reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dobrze wiedzieć, bo sama zastanawiam się nad kupnem może nie akurat kosza mojzesza, ale kołyski. Lozeczko mam na pietrze a na parterze mały bedzie poczatkowo sypial w gondoli wozka, zobacze jak bedzie sie to sprawdzalo 😊
Ja mam zamiar kupić łóżeczko/kolyskę KinderKraft lovi 3w1. Zwykłe łóżeczko będę miała na piętrze, a tą kołyskę na parterze, później zmienię na turystyczne😊

reklama
Właśnie jeszcze nie oglądam, dla, mnie to dobre rozwiązanie bo mieszkam w szeregowcu i nie wyobrażam sobie latać po piętrach, muszę. Mieć cos poza lozeczkiem i dlatego myślałam o tym koszu mojżesza.
Ale nie znam nikogo osobiście kto to używa, to też na krótko bo póki dziecko się nie podnosi.
Znajde jakiś to dam znać, niby tyle tego ale akurat te kosze to albo mega drogie albo wyglądają natakie badziewia. Może na, żywo inaczej. Odtwarza sklepy u nas do końca stycznia lockdown to zobaczę w sklepie, może w lutym.
Ale podoba mi się że ten kosz mozna przenosić bo lekki.
A nie myślałas o Chicco baby Hug? Są drogie ale może używka byłaby w twoim zakresie cenowym. Myślę że na pewno dłużej posłuży niż kosz

Na pewno, myślę że jak się urodzi normalnych rozmiarów to najwyżej będzie nieco luźniejszy ale szybko nadrobi :)
Ja na wyjście tez biorę rozmiar 62, ogólnie zapakuje też na wypadek ubranka z 56 ale więcej będzie 62, bo my oboje z narzeczonym wysocy 😁 A mam super taki kombinezonik na wyjście z milutkiego futerka. Moja mama jak dowiedziała się, że będzie miała wnuczke to wpadła w szał zakupowy i nakupowała tyle ubranek, że uzupełniła nam całą komodę dla małej 😅 A my nie musieliśmy nic z ubrań kupować bo mam zapas różnych rozmiarów 😅 wyślę Wam później zdj mojego kombinezonu dla małej 🙂

Ostatnia edycja:
Jak myślicie czy rozmiar 62 pajaca przejściowego na wyjście ze szpitala w marcu wystarczy?
Też mam pajaca przejściowy misiowaty z hm ale wzięłam na 56 bo z doświadczenia z córką pierwsza tak miałam urodzona w połowie luty że pajac był na 62 i się utopiła w nim ale urodziła się 52cm długa.

A nie myślałas o Chicco baby Hug? Są drogie ale może używka byłaby w twoim zakresie cenowym. Myślę że na pewno dłużej posłuży niż kosz
Fajny ten chicco Baby hug, może lepszy niż ten kosz majzesza, dzięki😜
Chociaż np. Mam od koleżanki hustawke na baterie już taki bujaczek i podobnie wygląda tyle że nie leży bo to bujaczek.

IMG_20210108_131912.jpg
Jak będzie zimno to mam taki kombinezon na wyjście rozm. 62, wtedy nawet koca nie będzie potrzeba podejrzewam, ale wezmę na wypadek 😉

reklama
Do góry