reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny no i na 99.9 % baba. I po cholere ja kupowalam te chlopiece ciuchy ;) maz zadowolony bo od poczatku twierdzil ze chce córkę i ze wiedzial co robi. :sorry: nogi ma na ponad 33 tc, reszta wymiarow ok 31 tc, waga 1750. A u mnie przez 4 tyg 2 kg na plusie :O no i mam przez 2 tyg brac cos przeciwskurczowego albo lezec bo macica twarda.

Mloda to na pewno byl brany wymaz na paciorkowca, gbs

reklama
Serduszko 158 cm.:)

Okej to juz wiem na co mnie bada :)

Ja zamówiłam parę rzeczy na allegro jestem ciekawa kiedy przyjdą :D

Ten wymaz to ogólnie na co jest? W sensie co ta choroba robi?

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Młodamama gratuluję udanej wizyty, a Nailie córeczki :)

Te wymazy pobiera się bo jak coś wyjdzie to podczas porodu jest szansa że dziecko się zarazi i ładują wtedy antybiotyki od razu maluchowi zapobiegawczo.

Młoda, paciorkowce sa nieszkodliwe dla ludzi dorosłych, ale podczas porodu mogłabyś zarazić swoją córeczkę. Dlatego sprawdza sie przed porodem czy masz gbs dodatni, zeby podać profilaktycznie antybiotyk ;)

Zalamana jestem zamiast byc lepiej to jest gorzej :-( przed chwila znowu 180 bylo.u ginekologa juz byłam mialam ktg zero skurczy ruchy sa.tetno dziecka między 120 a 160.doktor ok.porod 50 na 50 ale on sie nad cc bardziej sklania bo moze byc duze dziecko i 1 byla cc.ale kardiolodzy mają sie okreslic na wypisie co i jak. Szyjka 3 cm zamknięta, wielkosc brzucha na 33 tc.prawidłowo. bardzo delikatny jak mnie badal.

Cień nawet jak będziesz miała cc to ważne żeby dzidzia była zdrowa i żeby z twoim ciśnieniem było ok a co dalej będą robić z tymi skokami ?bo chyba do rozwiązania w szpitalu cię nie zatrzymaja? :(

reklama
Do góry