reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Gratulacje dla nowych Mamusi:)
Chrobek dajesz nadzieję ze kolejny poród może być nieco szybszy.
Barbra trzymam kciuki za Grzesia, na pewno wszystko będzie dobrze.

reklama
A faktycznie 16 mamy, patrzylam na normalną listę, a tam niektorych mam nie ma ;) no to niezle jak marca nie ma jeszcze :D

Dziewczyny, macie jakieś sensowne przykładowe jadłospisy dla matek karmiących? Bo jak patrzę po necie to same pierdoły piszą. Żeby unikać produktów alergizujących, wzdymających, przetworzonych, nabiału, a potem w jadłospisie podają mleko trzy raz dziennie, tuńczyk z konserwy, brokuły, zagryźć orzechami :/
Albo juz skrajnie podają jadłospis, po którym widzę ze nie ma więcej jak 1000-1200 kcal, gdzie nijak się ma do karmienia naturalnego.

Odszedł mi czop i dzisiaj brzuch pobolewa cały dzień, ale na jutro się nie piszę ;)

Cocosh wszystko jest do przeżycia. Ja mam niski próg bólu, zawsze u dentysty znieczulenie. A Hanię urodziłam na oksytocynie, czyli teoretycznie bardziej boli i bez znieczulenia. Nacinania nie czujesz, ja szycia też nie czułam. A z karmieniem to u każdego jest inaczej. Ja pokarm konkretny miałam dopiero w domu, w szpitalu chyba za bardzo się stresowałam. Wydaje mi się że dużo prawdy jest w tym że wszystko w głowie się zaczyna.

kiepski dzień dziś mam, brak nastroju kompletnie... Mój się obraził, tzn mówi, że nie, ale widzę, że na fochu chodzi, że mi się wczoraj nie chciało...:p dziś tym bardziej mi się nie chce, ale może później hehe :D obyśmy to my nie byli ewenementem na 29 przez to :p jutro wizyta u gina, wcześniej jedziemy umowę na prąd i licznik podpisać, musimy do fundacji wstąpić po kolejne pojemniki na nakrętki. A wieczorem 2 h na szkole rodzenia bo wykupiłam dodatkowo pierwszą pomoc i bardzo mi zależy żebyśmy byli razem tam. Więc chyba dziś się muszę postarać jednak żeby mu się jutro chciało ze mną pojechać ;) łazienkę dziś robił cały dzień, ładnie będzie tam :) jak skończy to Wam fotki wstawię :)

Barbra maluszek szybko nadrobi :) a wadą się teraz nie przejmuj tylko odpoczywaj.

Agiszonek gratuluję :) też odpoczywaj.

Volka mały polubił mleczko :)

Cień co chwilę masz jakiś alarm ;) do terminu jeszcze trochę.

Ja do karmienia po prostu zdrowo jadłam. Unikałam wzdymających potraw.

Juana masz termin na koniec marca? To szybko czop odszedł :)

reklama
Kuatronka moja dieta nie będzie sie jakoś specjalnie różnic od tej terazniejszej, jedynie na początku będę unikać rzeczy niezdrowych i wzdymajacych, potem będę obserwować czy jakiś składnik może mieć wpływ na malucha. Poprzednio tez tak robiłam i było ok.

Juana to zaciskaj nogi ;) cały czop odszedł?

Asienka u mnie w tym temacie hula wiatr, ostatnio próbowaliśmy, ale tak bolało ze nie dałam rady :baffled: conajmniej do 6 robie celibat, potem się przekonamy czy to faktycznie może przyspieszyć cokolwiek ;) pokaż łazienkę ;)

Kurcze, ale po co te nogi wiaza? Żeby nikogo przypadkiem nie kopnąć przy szyciu? :p

Do góry