reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja mam:
- Linomag zielony do codziennej pielegnacji pupy
- Alantan na odparzenia
- Mustele w sztyfcie zimową do smarowania buzi
- Krem do smarowania buzi lżejszy, taki na cieplejsze dni
- Oliwkę Hipp
- Płyn do kąpieli Hipp
- Chusteczki nawilzane samą wodą Pampers aqua pure
- Pępek będe glownie wietrzyc, ale w razie czego ocenisept bedzie pod ręką i starodawny fiolet (ten ostatni kupiony bardziej z rozpędu niż z przemyślenia) 😉

Torba już spakowana od miesiąca, ale tydzień temu jeszcze ją uzupełniałam o dodatkowe podkłady i pampersy dla małego. Niby dają w szpitalu, ale wolę mieć swoje też, żeby nie musieć się prosić.
Ja nie mieszam kupiłam wszystkie kosmetyki Linomag (do kąpieli, olejek, kremiki, mydełko) jak będzie uczulenie to wywalę wszystko.
Również krem do pielęgnacji brodawek i na ciemieniuche też Linomag.
Mokre chusteczki waterwpies 99'9% wody.
Pampers 1
Patyczki takie z grubsza główka do pępka
Octenisept
Sól fizjologiczna
Gaziki jałowe
Duże i małe Płatki kosmetyczne
Aspirator beaba
Termometr na podczerwień
Zestaw Pielęgnacyjny Nożyczki itd akuku
Więcej nie kupuje chyba że jeszcze coś powinnam 🤔 w sumie pierwsze dziecko to doświadczenia brak.

A tak przy okazji jakie podkłady poporodowe bierzecie?
Ja na pierwszy tydz. Canpol night
A drugi tydzień to te zwykle bella.

reklama
Ja nie mieszam kupiłam wszystkie kosmetyki Linomag (do kąpieli, olejek, kremiki, mydełko) jak będzie uczulenie to wywalę wszystko.
Pampers 1
Octenisept
Sól fizjologiczna
Gaziki jałowe
Aspirator beaba
Termometr na podczerwień
Więcej nie kupuje chyba że jeszcze coś powinnam 🤔 w sumie pierwsze dziecko to doświadczenia brak.

A sól fizjologiczną można kupić w aptece?

Można, 5ml w buteleczce. Ja kupuję do inhalacji.
Apteczne rzeczy kupiłam online w Aptece Gemini, zawsze mi tam najtaniej wychodzi, nawet z przesyłką, różnica nawet 50-60 zeta na wszystkich zakupach potrafi być.
O tu masz duże opakowanie

Tak w aptece, są w takim małych flakonikach.

Ja z aptecznych rzeczy kupiłam witaminę D, czopki paracetamol dla niemowląt, pedicetamol, sól morska do noska od pierwszych dni życia oraz plasterki eteryczne aromactiv. Takie rzeczy w razie co, na pokładzie u nas trzylatka, a mąż w tygodniu w trasie, do apteki najbliższej 15km, więc wolę dmuchać na zimne w razie gorączki, katarku, aby nie zabierać dwójki dzieci ze sobą.

Ja te wszystkie paki jak sól, Płatki, Gaziki, pampersy itd na allegro zamawiałam w wielopakach taniej wychodzi.
A sól Gilberta na wszystko i na oczka, otarcia, pepek więc się przyda 😜 tak czytałam ale zobaczymy jak wyjdzie.
Jeszcze wczoraj do mówiłam 1 op mleka LEBENSWERT Bio Mleko Początkowe od 1 tygodnia
Na wypadek jakbym piersią nie mogła karmić, nie chce żeby podawali wodę z glukoza albo jakąś okropna mieszanke wolę się przygotować na wszystkie warianty. Więc nawet butelkę i smoczek biorę takie 0+. No i oczywiście laktator, nakładki na sutki Medela.
Mam nadzieję że zbędne będzie bo ruszę z karmieniem piersią😉

Ja też jakoś czuje, że będzie to wcześniej. Mała jest straszna wiercipiętką 😁 Ale to dlatego, że duża nie jest, ale ja też brzucha dużego nie mam, więc nie wiem jak ona się tam mieści 😅 Generalnie na ostatniej wizycie w 30 tygodniu była ułożona główkowo i wydaje mi się, że cały czas jest tak ułożona, bo ciągle mnie po bokach kopie. Natomiast znów nie wiadomo czy nie przenoszę jej, bo jak będzie mniejsza to nie będzie chciała wyjść, bo będzie jej wygodnie w brzuszku 😁 Ale nastawiam się i wyobrażam sobie, że skurcze same przyjdą w 39-40 tyg i urodzę bez komplikacji naturalnie 😊
Też mnie mega kopie i rozpycha się po bokach, ja dopiero termin cc na 17lub 18.03.ciazko mi już bardzo, zgaga zenitu sięga, w ogóle oddycha mi się źle, a ciśnienie ok, ekg robione, nie wiem może nos mam przytkany (nie od przeziębienia tylko ciąży) na powietrzu lepiej, saturacje mam dobrą mierze codziennie. Chyba to mój wiek wyłazi po prostu.
Ruchy dziecka mnie bolą aż, takie mocne. Jutro wizyta ciekawe ile waży.

Pampers 1
Octenisept
Sól fizjologiczna
Gaziki jałowe
Aspirator beaba
Termometr na podczerwień

Ja mam podkłady z Canpol i Babydream a podpaski z Belli te różowe, one są bez plastiku i są najlepsze podobno 🙂

reklama
Do góry