reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Moja też jeszcze smoczek używa, ale tylko na noc. Wezmę się za odsmoczkowanie jak wyjdą jej piątki.

A ja od rana w nerwach przez kuriera. Pisze mi sms że będzie dziś o 10, ja mu na to, że nie będzie mnie w domu i czy może w innych godzinach lub jutro, on ze nie. To dzwonię do firmy ze kurier niemily, a tam bez problemu przesunięcie paczki na jutro.

reklama
Kamka u nas jeszcze nic się nie przebilo, ale boli mała np siedzi w nocy na łóżku płacze trzymając się za buzię i mówi ała. No i bywają dni, że nie chce jeść.

Badanie na hiv miałam na początku ciazy pierwszej jak i teraz

Gole sie sama ale od niedawna na czuja :-)

Obcinam sama jeszcze sobie paznokcie u stop

Powodzenia na wizytach :-)

Ja czekam na obchod

Witam się z rana.Ale Wy w nocy produkujecieja dzisiaj o dziwo w nocy nie mialam problemu z zasypianiem ale wypoczeta nie jestem bo corunia budzila sie 3 razy w nocy na karmienie...Ostatno nie wiem juz o co chodzi,zamiast budzic sie coraz rzadziej to budzi sie coraz czesciej...Najgorzej ze tylko butla ja uspokaja i tylko ja musze karmic,nie wiem jak tem moj M sobie poradzi jak bede w szpitalu i po porodzie.Dziewczyny jak oduczalyscie swoje dzieciaczki od nocnych karmien i pobudek?Synek jakos sam mi sie przestawil kolo roku a z Emi juz nie mam pomyslow...
Teraz jeszcze wylegujemy się w łóżku,a dzieciaczki bawią się razem u synka.Nie chciało się mam rano wstawać więc synek zostaje dzisiaj w domu,i tak w przedszkolu są ferie.

Chrobek kurier ma się dostosować do Ciebie a nie Ty do niego ...brrrr :/

Ja już po wizycie...
Mała już głową na dole szyjka zamknięta serduszko ładnie bije...
Miałam nieprzyjemne badanie wkladal mi patyczek w tylek i do pochwy :/ brr i znowu 35zł nie moje ostatnio placilam 80...za badania

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Młoda mama powodzenia, ja mam na 12, chyba pora się zwlec z łóżka ;) oo ty juz po.. to było badanie na paciorkowca do porodu, mi tylko wymaz z pochwy pobieral w poprzedniej ciąży

Kustronka to wychodzi na to ze się wyrobicie ze wszystkim przed porodem :tak:

Jej, nam na początku roku wyszły juz całkowicie wszystkie 5 i strasznie się z tego cieszę :) najlepsze jest to ze tych górnych w ogóle nie zauważyłam że już się przebił, a z dolnymi miałyśmy przeboje.

Kamka u mnie odsmoczkowanie poszło w jeden dzień z pół roku temu, powiedziałam ze smoczka schowamy dla dzidziusia bo ona jest juz duża i o dziwo podzialalo. Jeden wieczór czy dwa o niego pytała, bo używała tylko do spania, ale jak mama powiedziała ze sama dla dzidziusia oddała to pewnie tak było :sorry: po tygodniu miałam chwile słabości z jej zasypianiem i dałam jej smoka. Popatrzyła na niego dziwnie i mi go oddała.

Maya moja córesia nawet roku nie miała jak się przestała w nocy budzić, przebudzala się ok 6 rano na mleko, ale jak jej butlę zaczęliśmy odstawiac to śpi tą godzinę dwie dłużej. I mleko wcale takie niezbędne nie jest jak się okazało ;) jeszcze tylko na noc czasami jej robię, ale też już najwyzsza pora odstawic

AA i pochwale sie, że od tygodnia pożegnaliśmy pieluchy na dobre! Gdybym wcześniej zdobyła tą odwagę żeby próbować ją położyć bez do łóżka to już dawno byśmy się ich pozbyli, (Laura nawet w nocy wstaje i idzie na nocnik), no ale cóż, najważniejsze że wyrobilismy się przed marcem :D

Ostatnia edycja:
Fanti, 1/2 bo pokój był malowany w zeszłym roku a w tym na jednej ścianie przerabialismy prąd a na drugiej kaloryfer... więc jeszcze tylko jedna ściana hihi
Ale o 4 rano jak M się obudziłam to powiedział coś pozytywnego- dzisiaj zniesiemy meble do biura....
Zobaczymy
Czyli 3/4 za wami. wow. A skoro powiedział że coś dziś zrobi to zrobi. Nie trzeba mu co pół roku przypominać :p

Kubusiowamama jak to zrobilas? (odsmoczkowanie)? Matko ja juz niewiem jak mojego oduczyc wczesniej staralam sie dawac tylko zeby usnal i wyjmowalam na noc a teraz jak poczuje ze wyjelam zaraz ryk. W dzien to samo chwile nie ma to zapomni a zaraz drze sie smoka i koniec. Niemam pomyslu juz ;/
Najlepszy sposób na odsmoczkowanie (wypróbowałam na moim Olim) to odciąć końcówkę smoka. Tak nie dużo Ale jednak uciąć nożyczkami. Mały domaga się smoka jak nie dasz jest płacz. A W Tym wypadku dajesz on dostaje co wola więc nie ma problemu. Bardzo szybko dziecko samo wyrzuca takiego smoka. Ale nie możesz Ani razu ulec i dac normalnego innego.
Powodzenia.

Witam z rana.
Ja jeszcze leżakuje, młoda obok śpi. M dawno w pracy.
Ja juz powoli to bym chciała urodzić, niby czuję się o dziwo dobrze i wszystko umiem ogarnąć, ale jednak końcówka ciąży dłuży się.
W tej ciąży mój pęcherz nie cierpi, może raz dostałam po nim tak to tylko po żebrach. Jak nie z jednej strony to z drugiej.
Zauważyłam właśnie, że dużo cesarek się szykuje.

mloda- moja kuzynka jak szla rodzić to nie wiem czy ponad 40 kg miała, taki chodzący szkielet i 2 dzieci sn urodziła, wiec to chyba reguły nie ma.

reklama
Fanti- oj, moja Emi najbardziej lubila dziurawego smoka, i nawet kupilismy nowego bo stwierdzilam, ze szybko sie go nie pozbedziemy, to go niechciala tylko stary.

Do góry