reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Lucy to przykre co Cie spotkało, głowa do góry teraz juz bedzie tylko lepiej, bliżej. ....
Jeśli chodzi o pranie ciuszków, niewyobrazam sobie nie wyprać rzeczy dla nowonarodzonego maluszka, co innego dla osób dorosłych. .. i jak Fanti zadowolona z Orkiestry jak występ?

nzjds65glketxc8v.png

Barbra ja tez dałam Zuzce to na co miała ochote bo uważam, ze organizm sam sobie reguluje na co ma ochote...

Fanti, a jak drożdżówka??? Dobra była?
Oj paskudna taka słodka, truskawki nie świeże tylko mrożone, taka krucha kruszonka ze trzeba było chrupać.. ble.. ;)

Mam podobne zdanie- jeśli człowiek chory to organizm sam się upomni o to czego mu trzeba. Jeśli Zuzia nie chce jeść to ok nie zagłodzi się. Instynkt samozachowawczy.

Lucy li współczucia ją byłam na 3d i 4d i nie żałuje lekarz wspomniał o wszystkich badaniach nie inwazyjnych i inwazyjnych ale powiedział także że mój wiek nie kwalifikuje mnie np do inwazyjnych oraz wyniki tych nie inwazyjnych były dobre bo zdecydowałam się na prenatarne także z mojej krwi i było wystarczające zresztą mój lekarz też mi mówił że jest ok ale sami zdecydowali sny się na prenatarne :)
Przykro że tak fatalnie trafilas i mam pytanie ile masz lat jak mogę zapytać? :)

Żona kolegi z pracy ma cesarkę wyznaczoną na 29 lutego - nieźle dzidzi urządzili :)
Było by śmiesznie jakby, którejś z nas się udało :)

Lucy współczuję przejść. Z jednej strony lepiej może nie wiedzieć i nie szukać na siłę ale z drugiej jak się wie, że coś jest nie tak można się przygotować zarówno psychicznie jak i szukać od razu specjalistów.
Pytałam mojego lekarza czy jest sens żebyśmy robli Marysi echo skoro do końca już tak blisko - powiedział, że tym bardziej powinniśmy. Że na wiele wizyt w klinikach się później czeka. Można zacząć już terminy na operację szyjkować itp itd. Podobno wiele matek w szoku po urodzeniu dziecka robią dziwne rzeczy np. oddają do adopcji od razu itp.

Lucy li współczucia ją byłam na 3d i 4d i nie żałuje lekarz wspomniał o wszystkich badaniach nie inwazyjnych i inwazyjnych ale powiedział także że mój wiek nie kwalifikuje mnie np do inwazyjnych oraz wyniki tych nie inwazyjnych były dobre bo zdecydowałam się na prenatarne także z mojej krwi i było wystarczające zresztą mój lekarz też mi mówił że jest ok ale sami zdecydowali sny się na prenatarne :)
Przykro że tak fatalnie trafilas i mam pytanie ile masz lat jak mogę zapytać? :)

Witaj.
Jasne.
Skończone 25.

Żona kolegi z pracy ma cesarkę wyznaczoną na 29 lutego - nieźle dzidzi urządzili :)
Było by śmiesznie jakby, którejś z nas się udało :)

Lucy współczuję przejść. Z jednej strony lepiej może nie wiedzieć i nie szukać na siłę ale z drugiej jak się wie, że coś jest nie tak można się przygotować zarówno psychicznie jak i szukać od razu specjalistów.
Pytałam mojego lekarza czy jest sens żebyśmy robli Marysi echo skoro do końca już tak blisko - powiedział, że tym bardziej powinniśmy. Że na wiele wizyt w klinikach się później czeka. Można zacząć już terminy na operację szyjkować itp itd. Podobno wiele matek w szoku po urodzeniu dziecka robią dziwne rzeczy np. oddają do adopcji od razu itp.

Cocosh, możliwe, że tak właśnie miało być- przygotowanie nas na najgorsze. Ale dla nas nie było to zbyt miłe.
No nic, czasu już nie cofniemy a może i z drugiej strony jesteśmy mądrzejsi o to doświadczenie...

To mlodziutka tym bardziej ammiopunkcja powinna odpaść ale no cóż lekarz lekarzowi nie równy
Chyba ide po tego śledzia trzymajcie kciuki za spokojna noc :)

reklama
Lucy rozumiem że w związku z tak złymi doświadczeniami odradzasz wszelkie konsultacje. Jednak uważam że nie po to cywilizacja idzie tak do przodu żeby z niej nie korzystać. Dzięki Bogu wam się udało. A co by było gdybyś nie zrobiła tego badania a dzidzia okazałaby się chora? Plułabyś sobie w brodę że zmarnowaliscie tyle czasu a można było się przygotować.
Pisałaś o tym że pierwsza gin widziała coś w badaniu. Jednak miało się wchłonąć ok 25 tygodnia, dla mnie to by był sygnał żeby się już martwić i konsultować z kimś innym.
Bardzo cieszę się że wasze maleństwo jest zdrowe. I oby tak wszystkie nasze maleństwa :)

Do góry