aby samo się zaczęło u Ciebie
To Twój maluszek tez znalazł sobie ciekawą pozycję i jesteśmy w podobnej sytuacji. Mój lekarz tez mówi, że teraz już ma mało miejsca na obrót. Zobaczymy co wymyślą te nasze bobaski mój na połówkowych był już ułożony główkowo, ale wiadomo wtedy miał dużo miejsca. Coś mu się chyba jednak w tej pozycji nie spodobało bo w 31 tygodniu do teraz ułożony miednicowo.Najpierw był miednicowo jak u Ciebie później w 33tyg główkowo ale tak dziwnie bo główkę miał przy kości biodrowej pupę w lewym boczku a nogi w prawym boczku i niema jak się ruszać a ruchy są bolesne bo mały brzuch mam gin mówiła że będzie miał problem z wejściem w kanał rodny i się okaże w dniu porodu czy sn czy cc.... To już spory Twój maluch mam nadzieję że się przekręci i aby samo się zaczęło u Ciebie
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
Teraz to ok. 200 g na tydzień przybierają te nasze małe szkrabyNo dokładnie m, a tu do terminu 4 tyg. Ja nie wiem co to będzie