reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Nie rozumiem porównania materaca do butów. Dziecko jest lekkie i jeśli materac się odkształcił to znaczy że jest do D. Czyli do wymiany. W innym razie uważam że jest ok.
Ja wymieniam materac bo łóżeczko które za gigantyczną kwotę kupiłam materac ma zniszczony. Zamek w pokrowcu uszkodzony i nie da się go zdjąć i wyprać. A nie wiem kto ma niego sikał.
Chrobek pierwsze słyszę o wizytach telefonicznych. Ty nadal trzymasz dietę? A sprawdzasz na codzień glukozę? Ile masz na czczo?
I teraz pretensje- dlaczego tak rzadko piszesz? :/

reklama
czesc Dziewczyny, jestem z Krakowa i czytam Was od dawna aż w koncu jestem tu z Wami i bedzie mi miło dotrwać z Wami do konca. Termin mam na 29 marca i bedzie córeczka :) od poczatku ciazy jestem na clexane i akardzie, nie dawno tez odstawiłam duphaston i dzieki Bogu wszystko jest dobrze. Rok temu w styczniu poroniłam w 12 tyg chłopczyka :( ale przynajmniej znam przyczynę ze to zakrzepica sie uaktywniła i ciesze sie ze lekarz od razu trafnie zadziałał. Dziewczyny któraś z Was pisała tez ze podaje clexane czy któraś daje zastrzyk w udo i czy to boli? Bo ja jeszcze walcze z brzuchem po boczkach ale juz ciezko zrobic bo skora jest bardzo napieta. Aaa i dzis w nocy tak samo jak Lewusek miałam kłuło mnie po lewej stronie jakby jajnik ale na szczęście rano juz było ok ale przerażenie było cała noc :)

Fanti nadal mam dietę, na czczo dziś np miałam 87, zazwyczaj mam między 83-90. A piszę rzadko bo czasu brakuje mi na wszystko.

chrobek to racja, ale dobrze poczytać, że nie jestem z tym sama;) być może u mnie to też wpływ acardu, który rozrzedza krew, zobaczymy czy po odstawieniu się poprawi.
Ja też zakupiłam materac Hevea i mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował:)

Do ostatniej wizyty przytyłam 9 kg, więc chyba ok, ale pewnie za to nadrobię teraz przez ostatnie dwa miesiące. Chociaż w sumie nie mam aż takiego apetytu jak to było z perwszym dzieckiem.
Kasia KRK witaj i gratuluję córeczki:)ja też po poronieniu brałam duphaston i acard, duphaston odstawiony już dawno a acard w sobotę.

Witajcie nowe mamusie!! Zawsze razem raźniej!!
Kasiakrk , skad wiedzialas ze byl to chlopczyk byl? Nie za wcześnie.? Wiele z nas ma poronienia za soba, ale teraz musi byc juz dobdze jesteśmy juz na finiszu!!
Isia baw sie dobrze mam nadzieję, ze Was tam nie zasypie.
Bursztynek wczoraj zaczelam 34 tydz. A do konca stycznia zamierzam byc w pracy. :(
Dziewczyny udanych wizyt.
Torbę M zdjal mi wczoraj ze strychu wiec dzisiaj zacznę pakowanie. Wczoraj zaczelam prasowanie i nam nadzieje dzisiaj skończyć. A po remoncie przygotowac kącik dla babla.

Witaj Kasia.
Ja takie kłócia miałam regularne ale moja gin nic mi o tym nie powiedziała poza tym że to nie groźne :/
Ogólnie jestem na nią zła. W ogóle nie robi usg i w sumie mimo takiego postępu technologicznego przez ostatnie 9 lat ja tym razem dużo mniej wiem o dziecku niż poprzednio. Nie mogę się doczekać prenatalnych żeby cokolwiek się o Bronku dowiedzieć.

A ja jestem już u okulisty :)
ludzie mają tutaj problem!
Rejestracja jest od 7-10 a lekarz przyjmuje od 8:30 -12:30 mama mojego pracuje obok przychodni i powiedziała ze mnie zapiszę i mi zadzwoni jaki nr.mam zebym nie siedziała od 7 pod gabinetem!
A mam tutaj w jedną stronę jakieś 10km. I kazała mi przyjechać około 10 wiec JA tutaj byłam 9:30 wzielam nr. I sru pod gabinet i grzecznie pytam JAKI NUMER TERAZ BĘDZIE WCHODZIŁ i chłop mi odpowiada ze weszła 7 ! No to ja ze dziękuję i usiadłam sobie a jakaś baba do mnie jaki ma Pani numer a ja ze 10 a ona taki krzywy ryj Na mnie zrobila i zaczęła burczec pod nosem ze ciekawe jakim cudem jak mnie tutaj nie było a ona ma nr.ileś tam po mnie i czy byłam tutaj wcześniej a ja ZE TAK RANO TUTAJ BYŁAM.
Ja nie wiem o co babie chodzi tera siedzi i cos tam burczy ze ona dziecko do szkoły musi na 10:40 zaprowadzić i do tego dziecka ze niestety Ale spozni się na angielski...i takie tam nie wiem czy mam się czuć winna ze mnie zapisali wcześniej czy cos

Witam nowa mamusie :)

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

ja nienawidze ludzi z poczekalni :p ostatnio czekalam na ginka to sie jakas baba przede mnie wepchała ... podniosła mi cisnienie na maxa a juz doskonale po mnie widac ze jestem w ciazy :p znieczulica ... a jak to jest dziewczyny z wagą ? ja w miesiąc przytyłam 3kg i ginek mi zakreslił wage w kółeczko z wykrzyknikiem ale zauważyłam to dopiero w domu wiec nie wiem co to ma znaczyc :/ a u nas jest tak ze jak nie zapytam o cos to mi sami nie powiedzą ... ale w sumie w ciązy przytyłam 8 od początku ... więc chyba nie ma tragedii co ?

reklama
Młoda to standardowa gadka żebyś ją wpuściła. Nie daj się. Najwyżej powiedz jej że Ty jeszcze musisz zdążyć urodzić a tak czekasz to sama nie wiesz czy dziecko się nie spóźni:p

Do góry