reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Miałam robione USG dosłownie kilka godzin przed porodem i było ponad 2300 g a urodziła się około 200 g mniejsza. Także może być w rzeczywistości trochę mniejszy ale też i trochę większy :) ale powiem ci że ja akurat się spotkałam w większości z tym że dzieciaczki rodziły się mniejsze niż na USG.
Zawszę lekarz informuje że jest margines właśnie +/- 200 gram

reklama
Dziewczyny, czy wam już też zaczyna się brzuch częściej stawiać? Bo zaczynam uznawać to za normę że już twardnieje co godzinę - 30 minut.
Też zauważyłam że trochę częściej twardnieje ale nie aż tyle co u Ciebie 😉położna mówiła mi że niedługo mogą zacząć się te bolesne skurcze. Staram się trochę więcej odpoczywać ale np idę na spacer i też mi twardnieje 😅

Mój mały grubasek waży juz 2060 g przytył 1 kg od 27 tygodnia i termin przesunął na 1 marzec 😅 u mnie też wszystko dobrze z maluszkiem tylko u mnie te wszedobylskie żylaki i tez mam brać cyclo3fort pomaga Ci to coś? Ułożony jeszcze pośladkowo😉
O kurcze no to rzeczywiście ładnie przybrał 😁 super że wszystko w porządku😊 no biorę ten cyclo ale poprawy żadnej nie odczuwam.... Ma dużo czasu jeszcze się przekręci 😊

O kurcze no to rzeczywiście ładnie przybrał 😁 super że wszystko w porządku😊 no biorę ten cyclo ale poprawy żadnej nie odczuwam.... Ma dużo czasu jeszcze się przekręci 😊
Ja przez miesiąc przybrałam 2 kg z czego kilogram mały 😉to mnie nie pocieszylas tym cyclo ale nic jakoś trzeba to przetrwać, lekarz mi mówił ze pod koniec żylaki mogą być jeszcze większe🙈a na kiedy masz kolejną wizytę bo ja 12 lutego.

reklama
Do góry