Ja kupiłam do porodu jednorazową i muszę wymienić bo jest wielkaaaaDziewczyny mi chodzi o wklad, czyli kolderke i podusie wlasnie, podusia wiadomo na pozniej. Posciel to to w co powlekamy koldre
Co do koszul ja mam tylko dwie, chyba dokupie taka wlasnie tylko do porodu jeszcze...
reklama
agudia050686
Zaciekawiona BB
Jaką konkretnie kupiłaś ?Ja kupiłam do porodu jednorazową i muszę wymienić bo jest wielkaaaa
A dziewczyny korzystacie z usług położnej środowiskowej. Mi moja lekarka kazała się umówić żeby się czegoś dowiedzieć, porozmawiać itp. Wiecie coś o tym jak to teraz w czasie COVID . A co do wózka to w takim razie tez muszę kupić jakiś wkład. Do łóżeczka kupiłam kołdrę i poduszkę ale nie wiem czy na samym początku przykrywać małą kołderka czy lepiej niech śpi bez poduszki w samym rożku czy śpiworku?
Jaką konkretnie kupiłaś ?
Firmy matodres i wzięłam l-xl a tu jak namiot.Jaką konkretnie kupiłaś ?
agudia050686
Zaciekawiona BB
Ja nie mam poloznej, nie korzystam i troche zaczynam panikowac. To moj drugi porod bedzie, ale pierwszy byl planowanym cc, teraz chce sn i sie boje, bo do szkoly rodzenia tez nie chodzilam. Obydwie ciaze zagrozone, w tej juz leze od 2 miesiecy a w poprzedniej 3 ostatnie w szpitalu
Ja tak. Mam kontakt z położna środowiskowa od 23 tygodnia ciąży, dzwoni do mnie co jakiś czas i pyta o samopoczucie itp., mówiła, że mogę dzwonić kiedy chce do niej z pytaniami, ale jeszcze nie skorzystałam. Wczoraj była u mnie w domu i słuchała tętna dziecka, pogadalysmy i uzupełniłam podpisy bo ona musi opisywać każda teleporade.A dziewczyny korzystacie z usług położnej środowiskowej. Mi moja lekarka kazała się umówić żeby się czegoś dowiedzieć, porozmawiać itp. Wiecie coś o tym jak to teraz w czasie COVID . A co do wózka to w takim razie tez muszę kupić jakiś wkład. Do łóżeczka kupiłam kołdrę i poduszkę ale nie wiem czy na samym początku przykrywać małą kołderka czy lepiej niech śpi bez poduszki w samym rożku czy śpiworku?
Kasiula1989
Zaangażowana w BB
Ja też mam swoją polozna. Niby tylko bada tętno wypisze papiery ale zawsze jest spokojniejsza po jej wizycie. Przy drugim porodzie ja miałam i teraz też chcę żeby odbierała poród. Bardzo mi pomogła poszła szybko i bez problemów. A teraz zobaczymy co będzie jeszcze 6 tyg przed nami.Ja tak. Mam kontakt z położna środowiskowa od 23 tygodnia ciąży, dzwoni do mnie co jakiś czas i pyta o samopoczucie itp., mówiła, że mogę dzwonić kiedy chce do niej z pytaniami, ale jeszcze nie skorzystałam. Wczoraj była u mnie w domu i słuchała tętna dziecka, pogadalysmy i uzupełniłam podpisy bo ona musi opisywać każda teleporade.
Patii26
Fanka BB :)
A jak mogę zapytać, ile płacicie za położną, która się Wami opiekuje i która będzie przy porodzie?Ja też mam swoją polozna. Niby tylko bada tętno wypisze papiery ale zawsze jest spokojniejsza po jej wizycie. Przy drugim porodzie ja miałam i teraz też chcę żeby odbierała poród. Bardzo mi pomogła poszła szybko i bez problemów. A teraz zobaczymy co będzie jeszcze 6 tyg przed nami.
Niedługo mama
Fanka BB :)
Ja mam firmy horizon S/M i tez wielka jak namiot musze ja zmniejszyc. U mnie na liście szpitalnej wyprawki są tez jednorazowe majtki, a koleżanka mi mówiła ze u niej nie pozwalali ich zakładać.Firmy matodres i wzięłam l-xl a tu jak namiot.
reklama
agudia050686
Zaciekawiona BB
Ja wlasnie musze sie zabrac za pakowanie torby do szpitala.
Jak sie pakujecie? Do porodu osobna torba i po porodzie osobna?
Ja mam taka wielka walizke i nie wiem czy sens to rozdzielac czy moze wszystko do niej wlozyc hehe
Jak sie pakujecie? Do porodu osobna torba i po porodzie osobna?
Ja mam taka wielka walizke i nie wiem czy sens to rozdzielac czy moze wszystko do niej wlozyc hehe