reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Kamka u nas ta sama historia ze spaniem, lata do nieludzkich godzin, a jak ma drzemkę choćby 5 minutową to w ogóle mamy przerąbane. Strasznie się boje tego usypiania 2 dzieciaków, niby mała od razu odlatywala po jedzeniu i przez pierwszy rok nie mieliśmy problemów, ale kto wie, w końcu każde dziecko inne :sorry: z tym smokiem to z dwojga złego lepszy on, niż ssanie kciuka ;) przecież tego ani nie przedziurawisz, ani nie wyrzucisz. ;)

Z tymi pieluchami to my od wakacji walczymy... w domu wiedziała że ma iść na nocnik, tylko poczuła pieluche na tyłku to hulaj dusza, zapominala o wszystkim :sorry: raz zapomnieliśmy zapasowych pieluch jak byliśmy w sklepie i kupowalismy jej na szybko spodnie, wszystko zasikala co dla niej mieliśmy :sorry:

reklama
Volka źle się wyrazilam on mi uciska na pęcherz głową bo głową jest do dołu :)
Ja dziś standardowo wstawalam w nocy na siusiu :( dopiero później jak mój do pracy poszedł to zasnelam 3 godz i potem mnie obudził mój tel.
Sniadanko zjadlam teraz herbatka i poleze :)

U nas odsmoczkowanie poszlo bardzo szybko. Moja corcia zawsze byla i jest uparta. I ona nie chciała bodajże wypic mleka na wieczoe czy cos takiego. I powiedzislam jej, że jeśli nie wypije to zabietam smoczek. I koniec historii. Od tamtej pory juz nigdy wiecej o niego nie wolala. A miala chyba jakies 1.5 roczku. Dobra zabieram się za prasowanie bo popoludniu do pracy. Milego dzionka. A mloda dobrze, ze z malutka ok. I udanych wizyt życzę!! Cien bidulko mniejmy nadzieje, ze jutro juz wyjdziesz...

Witam.
Ja jak zwykle nie mam czasu na nic. Oszalec idzie.

ZOSKA tak napiera w dół,ze latam siku co chwila,a w nocy to po 5-6 razy jakas masakra.

No i krocze i pachwiny juz bola. Ale mam zielone swiatlo i jak cos moge rodzic bez obaw :-) no ale do 36 tc chce wytrzymac.

Moj syn ma 2,2 l i teraz wlasnie odstawilam mu butelke na kolacje :-), smoczka nigdy nie używał w sumie sie ciesze, ale nie powiem czasem zalowalam ze go nie chce ssac. Uzywal tylko przez pierwszy miesiąc zycia. Noce przesypia od 8 miesiaca Zycia,a wczesniej budzil sie tylko raz. Z corka tez nie bylo problemu :-) oby Zoska tez taka byla.

W wolnej chwili nadrobie kilka stron mam nadzieje

Jak Wy dużo w nocy piszecie. U mnie średnia, bo mała się ciągle budziła.

Powodzenia na wizytach. Młoda mama ja mam drobną budowę i nikt nie mówił, że z tego powodu ma być cc. Lepiej się przygotuj na sn.

Jak ja Wam zazdroszczę braku pieluch. U nas na noc są. Ostatnio śpiąc w ciągu dnia moje łóżko osikała.

Ale produkujecie :)

U mnie pogoda dzis paskudna tak wieje, ze jak wyjde to chyba mnie porwie :p

Mloda moja sasiadka jak byla w ciazy, kazdy zastanawial sie ktoredy to dziecko wyjdzie bo bylam niska, bardzo drobna i szczupla a bioder to w ogole nie miala. Pierwsze dziecko urodzila od momentu pojscia do szpitala po 3h ! A drugie po 2h! Jest po prostu stworzona do rodzenia :D a lekarz powiedzial jej, ze wcale te z wiekszymi biodrami nie maja latwiej bo to zalezy jak tam 'w srodku' wygladasz :) Takze nic sie nie martw bedzie dobrze :)

Ja dzis ide do fryzjera podciac troche i pocieniowac te klaki moje bo sa juz tragiczne :p

Kamka mój miał 2 lata jak ugryzł smoczek i gdzieś do środka naleciało mu śliny i jak to pociągnął myślałam że zwymiotuje i od tamtej pory wywalił smoczek, powiedział że ble i tyle

Maya mój syn miał 3,5 miesiaca jak zaczął przesypiać cała noc:laugh2:

Cień a dlaczego znowu Ci przesunęli wyjście? No bez sensu tak codziennie rano Ci bedą mowić że wychodzisz jutro. No chyba widzą że tętno cały czas skacze, zamiast w prost powiedzieć na czym stoisz to nadzieje robią

Cień współczuje pobytu w szpitalu ale jak mus to mus...Najważniejsze żeby z Malenstwem było wszystko ok.
Młoda super że na wizycie wszystko ok.Ja powiem Ci że potwornie boję się tych badań na gbs bo w pierwszej ciazy wyszedł mi dodatni i później po porodzie dlategi między innymi zabrali mi synka na 5 dni na obserwacje na noworodki mnie wypisali do domu po 2 dniach a on tam zostal sam.Załapałam wtedy mega depresję ehh wolę sobie tego nie przypominać...

Widzę że tylko moja Cora to taki uparty egzemplarz z tymi pobudkami,zalamujecie mnie...Może niedługo samej jej to minie,mam nadzieję że jeszcze przed porodem.W sumie może budzi się na to mleko bo poprostu je potrzebuje.Emilka jest strasznym niejadkiem, do tego ma skaze bialkowa i ogólnie ma alergię na wiele rzeczy, więc pewnie w nocy nadrabia zaległości.tylko ja jestem tym nocnym wstawaniem wykończona,czasami to mam wrażenie że się z tym brzuchem już nie rusze ale po chwili mobilizacja i jakoś to idzie.

reklama
Do góry