reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

700 zł za usg? :O
Tak to jest takie minimum tu w Norwegii, a jak nie to czekasz do pierwszego usg do 17tyg, oni ciąże uważają za utrzymana od 18 tyg, chyba że poronilas wcześniej to Cie wyślą, så jakieś sporadyczne przypadki....
f2w3gov37znp1hsr.png

reklama
Nie wiem czy lepiej finansowo byś nie wyszła przylatując do Polski na samo USG 8-)8-)
Tak, ale nie wiem czy mogę lecieć do Polski... Nie wiadomo co z ciąża... Czy nie jest zagrożona ani nic, w moim przypadku na jedno sam dojazd na lotnisko z 400zl by mnie wyszedł, loty så tanie za 100zl, ale zależy gdzie mieszkasz ;(
f2w3gov37znp1hsr.png

Kiedyś jeździłam w wakacje do Norwegii malować domy. To były piękne studenckie czasy....

No i za którymś razem przewiało mi ucho i poszło w ząb. Bolało okropnie, a jeszcze bardziej jak zobaczyłam rachunek za leczenie. Haha. Już nie pamiętam dokładnie, ale myślę, że około 1000 PLN mniej przywiozłam :D
Tak i nie masz gwarancji że jest ok, tu lekarze nie są zbyt i I fachowcami, oczywiście zdarzają się wybitne jednostki ale wiekszosc Paracetem Cie leczy.
Tak co do zarobków już straszmie nie wygląda
Minimum takie zarobków przy 8h to masz 1000nok dziennie usg 1400nok to tak strasznie nie wygląda. Moja gin za wizytę z cyt i usg piersi bierze 150zl no to jest różnica... Ale znowu usg nie robi się co tydzień... Czy zęba leczy
Norwedzy jeżdżą do Polski się leczyć ;)
f2w3gov37znp1hsr.png

Ja mam w domu detektor tętna płodu.. Nie pamiętam od którego tygodnia go używałam w ciazy z Jaskiem ale teraz też go mam zamiar używać raz dziennie. To mi przynosiło trochę ukojenia, bo wiedziałam że ten Maluch w środku mnie ma się dobrze.
Też mam , tylko muszę znaleźć :D dawało mi to spokój w ciązy z córką :)

reklama
Dziewczyny zasłabłam w pracy .. serce strasznie szybko zaczęła mi bic, zrobiło mi się słabo i mroczki przed oczami. Powiedzcie,że to normalne..

Do góry