reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Wspominałyście dzisiaj o tych słabych ruchach dziecka i u mnie właśnie jest jeden z takich dni. Rano poruszała się trochę a teraz cichutko co godzinę jak coś poczuje to dobrze a detektor płodu jak przyłożę to serduszko pięknie bije i słychać pluskanie wody🙂jak tylko mogę polecam każdej mamie taki sprzęt naprawdę pomaga się uspokoić 🙂

reklama
Wspominałyście dzisiaj o tych słabych ruchach dziecka i u mnie właśnie jest jeden z takich dni. Rano poruszała się trochę a teraz cichutko co godzinę jak coś poczuje to dobrze a detektor płodu jak przyłożę to serduszko pięknie bije i słychać pluskanie wody🙂jak tylko mogę polecam każdej mamie taki sprzęt naprawdę pomaga się uspokoić 🙂
Oooooo ja też mam detektor płodu, świetna sprawa, ale do szpitala nie zabierałam

Też mam, w ostateczności używam. Jednak moja dziś się obudziła i daje o sobie boleśnie znać. 😄

Ehh, spanie na brzuchu... kompletnie tego nie robię, a teraz o tym marzę. Kiedyś ktoś mi powiedział, że dziewczynki lubią rodzić się przed terminem. Taaa, starsza z wywołania 12 dni po terminie. Młodsza z wywołania 8 dno po terminie. Teraz trudno powiedzieć...
Tak jak było ze mną. Mama od 7 miesiąca ze mną chodziła z rozwarciem na dwa palce i też się obawiała że będę wcześniakiem bo bracia z 36 tygodnia a tu postanowiłam siedzieć do 40 tygodnia.

Też mam detektor i to jest świetna sprawa 😊 Używałam jak jeszcze nie czułam ruchów małej, tak raz, góra dwa razy na tydzień, gdzie na wizytę chodziło się co miesiąc 😋 A odkąd czuje ruchy małej to użyłam go tylko raz, gdy w 25 tyg miała takie 3 dni, gdzie się mało ruszała. A teraz czuję ją bardzo dobrze codziennie więc nie ma potrzeby używać 😁

A to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona 🥰 Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie 😄 Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć 😊 Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny 🥰 Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę ❤️

A to ja Wam powiem dziewczyny, że ja się w ciąży naprawdę czuje Błogosławiona 🥰 Czuje się bardzo dobrze i atrakcyjnie 😄 Moja pierwsza ciąża, ale też mam łaskawą tą ciążę. Nic mi nie dolega, nie spuchłam, nie mam żadnych bóli i naprawdę czuje się dobrze. I akurat ja wiem, że będę strasznie tęskniła za okresem ciąży, bo kolejna ciąża już nie będzie taka sama, czyli spokojna, polegająca na odpoczynku, czytaniu książek, oglądaniu seriali itp., bo w domu będzie mały brzdąc, którym trzeba będzie się zająć 😊 Także dla mnie okres ciąży był i jest piękny 🥰 Wiadomo, w 1 trymestrze były mdłości, wymioty i zmęczenie, teraz w 3 trymestrze tez jest zmęczenie, bóle brzucha jak za dużo chodzę i się nadwyręże, ale poleze jeden dzień i przestaje. Także naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowna ciążę ❤️

Zazdroszczę!! Taką to bym chciała mieć 😪

Ja też kocham swój stan 😍fakt, że jakieś dolegliwości są, gorsze dni też ale cieszę się, że mam możliwość to przeżyć 😃

reklama
Do góry