Ja w sumie tez nie narzekam na ten stanJestem w pierwszej ciąży i jestem zaskoczona że tak dobrze ją znoszę. Tzn. teraz mam 34 tydzień i odczuwam już lekkie zmęczenie i takie dziwne kłucie w macicy jak pochodzę . Mała jakoś tak nisko mi siedzi ale myślę ze chyba tak musi byćA to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę
reklama
Mary2094
Fanka BB :)
Nie pamiętam ile masz lat i nie wiem czy planujesz kolejne dziecko, ale jeśli tak to życzę Ci aby kolejna ciąża była łaskawa i cudowna
26, zobaczymy jak to będzie ale chciałbym mieć z czasem drugie :-)
Patii26 dokładnie: w pierwszej ciąży miałam czas na cieszenie się tym okresem(no może oprócz mdłości przez 10miesiecy) A teraz przy mojej 5 latce wygląda ten czas inaczej zupełnie. Nie ma drzemek kiedy chcę, filmów i książek w nocy, czasu na zakupy i obmyślanie. Pomijając mój wiek i strach o dzidziusia i ciąże, nie miałam czasu tym się nacieszyćA to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę
ilmenau
A chciałabym się jeszcze zapytać, czy są tu dziewczyny które weszły w 35 tydzień. I czy lekarz wam zlecał gbs i czy we własnym zakresie robicie- robiłyście.
Ja na początku ciąży dostałam rozpiskę badań przez całą ciążę - co w jakich tygodniach mam robić, żeby nic nie umknęło. Gbs jest w 34 tyg - 37 tyg, więc pewnie na wyżycie w lutym będę mieć robione.
Dziewczyny ja mam 43lata i urodziłam się w 32tczobaczcie 43lata temu i zyje ważyłam 1860gr.i byłam 1,5miesiaca w inkubatorze, oddychałam sama.
Ja 36 lat temu, urodzona w 34tyg ciąży, ani chwili nie spędziłam w inkubatorze bo ich zabrakło! Szpital wojewódzki
Dodam jeszcze, że u mojej mamy nie rozpoznano cholestazy ciążowej tylko stwierdzono chorobę zakaźna i przez 4 dni leżała na oddziale zakaźnym, dopóki ordynator jej nie zbadał i wtedy szybka decyzja o cc...
Mary2094
Dziewczyny podpowiedzcie w jakiej pozycji śpicie jak boli kręgosłup na dole? Na lewym boku już nie działa
Ja przewracam się na trochę na plecy i trochę ulgi jest. Bo u mnie ten ból się pojawia i znika i też nie mam recepty na niego.
Patii26
To jesteśmy w tym samym wieku Ja w marcu kończę 26 lat26, zobaczymy jak to będzie ale chciałbym mieć z czasem drugie :-)
Mary2094
To jesteśmy w tym samym wieku Ja w marcu kończę 26 lat
A ja we wrześniu 27, lecz no podobny przedział wiekowy:-)
reklama
M
Monini92
Gość
Ja jak wspomnę swoją pierwszą ciążę też było super, mogłam góry przenosić, mnóstwo czasu na odpoczynek, relaks. Z drugą nie było źle, energia i ruchy dynamiczne, do końca ciąży pracowałam i byłam aktywna, a teraz jest słabo, brak siły, ciągle coś boli, brak energii, ruchy mega spowolnione, nie mogę spać, drętwienie rąk, ach czekam już tylko na rozwiązanie ( jeszcze 7 tygodni )A to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę