reklama
Ja już po wizycie... i życie nabiera tempa :/
Miałam usg dopochwowo i normalnie. Szyjka długa, blizna na brzuchu po operacji cysty na jajniku mi się nie rozchodzi...
Z pomiarów Bartek ma 2800 gram... a z tyg ciąży powinien mieć 2200-2300... podobno ma wagę na koniec 36 tyg...
Jutro idę na ktg rano ze względu na skurcze. Mam mało wód plodowych. I najprawdopodobniej będę cięta 8 lutego...
Także moje życie nabrało tempa
Zamówiłam już śpiochy i bodziaki z next żeby potwór miał w czym spać. Jutro zrobię z samego rana zakupy u siebie w aptece, muszę zamówić mleka do karmienia w buteleczkach... ciekawa jestem czy jutro lekarka też mi zrobi usg żeby sprawdzić jeszcze raz wielkość Bartka...
Miałam usg dopochwowo i normalnie. Szyjka długa, blizna na brzuchu po operacji cysty na jajniku mi się nie rozchodzi...
Z pomiarów Bartek ma 2800 gram... a z tyg ciąży powinien mieć 2200-2300... podobno ma wagę na koniec 36 tyg...
Jutro idę na ktg rano ze względu na skurcze. Mam mało wód plodowych. I najprawdopodobniej będę cięta 8 lutego...
Także moje życie nabrało tempa
Zamówiłam już śpiochy i bodziaki z next żeby potwór miał w czym spać. Jutro zrobię z samego rana zakupy u siebie w aptece, muszę zamówić mleka do karmienia w buteleczkach... ciekawa jestem czy jutro lekarka też mi zrobi usg żeby sprawdzić jeszcze raz wielkość Bartka...
Sarna80
Fanka BB :)
Mo Iska to sie wysypiesz przed całą resztą. Najważniejsze, ze maluszek zdrowy. U mnie tez wychodziło ze Artur w 34 tyg mialrozm na 36. Ale co tam im wierzyc zobaczymy. Ostatnio koleżanka mowila ze rodzila naturalnie tutaj. A jej corka miala prawie 5kg a synek powyzrj 4. Boze jak moj bedzie taki duzy jak ja to zrobie
Volka ,Szymon juz duży chłopak
Clodi ja leczę się na tarczyce. Wskaźnik tsh jest najważniejszy w pierwszym trymestrze ciąży ,bo wtedy dziecko zabiera ten hormon od matki . Na tym etapie ciąży juz nawet mi lekarka nie bada tarczycy ,bo dziecko już sobie zabrało to co chciało także nie stresuj się tam.
Manka Ty jesteś szczuplutka to i dzidziuś będzie
Isia wow Największy bobas póki co z USG ? mi jak byłam w 27 i 5 dni wychodziło ,że mała jest 29 i 1 mam nadzieje ,ze jutro też mi lekarka zrobi usg i zmierzymy mała istotke; D
Clodi ja leczę się na tarczyce. Wskaźnik tsh jest najważniejszy w pierwszym trymestrze ciąży ,bo wtedy dziecko zabiera ten hormon od matki . Na tym etapie ciąży juz nawet mi lekarka nie bada tarczycy ,bo dziecko już sobie zabrało to co chciało także nie stresuj się tam.
Manka Ty jesteś szczuplutka to i dzidziuś będzie
Isia wow Największy bobas póki co z USG ? mi jak byłam w 27 i 5 dni wychodziło ,że mała jest 29 i 1 mam nadzieje ,ze jutro też mi lekarka zrobi usg i zmierzymy mała istotke; D
Lewusek
Mnie cos dzisiaj brzusio czesto twardnieje.Wzielam magnezik na noc podwojny i nospe.Cisnienie mierze w razy dziennie .Teraz mialam w miare 122/85 ale puls 100 po odpoczynku bo lezalam i ogladalam singelke. Wkurza mnie to bo zawsze czuje jak mi puls idzie do gory i czuje takie kolatanie wiec spac sie nie da .Jeszcze mnie leb zaczyna bolec.Pewnie przez ta pogode.Wieje u nas strasznie
dzastibasti
Manka nie martw się, usg wszystko wyjaśni Z usg ciężko pomierzyć prawidłową wagę i wielkość dzidzi, a co dopiero macając brzuch ... W moim brzuchy wyszło, że dzidziuś na tej siatce na granicy, ale w drugą stronę, że duży, ale jak powiedziałam, że mąż duży się urodził i w ogóle, że duży z niego chłop ja też nie mała to lekarka powiedziała, że pewnie tak genetycznie ma A jak Ty drobna to raczej mały dzidziuś to normalne
Isia wow co za informacja... chłopa swojego musisz ruszyć do szybkiej pracy, a Ty spokojnie poczekaj co się jutro okaże i szykuj wszystko dla Bartka
Isia wow co za informacja... chłopa swojego musisz ruszyć do szybkiej pracy, a Ty spokojnie poczekaj co się jutro okaże i szykuj wszystko dla Bartka
clodi
Isia ja nie wiem dlaczego wszyscy w lutym chcą rodzić, marzec taki zajefajny miesiąc sama z marca jestem. A dzidzia pokaźny. Ja muszę sprawdzić ile Kasjan ważył na karcie ciąży i porównać z Doriankiem
reklama
Dzisiaj to zdecydowanie nie był mój dzień.Popołudniu tak mi brzuch stwardnial i rozbolal ze nie mialam sily się ruszać,leżałam bez sił na dywanie a dzieciaki wokol robiły co chciały.Do tego wkurzylam się na M bo on wiedząc jak sie czuję poszedł sobie do sąsiadów na pogaduchy i wrocil dopiero po 3 godzinachmusiałem nawet zacisnac zeby i sama dzieciaki kapaci jakby tego bylo malo to Emila dzisiaj przeszla sama siebie,zjadla o 10 kaszke i pozniej przez cały dzień kompletnie nic nie mogłam w nią wmusic,kolejny jej posiłek był o 20 pół porcji kaszki, wrr nie mialam dzisiaj jakoś cierpliwości.
Teraz pije herbatę z imbirem bo znowu gardło mnie rozbolalo,od 1,5 tygodnia walczą z przeziębienie i jakoś nie chce odpuścić.Chyba zaraz idę spać bo na nic już nie mam sil.
Dziewczyny wysokie tsh to niedoczynność,choruje na nią od kilku lat a w ciąży rzeczywiście skacze.Endokrynolog przepisze euthyrox i tyle. tłumaczyli mi lekarze ze ma wpływ na rozwój układu nerwowego Maluszka i nawet na jego inteligencję,także warto zadbać by było w normie i trzeba regularnie badać.
Teraz pije herbatę z imbirem bo znowu gardło mnie rozbolalo,od 1,5 tygodnia walczą z przeziębienie i jakoś nie chce odpuścić.Chyba zaraz idę spać bo na nic już nie mam sil.
Dziewczyny wysokie tsh to niedoczynność,choruje na nią od kilku lat a w ciąży rzeczywiście skacze.Endokrynolog przepisze euthyrox i tyle. tłumaczyli mi lekarze ze ma wpływ na rozwój układu nerwowego Maluszka i nawet na jego inteligencję,także warto zadbać by było w normie i trzeba regularnie badać.