reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A dziewczyny nurtuje mnie pytanie odnośnie koszul do porodu. Kupiłam dwie koszule do karmienia i nie wiem czy to starczy , czy muszę kupić jeszcze jednorazowe koszule do porodu . Jak wy robicie, co zabieracie
Zapytaj jak jest w twoim szpitalu. Ja do porodu nie wiem jeszcze dokładnie co, mam zamiar zapytać położnej co preferują przy porodzie.

reklama
A dziewczyny nurtuje mnie pytanie odnośnie koszul do porodu. Kupiłam dwie koszule do karmienia i nie wiem czy to starczy , czy muszę kupić jeszcze jednorazowe koszule do porodu . Jak wy robicie, co zabieracie
Ja mam kilka koszul do karmienia. Kupiłam więcej żeby mieć na zmianę. A do porodu założę większą koszulkę mojego męża albo taką jednorazową ze szpitala

Mam 3 sztuki i chyba kupię jeszcze 2, bo szykuje mi się trzeci poród wywoływany i nie mam gwarancji, że będzie tak szybki jak ostatnio, wolę być zabezpieczona, a na sam poród mam starą, powyciąganą koszulę nocną i po prostu po porodzie ją wyrzucę - dokładnie tak samo zrobiłam 3,5 roku temu😉

Dziewczyny mi chodzi o wklad, czyli kolderke i podusie wlasnie, podusia wiadomo na pozniej. Posciel to to w co powlekamy koldre 😉
Co do koszul ja mam tylko dwie, chyba dokupie taka wlasnie tylko do porodu jeszcze...

Dziewczyny pomóżcie, moja koleżanka zbiera na zakup wózka inwalidzkiego, pomożemy jej? Udostępnicie ?

Ja też mam dwie do karmienia (założę po porodzie jak się wykąpię 😉), a do samego porodu biorę koszulę, którą teraz noszę i nie jest za długa taka za tyłek. Później nie będzie mi szkoda wyrzucić. Tak zrobiłam przy poprzednich porodach.

Ja też mam dwie do karmienia (założę po porodzie jak się wykąpię 😉), a do samego porodu biorę koszulę, którą teraz noszę i nie jest za długa taka za tyłek. Później nie będzie mi szkoda wyrzucić. Tak zrobiłam przy poprzednich porodach.
Też mam dwie koszule a do porodu coś starego ubiorę albo kupie sobie jednorazową w aptece aby wyrzucić, szkoda nowych.

reklama
A u nas w szpitalu sami dają materiałowe wiązane koszule do porodu a potem po kąpieli przebierasz się już w swoje.

Do góry