Dziewczyny, widzę, że dużo z was ma też twardnienia macicy. Mi ostatnio bardzo pomagają na nie ciepłe prysznice. Tak kilka minut krążę prysznicem po brzuchu i po tym skurcze maleją. Taka moja mała rada. Może komuś się przyda. Mi bardzo to pomogło..
reklama
karoo-kp
Mama Jagodzianki
No, już dwa razy z dziewczynami rodziłyśmy na tym forumOoo to super, dajesz mi nadzieję, że donoszę marzę, żeby dotrzymać do 39tc!
Btw, ciekawe która z nas urodzi jako pierwsza. To będzie przełomowy moment na naszym forum
U mnie działa odwrotność czynności, przy której złapały mnie skurcze. Jak chodzę - usiąść, jak leżę - przejść się, pod prysznicem też mnie brały, ale na szczęście to chwila i spokójDziewczyny, widzę, że dużo z was ma też twardnienia macicy. Mi ostatnio bardzo pomagają na nie ciepłe prysznice. Tak kilka minut krążę prysznicem po brzuchu i po tym skurcze maleją. Taka moja mała rada. Może komuś się przyda. Mi bardzo to pomogło..
Mary2094
Fanka BB :)
Też całą noc nie mogłam zmrużyć oka a tu z 2h wizyta. Jeszcze dziś zauważyłam na sromie zmiany wyglądające niczym żylaki.Dziewczyny jest 6 rano. Nie spałam całą noc, bo denerwuje się przed wizytą u ginekologa...
Trzymajcie kciuki żeby wszystko było w porządku.
Nadja_n
Też mam. Dziś mega twardnieniależę, chyba stres po wczorajszej rozmowie o porodzie. Biorę magnez i buskopan.
Bo tu nie ma nospy.
Jak leżę to ok, nie lubię tak bez czynnie lezecale co zrobić i mnie dopiero jutro równe 31tc.jestem z termin 25.03.
Jak.ktos ma termin na początek marca to jednak ogromną różnica że mną. Ja w ciąży w córka starsza miałam termin 4.03 a poród 16.02
Bo tu nie ma nospy.
Jak leżę to ok, nie lubię tak bez czynnie lezecale co zrobić i mnie dopiero jutro równe 31tc.jestem z termin 25.03.
Jak.ktos ma termin na początek marca to jednak ogromną różnica że mną. Ja w ciąży w córka starsza miałam termin 4.03 a poród 16.02
Mary2094
Mam też termin jak ty miałaś przy pierwszej na 4.03 i przeczucie że się pojawi na walentynki..Też mam. Dziś mega twardnieniależę, chyba stres po wczorajszej rozmowie o porodzie. Biorę magnez i buskopan.
Bo tu nie ma nospy.
Nadja_n
Może tak bycMam też termin jak ty miałaś przy pierwszej na 4.03 i przeczucie że się pojawi na walentynki..
Mam pytanie o buskopan, bo pisalas że Ci przepisali, ile raz dziennie?
Bierzesz tylko jak twardnienia są?
W De nie mają nospy tylko właśnie buskopan.
Cześć dziewczyny ja 33 tc , termin na 12.03 ... pierwsza ciąża wiec nie wiem Co mnie czaka ale powoli zaczynam się denerwować . Któraś z Was robiła usg 3D na pamiątkę ? Dziś zadzwoniłam do jakieś kliniki prywatnie żeby umówić się na taka wizytę to Pani miała problem pod co podpiąć to wizytę bo usg 3 trymestru 3D genetyczne jest do 32 tc a ,ze ja jestem w 33 tc to zarejestrowała mnie na usg 3D przepływu krwi bo tylko to maja w ofercie w tak zaawansowanej ciąży .
Mary2094
Tak jak mam mocniejsze twardnienia to biorę buscopan. 2x1 max można brać 3x1. Bo no-spa to tak pomaga jak coś tam nie jest aż tak mocno. A jak już są silne to tylko to daje sobie radę. Ale biore tylko jak boli.Może tak byc
Mam pytanie o buskopan, bo pisalas że Ci przepisali, ile raz dziennie?
Bierzesz tylko jak twardnienia są?
W De nie mają nospy tylko właśnie buskopan.
PałkaZapałka
Ja będę miała usg to prenatalne/genetyczne 3 trym miała w 33+3...Cześć dziewczyny ja 33 tc , termin na 12.03 ... pierwsza ciąża wiec nie wiem Co mnie czaka ale powoli zaczynam się denerwować . Któraś z Was robiła usg 3D na pamiątkę ? Dziś zadzwoniłam do jakieś kliniki prywatnie żeby umówić się na taka wizytę to Pani miała problem pod co podpiąć to wizytę bo usg 3 trymestru 3D genetyczne jest do 32 tc a ,ze ja jestem w 33 tc to zarejestrowała mnie na usg 3D przepływu krwi bo tylko to maja w ofercie w tak zaawansowanej ciąży .
reklama
Ja mam to szczęście, że moja ginekolog ma super usg, na którym może zrobić też 3d i mam je robione co miesiąc Super pamiątka ale nie zawsze ładnie wychodzi jak dziecko jest już większe, bo jest ciaśniej. Dzisiaj mały już nie ma tak fajnego portretu jak miesiąc temu, bo miał pępowinę na nosieCześć dziewczyny ja 33 tc , termin na 12.03 ... pierwsza ciąża wiec nie wiem Co mnie czaka ale powoli zaczynam się denerwować . Któraś z Was robiła usg 3D na pamiątkę ? Dziś zadzwoniłam do jakieś kliniki prywatnie żeby umówić się na taka wizytę to Pani miała problem pod co podpiąć to wizytę bo usg 3 trymestru 3D genetyczne jest do 32 tc a ,ze ja jestem w 33 tc to zarejestrowała mnie na usg 3D przepływu krwi bo tylko to maja w ofercie w tak zaawansowanej ciąży .