reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona 🥰 Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie 😄 Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć 😊 Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny 🥰 Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę ❤️
Ja w sumie tez nie narzekam na ten stan🙂Jestem w pierwszej ciąży i jestem zaskoczona że tak dobrze ją znoszę. Tzn. teraz mam 34 tydzień i odczuwam już lekkie zmęczenie i takie dziwne kłucie w macicy jak pochodzę . Mała jakoś tak nisko mi siedzi ale myślę ze chyba tak musi być 😜

reklama
Cześć Kobiety, poradzicie proszę jak śpicie jak boli kręgosłup lędźwiowi i zgaga doskwiera. Lrwy book już nie działa 😔

A to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona 🥰 Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie 😄 Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć 😊 Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny 🥰 Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę ❤️
Patii26 dokładnie: w pierwszej ciąży miałam czas na cieszenie się tym okresem(no może oprócz mdłości przez 10miesiecy😉) A teraz przy mojej 5 latce wygląda ten czas inaczej zupełnie. Nie ma drzemek kiedy chcę, filmów i książek w nocy, czasu na zakupy i obmyślanie. Pomijając mój wiek i strach o dzidziusia i ciąże, nie miałam czasu tym się nacieszyć

A chciałabym się jeszcze zapytać, czy są tu dziewczyny które weszły w 35 tydzień. I czy lekarz wam zlecał gbs i czy we własnym zakresie robicie- robiłyście.

Ja na początku ciąży dostałam rozpiskę badań przez całą ciążę - co w jakich tygodniach mam robić, żeby nic nie umknęło. Gbs jest w 34 tyg - 37 tyg, więc pewnie na wyżycie w lutym będę mieć robione.

Dziewczyny ja mam 43lata i urodziłam się w 32tc😱😱😱😱😱zobaczcie 43lata temu i zyje ważyłam 1860gr.i byłam 1,5miesiaca w inkubatorze, oddychałam sama.

Ja 36 lat temu, urodzona w 34tyg ciąży, ani chwili nie spędziłam w inkubatorze bo ich zabrakło! Szpital wojewódzki 🙈
Dodam jeszcze, że u mojej mamy nie rozpoznano cholestazy ciążowej tylko stwierdzono chorobę zakaźna i przez 4 dni leżała na oddziale zakaźnym, dopóki ordynator jej nie zbadał i wtedy szybka decyzja o cc...

reklama
Ja jak wspomnę swoją pierwszą ciążę też było super, mogłam góry przenosić, mnóstwo czasu na odpoczynek, relaks. Z drugą nie było źle, energia i ruchy dynamiczne, do końca ciąży pracowałam i byłam aktywna, a teraz jest słabo, brak siły, ciągle coś boli, brak energii, ruchy mega spowolnione, nie mogę spać, drętwienie rąk, ach czekam już tylko na rozwiązanie ( jeszcze 7 tygodni 😅)

Do góry