reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Wspominałyście dzisiaj o tych słabych ruchach dziecka i u mnie właśnie jest jeden z takich dni. Rano poruszała się trochę a teraz cichutko co godzinę jak coś poczuje to dobrze a detektor płodu jak przyłożę to serduszko pięknie bije i słychać pluskanie wody🙂jak tylko mogę polecam każdej mamie taki sprzęt naprawdę pomaga się uspokoić 🙂

reklama
Wspominałyście dzisiaj o tych słabych ruchach dziecka i u mnie właśnie jest jeden z takich dni. Rano poruszała się trochę a teraz cichutko co godzinę jak coś poczuje to dobrze a detektor płodu jak przyłożę to serduszko pięknie bije i słychać pluskanie wody🙂jak tylko mogę polecam każdej mamie taki sprzęt naprawdę pomaga się uspokoić 🙂
Oooooo ja też mam detektor płodu, świetna sprawa, ale do szpitala nie zabierałam

Też mam, w ostateczności używam. Jednak moja dziś się obudziła i daje o sobie boleśnie znać. 😄

Ehh, spanie na brzuchu... kompletnie tego nie robię, a teraz o tym marzę. Kiedyś ktoś mi powiedział, że dziewczynki lubią rodzić się przed terminem. Taaa, starsza z wywołania 12 dni po terminie. Młodsza z wywołania 8 dno po terminie. Teraz trudno powiedzieć...
Tak jak było ze mną. Mama od 7 miesiąca ze mną chodziła z rozwarciem na dwa palce i też się obawiała że będę wcześniakiem bo bracia z 36 tygodnia a tu postanowiłam siedzieć do 40 tygodnia.

Też mam detektor i to jest świetna sprawa 😊 Używałam jak jeszcze nie czułam ruchów małej, tak raz, góra dwa razy na tydzień, gdzie na wizytę chodziło się co miesiąc 😋 A odkąd czuje ruchy małej to użyłam go tylko raz, gdy w 25 tyg miała takie 3 dni, gdzie się mało ruszała. A teraz czuję ją bardzo dobrze codziennie więc nie ma potrzeby używać 😁

A to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona 🥰 Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie 😄 Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć 😊 Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny 🥰 Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę ❤️

A to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona 🥰 Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie 😄 Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć 😊 Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny 🥰 Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę ❤️

Zazdroszczę!! Taką to bym chciała mieć 😪

Ja też kocham swój stan 😍fakt, że jakieś dolegliwości są, gorsze dni też ale cieszę się, że mam możliwość to przeżyć 😃

reklama
Do góry