reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Serduszko mój mąż właśnie ma teraz stabilizowane te leki do INR. Do końca życia musi je pryzmować po wymianie zastawki i będziemy musieli sprawdzać co kilka dni poziom a później rzadziej. Trochę się tego boję bo jeszcze nic o tym nie wiem ale w razie czego będę Ciebie męczyć pytaniami.
Trzymam kciuki za Was :*
Cocosh, nie martw się, bo nie takie straszne te leki. Upierdliwe jest wprawdzie chodzenie do przychodni co kilka dni, a pózniej co miesiac zeby pobrać jedna probówkę krwi, ale życzę Wam zeby było Was stać na "nowość" na rynku, czyli domowy sprzęt do pomiaru poziomu krzepnięcia i czasu protrombinowego, bez łażenia na kłucie do przychodni. Zasady banalnie proste, bo podobne jak przy domowym pomiarze cukru z palca. Tylko ze sprzęt kilka stówek kosztuje..
Poza tym moze uda sie Wam przejść na leki nowej generacji, gdzie nie trzeba bedzie tego inr nie kontrolować tak często. Miesięczna droższa kuracja, ale wygoda dla pacjenta duzo wyższa :)

reklama
MlodaMama ja poukladalam w jednej szufladzie male bodziaki i pajace i porobilam zdjecia;D jak mi bedzie mial cos do szpitala przywiezc to Mu wysle zdjecie szuflady i zaznacze dokladnie gdzie ma szukac;D

Cocosh pozdrow meza!;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Zapobiegawcze z was laseczki :) ja mam wziąć tylko ubranka na wyjście dla młodego więc chyba sama je spakuje do mojej torby, moje kochanie będzie musiał wziąć tylko spiworek albo rożek - jeszcze się zastanowie

Fanti ty to dopiero masz energie, mimo przypływu dzisiaj sił to nie wyobrażam sobie teraz myć okna:shocked2:

MłodaMama to twój M widze że podobny do mojego, ehh faceci, dobrze żę worek nie zginąl, szkoda by było

manka no nie ma wyboru wózek jest potrzebny M musi wyskoczyć z kasy, tylko tego białego stelaża długo mu nie wybaczę:-p

serduszko szok to co opowiadasz,przejechac dziecku po nogach i jeszcze na niego się nadzierac:surprised:

Cień wielkiej Góry ale meczy Cie to przeziębienie, oby szybko mineło, mnie kaszel meczyl 3 tygodnie i tez zdarzyło się ze miałam ten sam wstydliwy problem:unsure:

BarBra mac juz mnie rusza, jakos nawet na sama mysł mi niedobrze, ale takiego kwasnego żurka bym sobie zjadła:laugh2:

kamilaasami ja to juz nam oje boczki nawet nie patrze, bo tam już rostep na rostepie, niestety uroki ciązy, jak ktos ma tendencje do rozstepów to co kolwiek by nie zrobił to ponoc niewiele pomorze..
:-( :(

kubusiowa Mama fajny pomysł z tymi zdjeciami, chyba skopiuję:-D

cocosh niech Twoj M się tam trzyma i szybko dochodzi do siebie, też pozdrów

Cocosh, nie martw się, bo nie takie straszne te leki. Upierdliwe jest wprawdzie chodzenie do przychodni co kilka dni, a pózniej co miesiac zeby pobrać jedna probówkę krwi, ale życzę Wam zeby było Was stać na "nowość" na rynku, czyli domowy sprzęt do pomiaru poziomu krzepnięcia i czasu protrombinowego, bez łażenia na kłucie do przychodni. Zasady banalnie proste, bo podobne jak przy domowym pomiarze cukru z palca. Tylko ze sprzęt kilka stówek kosztuje..
Poza tym moze uda sie Wam przejść na leki nowej generacji, gdzie nie trzeba bedzie tego inr nie kontrolować tak często. Miesięczna droższa kuracja, ale wygoda dla pacjenta duzo wyższa :)

Ojaaaa Dziękuję za informację. Pojęcia o tym nie miałam. Będę wiedzieć o co teraz pytać lekazra i szukać na internecie. Dzięki Kutronka.

A ja sie poklocilam z moim,az mi niedobrze z nerwow :wściekła/y: A moja czkawke dostala.Dochodze do wniosku ze jak przyjdzie co do czego to moj bedzie na fuszce,nie bedzie sie szlo do niego dodzwonic i bede musiala opieke znalesc do LIlki i sama jechac do szpitala rodzic bo kur** praca wazniejsza ! I jeszcze tekst " No dzis chyba nie bedziesz rodzic" Noz kurde! Albo predzej tetno mi zacznie skakac i wogole go tez nie bedzie a ja zostane ze wszystkim sama.

Az mnie brzuch z nerwow boli tez....

Normalnie mam dola :-(

Na co jest to tamtum rosa ? :D

Ja mam jeszcze mała listę do kupienia więc na poród nie jestem gotowa[emoji14]w środę jak kasa przybędzie wieksza to wtedy mam nadzieję ze dopne guzik no i zostanie to łóżeczko do przywiezienia i przewijak

Kubusiowa dobry pomysł !
Mój sobie zazyczyl abym mu karteczki samoprzylepne poprzyklejala co gdzie jest :)
Jeszcze mam zapakować do jednej reklamówki ,rzeczy do porodu ' do drugiej ,rzeczy po porodzie' a do trzeciej rzeczy dla małej :D a w domu mam naszykowac ,rzeczy na wyjście' uznał że to jest bardziej bezpiecznie niż słuchanie w szpitalu pretensji[emoji14]

Cień :* nie denerwuj się kochana! Szkoda nerwów... ale rozumie bo mój mi dzisiaj powiedział ze jak zacznę rodzić przed jego urlopem to będę sama jechała a on dojedzie po pracy bo naczelnik powiedział ze go nie wypuści wcześniej ponieważ na patrolu nie może być jedna osoba...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry