reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona 🥰 Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie 😄 Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć 😊 Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny 🥰 Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę ❤️
Ja w sumie tez nie narzekam na ten stan🙂Jestem w pierwszej ciąży i jestem zaskoczona że tak dobrze ją znoszę. Tzn. teraz mam 34 tydzień i odczuwam już lekkie zmęczenie i takie dziwne kłucie w macicy jak pochodzę . Mała jakoś tak nisko mi siedzi ale myślę ze chyba tak musi być 😜

reklama
Cześć Kobiety, poradzicie proszę jak śpicie jak boli kręgosłup lędźwiowi i zgaga doskwiera. Lrwy book już nie działa 😔

A to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona 🥰 Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie 😄 Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć 😊 Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny 🥰 Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę ❤️
Patii26 dokładnie: w pierwszej ciąży miałam czas na cieszenie się tym okresem(no może oprócz mdłości przez 10miesiecy😉) A teraz przy mojej 5 latce wygląda ten czas inaczej zupełnie. Nie ma drzemek kiedy chcę, filmów i książek w nocy, czasu na zakupy i obmyślanie. Pomijając mój wiek i strach o dzidziusia i ciąże, nie miałam czasu tym się nacieszyć

A chciałabym się jeszcze zapytać, czy są tu dziewczyny które weszły w 35 tydzień. I czy lekarz wam zlecał gbs i czy we własnym zakresie robicie- robiłyście.

Ja na początku ciąży dostałam rozpiskę badań przez całą ciążę - co w jakich tygodniach mam robić, żeby nic nie umknęło. Gbs jest w 34 tyg - 37 tyg, więc pewnie na wyżycie w lutym będę mieć robione.

Dziewczyny ja mam 43lata i urodziłam się w 32tc😱😱😱😱😱zobaczcie 43lata temu i zyje ważyłam 1860gr.i byłam 1,5miesiaca w inkubatorze, oddychałam sama.

Ja 36 lat temu, urodzona w 34tyg ciąży, ani chwili nie spędziłam w inkubatorze bo ich zabrakło! Szpital wojewódzki 🙈
Dodam jeszcze, że u mojej mamy nie rozpoznano cholestazy ciążowej tylko stwierdzono chorobę zakaźna i przez 4 dni leżała na oddziale zakaźnym, dopóki ordynator jej nie zbadał i wtedy szybka decyzja o cc...

reklama
Ja jak wspomnę swoją pierwszą ciążę też było super, mogłam góry przenosić, mnóstwo czasu na odpoczynek, relaks. Z drugą nie było źle, energia i ruchy dynamiczne, do końca ciąży pracowałam i byłam aktywna, a teraz jest słabo, brak siły, ciągle coś boli, brak energii, ruchy mega spowolnione, nie mogę spać, drętwienie rąk, ach czekam już tylko na rozwiązanie ( jeszcze 7 tygodni 😅)

Do góry