reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A ja zaczynam twierdzić że niech się dzieje bo jak pomyślę że chcą mnie indukować to masakra.
A dziewczyny powiedzcie jak wam się zaczynały porody, miałyście jakieś przeczucie że coś jest nie tak?
W pierwszej ciąży po nocy przy sikaniu odszedł czop śluzowy. To było 37plus 6 o 7 rano, a urodziłam naturalnie o 23:05

Ja w pierwszy dzień, we wtorek wzięłam dopiero o 15, bo narzeczony po pracy dopiero mi receptę wykupił, i zaczęło działam po kilku godzinach tak, że wieczorem już zgagi nie miałam.
W ulotce Lanzul właśnie piszę, że nie ma przeciwskazań dla ciąży, ale trzeba skonsultować się z lekarzem przed zażyciem. Te podobne o których piszecie, że to pochodne itp. to bierzecie na swoją odpowiedzialność 😅 Ja podałam strikte nazwę Lanzul w kapsułkach na receptę od ginekologa 😅 Bo one zmniejszają kwasy w żołądku, dlatego się nie cofają i zgagi nie ma. A te podobne, o których piszecie to nie wiem jakie mają zastosowanie 😉 Więc jak pisze, że nie jest zbadane w ciąży to nie ryzykowałabym.
No wiadomo, ja dopytam moja ginke.generalnie te leki nie mają badań na ciężarnych, trzeba tylko to co ginekolog poleci.

Ostatnia edycja:
Zaskoczę Was o północy obudzilam się całe łóżko mokre jesteśmy w szpitalu odeszły mi wody. KTG ok papiery wypełnione, czekam na anestezjologa chyba będzie cięcie ale się boję.....za wcześnie to dopiero 36+0
Trzymam kciuki💗💗💗💗
To już 9 miesiąc, nie jest za wcześnie✊✊✊✊czekamy🤩😘

Zaskoczę Was o północy obudzilam się całe łóżko mokre jesteśmy w szpitalu odeszły mi wody. KTG ok papiery wypełnione, czekam na anestezjologa chyba będzie cięcie ale się boję.....za wcześnie to dopiero 36+0
Oooo a Ty miałaś termin taki jak ja na 12.03 ! Tylko chyba cesarkę na 03.03 Ci wyznaczyli .... Heh czyli trzeba spodziewać się w każdym momencie 😱😬🙂 ... chyba położę się i tak przeleże 2tyg 😁 bo potrzebuje przetrzymać mała do marca. Tatuś zza granica , wraca dopiero w marcu ! Wiadomo ,ze jak się zacznie to dam radę sama ale nie ukrywam ,ze samemu się bardziej boje i bardzo , bardzo bym chciała żeby był przy porodzie ze mną .

W pierwszej ciąży po nocy przy sikaniu odszedł czop śluzowy. To było 37plus 6 o 7 rano, a urodziłam naturalnie o 23:05

Nie no chyba zacznę intensywnie spacerować po tym śniegu aby się zaczęło 😃😃
Wizja wywoływania mnie nie napawa optymizmem. A tym bardziej że mała już niziutko, i nie chce by za długo mi przetrzymywali ją w brzuchu, chcę by szybko się nią zajęli.

właśnie też o tym czytałam ale nigdy nie miałam robionego. Moja położna to chyba wogóle nie ma takiego sprzętu a ginekologa musze o to zapytać jak to ma wyglądać w tym ostatnim miesiacu.
Mi powiedziała lekarka że mam liczyć ruchy jak będą słabe to na ktg. A normalnie na wizycie jeszcze nie miałam robionego. Dziś 36+4 Dzisiaj jadę oddać krew przed następna wizyta i poproszę o ktg bo rusza się ale nie doliczam się tylu ruchów ile potrzeba. Niby cały czas ją czuje ale wole sprawdzić bo tez mam cukrzycę ciążową.

reklama
Do góry