reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Fanti zadzwoń do weta i sie zapytaj. Dziwne, ze jakis pies korzystał z niej, aż ma ślady krwi... To raczej nienormalne. Kiedy miała ostatnia cieczke?
Pewnie nie jeden korzystał.. :wściekła/y: Cieczkę miała w październiku.. ona tak ma mniej więcej co 11 miesięcy. A jaką ma minę zadowoloną.. :oo2: Ona była jakaś taka dziwna już przed nowym rokiem.. zwaliłam to na petardy, wystrzały itd.. a jej się co innego chciało.. :rolleyes2:

Fanti mam pytanie odnośnie morfologii krwi, jeżeli chodzi o ilość płytek krwi to dla ciężarnych są inne normy niż te co podaje laboratorium przy wynikach? Bo mam ich za mało i pisze mi przy tym wskazana kontrola. A to znaczy, że mam jeszcze raz oddać krew czy co ?
Nie ma żadnych innych norm dla kobiet w ciąży!!! W żadnych standardowych badaniach.. Różnice są w hormonach głównie, w betaHCG....
Jeśli pisze że wskazana kontrola to lekarz zdecyduje co z tym zrobić w sensie o ile jest za mało, może dać leki na krzepliwość, choć raczej będzie tylko kontrolować.. i za jakiś czas będziesz musiała powtórzyć badanie.. i tyle..

Fanti, dobrze ze Ci dziecko ozdrowiało :) moje za to coraz 'gorzej' wyglada i pewnie przyszły tydzien spędzi w domu. W dodatku to Zakopane pewnie ją dobije :/ nawet ńie mam dla niej butów zimowych, takich śniegowców tylko zwykle kozaki... I nie wiem czy kupować cos w Katowicach czy w razie czego kupimy cos w Zakopcu chociaż pewnie bedzie drożej :( najchętniej bym kupiła takie śniegowce które poleżą mi kilka lat ale bedą potem tez dla Bartusia no i za duze o dwa rozmiary zeby miała je na przyszły rok bo kurcze prawie połowa stycznia za nami a ja i tak wolę jak moje dziecko chodzi 'elegancko' ubrane a nie na sportowo wiec za dużo razy w nich mnie wyjdzie w Katowicach...
Ja mam jedne cienkie spodnie ciążowe wiec mam nadzieje, ze mrozów tam nie bedzie ;) i oblece w nich te trzy dni.
Powiem Wam, ze w ogole mi sie nie chce jechac.... W ogole....

I zaczyna mnie znowu wszystko bolec i łamać. Rwą kulszowa czasami mi dokucza. Najbardziej jak np posprzątam część domu albo jak przyniosę trochę węgla w weglarce do pieca kaflowego... Nie wiem czy to z wysiłku czy z czegoś innego :/ ale np teraz mi sie cieżko wstaje z łóżka do toalety :( i te pierwsze dwa, trzy kroki to jakaś masakra dla mnie jest....

Oj dobrze robi dobrze :) hihi
W domu najlepiej tylko teraz ta biegunka cholerna :(

Ale nawet biegunka w domu lepiej leci.. ;-) ;) Przyznaj się, że tak ci się znudziło leżenie w szpitalu a w domu mąż nie daje ci chodzić, że przynajmniej do kibelka latasz.. :-p
A poważnie to może banany, smecta, jagody suszone..

Fanti, a na wszelki wypadek czy możesz jej pobrać krew i zanieść do laboratorium jako progesteron? Dasz radę sama to zrobic? I czy ma srom opuchnięty? I jak ją podrapiesz w okolicy ogona to odchyla go na bok? :)

Isia ja tak wczoraj miałam.. mam ogólnie 3 rodzaje spodni. A konkretnie dokładnie 5 par. Jedne wyjściowe, jedne jeansy i 3 pary dresów.. z czego tylko jedne jako tako do wyjścia ale cienkie jak leginsy (z decatlona). I wczoraj wyprane większość i zostały te cienkie dresiki a za oknem -10 i nie mam w czym do kościoła iść.. poszłam w czym miałam ale jak wróciłam to powiedziałam, że z domu nie wychodzę.. :/

Fanti, a na wszelki wypadek czy możesz jej pobrać krew i zanieść do laboratorium jako progesteron? Dasz radę sama to zrobic? I czy ma srom opuchnięty? I jak ją podrapiesz w okolicy ogona to odchyla go na bok? :)
Krwii jej nie pobiorę bo sobie nie da, ale zaraz idę badać resztę.. :p

Mlodamama nie dobijaj mnie :) hihi
A tak poważnie to w weekend maja tam byc po 3 stopnie to kozaki musza jej wystarczyć te co ma hihi

Fanti, masakra jakaś z tymi spodniami... Ja mam takie cienkie z materiału z c&a. A nawet dwie pary. Jedne mniejsze które nosiłam od sierpnia ale juz zaczęły mi ugńiatac brzuch i drugie większe kupione na poczatku grudnia. Dresowe domowe nosze pod brzuchem :/ i dwie pary getrów w których wyglądam tragicznie.... Totalnie aseksualnie ale przynajmniej M nie męczę hihi

reklama
Więc tak.. zboczeniec jeden jak do niej podeszłam od razu fik na plecy i rozkraczona leży.. ogon zazwyczaj na bok od razu bierze więc tu nie ma do czego porównać..
Kwii nie widzę więc pytam męża gdzie on widział tą krew.. mówi, że wydawało mu się, że jak szła to było.. ma nieco opuchniętą "kuśkę" i jak tak brzuch dotykałam w tych okolicach to cała "kuśka" jej chodzi.. jakby coś z kimś robiła.. :oo2:
Zadowolona, że dostąpiła dotyku.. bo ja jej nagadałam, że zwiała i miała karę - nikt jej nie dotykał i nie głaskał.. młody do niej chciał gadać to też miał zakaz.. a dla niej to kara jakich mało.. nawet nie jadła.. teraz poszła do miski.. aż chrupie..

Do góry