Mary2094
Fanka BB :)
Na 4 marca mam :-) ale teraz musze leżeć by szybciej się nie rozwiązało.O dobre, niech wie a na kiedy masz właściwie termin? bo gdzieś mi umknęło to musi chyba być początek marca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na 4 marca mam :-) ale teraz musze leżeć by szybciej się nie rozwiązało.O dobre, niech wie a na kiedy masz właściwie termin? bo gdzieś mi umknęło to musi chyba być początek marca
Hej ja mam philips avent jest naprawdę cichy.Cześć, witaj wśród nas, z kokonem nie pomogę, nie używam (miałam ale się nie sprawdził).
Laski, znacie jakiś cichy inhalator? Najlepiej kolorowy. Dwa lata temu kupiłam cokolwiek bo wychodziłyśmy ze szpitala i potrzebny był na już, a teraz Dobrusia się boi bo głośny, a chyba ma początki zapalenia oskrzeli.
A pijesz wystarczająco wody? U mnie często za szybkie przyrosty spowodowane były zatrzymywaniem wody przez to, że za mało piłam (piję 3,5-4 litry, i to tak na luzie). Inna sprawa to też hormony szaleją... a dietę masz zmodyfikowaną pod aktualną wagę i trymestr? Tak przykładowo naczytałam się, że w cukrzycy ciążowej w moim przypadku powinnam jeść 1800 kcal, a okazało się po otrzymaniu diety od dietetyczki, że 2200, i to mi się sprawdziło, bo miałam skoki cukru i ciała ketonowe w moczu, bo za mało jadłam.
My też mamy grupę zamkniętą na fb z dziewczynami z września 2017
Sama się zastanawiam. Ja kupuję Bambiboo lub inne ekologiczne i zastanawiam się, czy wziąć paczkę czy dwie. Tylko wiesz, tu pieluchy, tu podkłady poporodowe, tu chusteczki, a to wszystko cholernie dużo miejsca zajmuje. Nie będę miała komfortu, że ktoś mi coś podrzuci, bo mąż z dziewczynami w domu, a ja prawie 70km od domu będę rodzić więc muszę dobrze przemyśleć torbę...
Mam ustawiona dietę co 2-3 tyg nową rozpiskę tylko 2000 kcal. Wodę pije 2,5 l. Po IVF przytylam z 10 kg i pomimo że już nie biorę zastrzyków i hormonów od tamtej pory waga rośnie. Ale wierzę że znowu uda mi się zrzucić 5 lat temu zrzuciłam 40 kg więc teraz liczę że też mi się uda aczkolwiek dietetyczką mówi że będzie ciężko po ciąży mam się nastawiać na 2 lata i możemy rozpocząć dopiero po karmieniu piersią nie wcześniej ale trudno wszystko dla.kojej dzidzi za długo już czekamy to będzie moje 4 dzieciątko ale pierwszy poród - cieszymy się nie samowicie
To 8 dni przede mną musi czekać do tłustego czwartkuNa 4 marca mam :-) ale teraz musze leżeć by szybciej się nie rozwiązało.
Ja powiedziałam swojej córeczce że ma do Walentynek poczekać bo mąż obiecał mi sushi a 15 może wychodzić hehO dobre, niech wie a na kiedy masz właściwie termin? bo gdzieś mi umknęło to musi chyba być początek marca
Też obstawiam, że to afty grzybica przewodu pokarmowego i ust zdarza się z raczej znanego nam powodu, np. przy przyjmowaniu mocnych antybiotyków. Do tego przy grzybicy nalot ze śluzówki daje się zdjąć patyczkiem/wacikiem, a oddech często robi się przykry.kurcze ja też się obudziłam z chyba grzybicą ? ale w jamie ustnej? Nigdy czegoś takiego nie miałam ! Piecze gardło i mam takie białe naloty jakby kożuch mleka po obu stronach wnętrza policzków, do tego gardło piecze i trudno jest przełykać. Spróbuje się dodzwonić do lekarza rodzinnego ale u nas to dzień wiszenia na telefonie, a tak to płuczę gardło szałwią, rumiankiem, wodą utlenioną. To u mnie właśnie tak jest tą ciążą przez kilka dni myślę ale super się czuje, ciąża, szał, a potem takie coś właśnie się przytrafia. I gdyby to o mnie chodziło to miałabym w dupie ale zaraz człowiek myśli czy to nie groźne dla dziecka i szał ciąży minął... Pomimo dobrych chęci.
Jak ja bym zjadła sobie sushi. Ale trochę się obawiam ja czekam na ten moment kiedy będę mogła jeść te sery pleśniowe i wszystko inneJa powiedziałam swojej córeczce że ma do Walentynek poczekać bo mąż obiecał mi sushi a 15 może wychodzić heh
Hejka, witamy w naszym gronie.Hej, przygotowuję się właśnie na przyjście mojego bobasa. To już 14 marca!!!! Bardzo się stresuję, bo widze jaka pogoda za oknem. Chcę kupić kokon dla dziecka na te przymrozki. Macie jakieś propozycje?
pozdrawiam,
Dla mnie Netflix to też wybawienie zwłaszcza teraz kiedy będę musiała leżeć w łóżku do marcaJa biore okolo 40 pieluszek i krem tez. Wlasnie spakowalam torbe. No prawie, bo pare rzeczy musze dorzucic, ale juz sie zmeczylam
Ja tez mam juz mnostwo seriali za soba netflix to dla niektorych zloooo a dla mnie wybawienie hahahaha ogladalam Bridgertonow i fajnie sie ogladalo.
A ja tam parę razy zjadłam sobie ser pleśniowy i tatar tezJak ja bym zjadła sobie sushi. Ale trochę się obawiam ja czekam na ten moment kiedy będę mogła jeść te sery pleśniowe i wszystko inne