reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja dostałam prezent na mikołaja w postaci wózka i fotelika 😁 miało przyjść po nowym roku, a przyszło po tygodniu 😁 podstawową pościel dla malucha już też mam, łóżeczko, ciuszki na pierwsze tygodnie 😊 Od stycznia zacznę kupować kosmetyki, a teraz po niedzieli będę kompletować torbę do szpitala.

reklama
Kurcze to tylko ja nic nie mam,
Wózek to można po porodzie zamówić 3 dni i jest ale fotelik😬
Meble meblik chce i czeka się 6 tyg. Od zamówienia.
Ciuszki w styczniu zacznę kupować po terminie 19.01 mam wtedy w szpitalu umówić cesarkę.
Ja po wczesnych poronieniach i dlatego tak zwlekam ale to znowu stres jak się nic kompletnie nie ma🙉🙈🙈

Kurcze to tylko ja nic nie mam,
Wózek to można po porodzie zamówić 3 dni i jest ale fotelik😬
Meble meblik chce i czeka się 6 tyg. Od zamówienia.
Ciuszki w styczniu zacznę kupować po terminie 19.01 mam wtedy w szpitalu umówić cesarkę.
Ja po wczesnych poronieniach i dlatego tak zwlekam ale to znowu stres jak się nic kompletnie nie ma🙉🙈🙈
Spokojnie ja też dopiero w styczniu zabieram się za wyprawkę, zdążymy, musimy zdążyć😅

Spokojnie ja też dopiero w styczniu zabieram się za wyprawkę, zdążymy, musimy zdążyć😅
Ja też dopiero planuje w styczniu cała wyprawkę kupić znaczy kosmetyki dla dziecka i siebie 😊 bo wózek fotelik mam po dzieciaczkach a ubranka wszystkie po synu oddałam siostrze ona urodziła 14 grudnia więc odda mi wyprane i wyprasowane więc chociaż ominie mnie całe szykowanie 😊 ale przed porodem planujemy przeprowadzić się do naszego domu więc będę miała co robić 😉

Ja to już 9 kg przytyłam 😂 ale waga sprzed ciąży to 49 kg, wiec chyba musialam nabrać masy żeby unieść bobasa😉 u mnie 28 tydzień. Cukrzyca opanowana jedzeniem kolacji ok 23 i w nocy o 4😅
A jak jesz o 4 to kiedy rano badasz cukier żeby wiedzieć ile masz na czczo? Myślałam ze jak zjem o 22 to trzeba o 2 coś już zjeść bo jak o 4-5 to o 7 będzie wysoki cukier . I co jesz?

A jak jesz o 4 to kiedy rano badasz cukier żeby wiedzieć ile masz na czczo? Myślałam ze jak zjem o 22 to trzeba o 2 coś już zjeść bo jak o 4-5 to o 7 będzie wysoki cukier . I co jesz?
Tak ok. 8.30 - 9.00 w zależności jak się obudze. Jem o tej godzinie bo tak się budzę a diabetolog mi mówiła że do badań wystarczy 3-4 h być na czczo więc się tym nie przejmuje skoro wyniki wychodzą mi ok.😉 jem kanapke z pieczywa ciemnego albo mandarynki bo ile można jeść chleb 😅 ale ostatnio zauważyłam że mogę jeść coraz mniej tak jakby zaczynało się to normować bo ta diabetolog tez tak mówi ze najgorzej do 32 tygodnia, a potem to się normuje.

reklama
Tak ok. 8.30 - 9.00 w zależności jak się obudze. Jem o tej godzinie bo tak się budzę a diabetolog mi mówiła że do badań wystarczy 3-4 h być na czczo więc się tym nie przejmuje skoro wyniki wychodzą mi ok.😉 jem kanapke z pieczywa ciemnego albo mandarynki bo ile można jeść chleb 😅 ale ostatnio zauważyłam że mogę jeść coraz mniej tak jakby zaczynało się to normować bo ta diabetolog tez tak mówi ze najgorzej do 32 tygodnia, a potem to się normuje.
Rozumiem czyli jest coś przed snem a potem o 4 kanapkę i o 8.30 badasz cukier hmm może ja tak spróbuje. Myślałam tez czy nie zjeść o 23 kanapkę a potem nie wstać o 5 zbadać cukier na czczo zjeść śniadanie i pójść spac . Ale może faktycznie mam rano wyższy cukier bo jak zjem o 2.00 to cukier podniesie się spadnie i potem o 7 już wzrasta . Spróbuje zjeść później kanapkę 🙂będę kombinować

Do góry