reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Dzasti skurcze w sobotre w nocy mialam regularne i musialam pojechac. Fanti chlopcy dzielni. Wcxoraj z tata szafke z ikei skrecali. Dzis od rana w przedszkolu a teraz z babcia.

reklama
Cześć Dziewczęta ;-) ;)
Już myślałam, że Was nie nadrobię. Volka dobrze, że już wszystko ok:-) :)
Barbra super, że w końcu do domku Cię wypuszczają- musiałaś się nieźle wyszykować dla tego Docenta :-p
Ja wczoraj i dzisiaj miałam "szopingowy" dzień :-) :) Dzidziusiowi kupiłam wanienkę (skurczysyński róż:), przewijak, ręcznik, kocyk, 2 smoczki i parę ubranek w Tesco z F&F bo były promocje 50 %. Sobie kupiłam cienki szlafrok do szpitala i jeszcze wiele innych pierdołków, z których jestem bardzo zadowolona:-D
Po za tym załatwiałam dzisiaj sprawy urzędowe związane z zamknięciem działalności (miałam zawieszoną przez 1,5 roku), muszę oddać do Skarbówki 700 zł ulgi za kasę fiskalną, ale może dostanę to 1000 zł macierzyńskiego, tylko się zastanawiam czy muszę być zarejestrowana w Urzędzie Pracy czy mogę się ubezpieczyć u męża?
Niedawno wróciłam do domu i czuję, że coś mnie rozkłada- już łyknęłam ten ohydny *spam*:baffled: Oby to było "tylko" przeziębienie.

Witam mamusie :)
Ja rano zawiozlam Lilke do przedszkola,U nas w nocy -15 stopni,rano -11 a teraz -6.Dzis posprzatalam caly dom i oczywiscie tylko roboty sobie narobilam :) Umylam podloge w korytarzu przy drzwiach wyjsciowych i zamarzla :) Nie umialam sie tego pozbyc.W koncu sie wkurzylam i posypalam sola i potem zamiotlam :)
Rano tez mialam akcje w ogrodzie,jakies bezpanski pies owczarek gonil i przyszly 2 babki,potem jeszcze policja i 2 policjantow i hycel ze schroniska .Dziada nie zlapali tylko przegonili z ogrodu i dalej go musieli lapac ale juz poza naszym terenem :)

Bar Bra super ze w domciu juz ! :) Pewnie koty sie stesknily :)
Mloda Mama no to niezly wydatek...
volka a Ty bierz przyklad z kolezanki i sru do domu :)

ja cisnienie dzis rano 99/58 i tetno 97 i arytmie pokazalo.Teraz 109/60.

Przeniosłam sie z telefonu na laptopa i w końcu nadrobiłam Was porządnie :D

Bar bra super wiadomość :)

Dzastibasti ja już z tydzień intensywnie wybieram i decyzji nadal brak :)

Dzisiaj mi się śniło że jestem w szpitalu, w koszuli i szlafroku łaziłam po korytarzach i nie mogłam porodówki znaleźć :biggrin2:
Wiesz co ja mam coraz częściej sny o moim porodzie.... różnie sie kończą, ale słyszałam że na tym etapie ciąży takie sny to normalka....

Moja kumpela miała tlumaczke OBOWIĄZKOWĄ przy porodzie a jej chłop dobrze mówił po ang. To się nie zgodzili żeby on tłumaczył...

My juz w domu jutro wizyta i ginka w czwartek mam okuliste bo jestem już prawie ślepa :/

2 tyś. Rozplynelo się szybko :( Wiec moja wymarzona hustawko bujaczek i inne rzeczy muszą poczekac do następnego miesiąca!

A twardnial mi brzuch dzisiaj niemiłosiernie magnezik nospa i do wyrka !

Wiecie co? Ja chyba będę musiała zacząć kuzwa opierniczac ludzi! Był chłop od anteny... i nie ściągnął butów!to jak mała będzie raczkowac to co ma po zarazkach chodzić!

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Młoda ja do czasu pierwszej ciązy okularów nie nosiłam. Po pierwszym porodzie wzrok mi sie pogorszył :(

Manka jak się czujesz niepewnie ze słownictwem medycznym to sobie sprawdź przed porodem niektóre słowa, jakie mogą się pojawić, spisz na kartce i będziesz mieć w razie co ściągę :blink: Chociaż podejrzewam, że będzie tak jak Kubusiowa mówi ;-) ;) Szybki kurs słownictwa w 5 minut hehe

Młoda mama to my zawsze bierzemy takie wydatki na kredyt, te 200 zł na miesiąc mniej bolą, niż 2000 na raz ;-) ;)

Barbra super że już do domku, następna wizyta w szpitalu nie wcześniej niż w marcu :tak: I jak wrażenia z odgłosów z porodówki? :-) :)

Któraś wie jak teraz się wstawia zdjęcia? Przez te zmiany nie wiem co gdzie i jak, albo mi wyskakuje informacja, że plik za duży, chociaż jest mały..
Jak odpowiadasz na posty tam masz taka ikonke z aparatem, ale wcześniej musisz wgrac zdjęcie do swojej galerii... przynajmniej ja tak wstawiam po zmianach zdjecia, innego sposobu jeszcze nie opanowałam
Agiszonek tylko,ze ja mAgnezu to bralam az 6 tabletek dziennie,wiec chyba niedoboru nje mialam. Cale szczescie juz pierwsza kroplowka fenoterolu pomogla i wyciszyla skurcze. Dostalam jednak trzecia,mimo ze nie wyszly skurcze na ktg,ale tak tu chyba wszyscy dostaja i dopiero jak ta sie skoncxy przejda na tabletki.
Volka a nie jest to tak że jakąs ilośc tych kroplówek musisz dostac??? Ja na podtrzymaniu z pierwszym dostawałam fenka ale od razu w tabletkach w szpitalu wiec nie orientuje sie.....
My 'juz' w domku... U Zuzki zęby czyściutkie, zero próchnicy, ropy, zero koniecznych plomb. Ten zapach musi byc z żołądka w takim razie. Jedynie zalakowalismy dwa zeby, bo ma juz wszystkie stałe szóstki. Za tydzien idziemy lakowac dwa kolejne zeby. Mnie nic nie robiła bo mówiła, ze znieczulenie w trzecim trymestrze to juz nie bardzo :/
Za lakowanie zębów, dwoch sztuk płaciłam 100 zł... Ciekawa jestem ile kosztuje lakowanie wszystkich zebow w takim razie?
No, ale dobra to zeby Zuzki i nie ma co oszczędzać....
Potem pojechałyśmy do mnie do apteki, zobaczyc co slychac, kupic krem dla Zuzki do buzi, dla mnie rennie bo zgaga zaczyna mnie męczyć i wstąpiłam do lumpeksu. Kupiłam kombinezon zimowy za 16 zł.... Moze nie jakis super rewelacja ale za 16 zł jak znalazł na miesiąc bedzie Bartus miał :)
W piątek licytowalam kombinezon z hm, granatowy... Nowy kosztuje w sklepie 129 zł a ten poszedł za 88.... Do tego 10 zł przesyłka.... Nie wiem czemu Ci ludzie dali taka wysoką cenę za używany?
Barbra jak Ci w domku? Odpoczywasz?
Mlodamama no to 'fajny' wydatek was dzisiaj spotkał... :/ a jaki chcesz ten leżaczek? Bo ja tez sie rozglądam za czymś.... Narazie najbardziej mnie przekonuje ten ktory kiedyś zamieściła Fanti albo Tiny love....
Volka, a jak w domku sobie radzą bez Ciebie?
Mlodamama jesteś pewna, ze chcesz zeby jakis obcy chłop Ci sciągał buty w chałupie???? Bo ja nigdy!!!!
A do którego roku życia lakowanie jest darmowe?? Bo coś mi dentystka mówiła że chyba do 9 roku życia....

Bar tak się cieszy domem że dziś ma wolne od pisania. Ale wybaczamy. :) kotki się stęskniły a może i mężowi jakaś łaska się przydarzy ;)
Volka chłopaki nie płaczą za mamą? Uciekaj do nich zaraz jak tylko można.
Mój Oli dziś wrócił że szkoły i od razu głowa ciężka, katar się leje. Położył się ale nie wiele dają krople . A jutro miał mieć pierwsze zajęcia z pływania z nowym trenerem. Zobaczymy co będzie jutro.
Mam nadzieje że żadne choróbsko sie nie rozwinie... :( zdrówka dużo dużo...

Ale mnie żebra bolą ...:crazy:

Serduszko nie wiem. Moze i tak jest, chociaz wczesniej polozna.mowila,ze dadza tabletki jak.po 2 kroplowce nie wyjda skurcze,ale lekarz zadecydowal,ze jeszxze ma byc 3.

Ja juz dzisiaj wszystko poprasowalam i pochowalam do szafy...wiec tylko zostalo mi dopkupic pare drobiazgow dla maluszka.

Załączniki

• 1451929305540.jpg
    1451929305540.jpg
    46,5 KB · Wyświetleń: 58
  • 1451929333009.jpg
    1451929333009.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 58
  • 1451929357938.jpg
    1451929357938.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 58
Izik ja bym sie bała zadrapań na całym ciele :D
Naszego psa tylko mąż kąpie... ja sie boje :D

Kochane, ja sie juz na dziś żegnam....
Znalazłam super wzór na kocyk dziecięcy i musze go wypróbowac...
Chłopcy moi śpią wiec mam czas dla siebie i szydełka :D

reklama
Do góry