reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Młoda mama na ile jedziesz do wawy? Popatrz na wynajem mieszkania na doby, czasami to się opłaca bardziej niż jakiś hotel ;)

Lewusek ja nie widzę zdjęcia :( ale chyba coś jest nie tak, z aplikacja bo wielu zdjęć nie widzę

Kasia a mi się ten jaśniejszy podoba ;)

Cień o ja dziś tez miałam robić to na obiad, ale niestety mąż wczoraj odmrozil schab, także obeszlam sie smakiem. Może na kolację zrobię ;)

Bursztynek tak jak pisze edit, wprowadzasz tekst w tej ramce szybka odpowiedz i bez problemu przewijasz ;) u nas raczej nikt się nie odsunął, mimo tego że nikt nie jest dzieciaty, może dlatego że spotykamy się z ludźmi powiedzmy podobnymi do nas -na posiadowki typu granie w karty zbieraliśmy małą od początku i było ok ;) tak samo ciąża to nie przeszkodą w spotkaniu się , bo nikt nie lata po klubach.

Barbra nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak to jest starać się długo o dziecko bez rezultatów, a co dopiero z niepowodzeniami :( oby u Twojej znajomej wszystko się dobrze skończyło

Isia ja też się przymierzam do tego domku, ale przeglądając allegro uznałam ze w ogóle się nie opłaca jak nie ma mebli, tak to ok 70 jest oszczędności bo znalazłam całkiem spory za 250 zł z mebelkami i drewnianymi lalkami ;)

reklama
Lewusek mi się nie wyświetla nic ,qlbo coś źle dodałas, albo mój telefon nie ogarnia ;) nie martw się pewnie jest wszystko git !

BarBra no to teraz cie wygrzeje i kot i lekarstwo ;p

Kkasia nie wiem jaka różnica jest na żywo ,ale że zdjęcia mi się bardziej podoba ten pierwszy ;)

Bursztynek w aplikacji to się lepiej pisze - zaczynasz normalnie odrazu odpisywać i lecisz dalej ze stronami,tekst sie nie kasuje i stronki ładnie widać. Wyświetla się to i to ;)

Volka , ciekawe czy Twój ginekolog nie każe powtórzyć badania. Moja mi zaznaczyła ,żebym w labolatorium powiedziała przed ,że to ma być na czczo -po godzinie i po dwóch !

Moje dzisiejsze wyniki nie daja mi spokoju .Od poczatku wychodzi ciaza starsza o tydzien .Miesiaczkowalam regularnie wiec to dziwne .A dzis wyniki takie : BPD 61.7 HC 220.8 AC 193.0 FL 41.O CER 26.O WAGA 643 G. Dzis 22t+5

A ja właśnie miałam Wam pisać, że nasi znajomi większość teraz chce się z nami spotykać. Ostatnio odwiedziliśmy dwie moje przyjaciółki - jedna w ciąży, a druga ma chora tarczycę i na początku musi się wyleczyć, ale ona to się chyba najbardziej ze znajomych cieszyła że ja w ciąży :-) Cały czas powtarza, że będzie dobrą ciocią i wszystko by mi w domu robiła za mnie byle tylko nic mi się nie działo :) A teraz przez weekend i w sobotę spotykamy się ze znajomymi na mieście ( oni bezdzietni i nie ciężarni) i w niedziele z drugimi co mają już córeczkę i drugiego dzidziusia w drodze :) I jeszcze znajomi z technikum też chcą się ze mną spotkać, więc u mnie nie zauważyłam różnicy jaka byłą przed jak i teraz w trakcie ciąży :) A mam zarówno znajomych "karierowiczów" jak i takich "rodzinnych" :-)

BarBra a nie próbowałaś "chodzić" z meblami w sypialni? Ja też myślałam, ze dzidzi tylko w jednym miejscu się zmieści i to niestety przy oknie, ale jednak jak poprzestawialiśmy meble to się spory kąt dla dzidzi zrobił :-) I nawet wszędzie da się swobodnie chodzić, a jak z miarą mierzyłam to wydawało się mało miejsca.

Lewusek, porownalam to z pomiarem mojej Zuzulinki z 24tc i jest praktycznie tak samo. Wiec moze to jednak 23 t 5d ? :)

Wlasnie z miesiączki wychodzi ze 22t+5.Zastanawiam sie czy jest mozliwe zebym w ciaze zaszla tydzien przed miesiaczka i normalnie miesiaczke.Miesiaczki regularne co do dnia. Od poczatku ciazy slysze ze ciaza tydzien starsza

Nailie teraz to mnie dobilas :) wreszcie mogę dokończyć post żeby miał ręce i nogi... czyli to już mój drugi 'udany' zakup po butelkach hihi które również przeplacilam:(

Ostatnia edycja:
Lewusek ja ostatnią miesiączkę miałam 9.05 a ciąże mam z czerwca :D
Za każdym razem jak gdzies jade i sie pytają o wiek ciąży i o ostatnią miesiączke musze tłumaczyć...

reklama
Młodamam to Twój wybranek jest absolwentem tej samej szkoły co ja :) ba jeśli kończył kierunek budownictwo nawet tego samego technikum :)

Lewusek organizm kobiety jest nieprzewidywalny, jeśli lekarz nie widzi w tym nic niepokojącego to się nie martw :) Mi lekarka na początku ciąży powiedziała, że przyglądają się przypadkom czy wszystko ok gdy różnica wychodzi ponad dwa tygodnie i to na początku, bo później dzidziuś rośnie każdy swoim tempem.
A miesiączki co 28 dni masz? Bo moja przyjaciółka ma co 33 dni, a datę wg miesiączki liczą jej i tak jakby miała okres co 28 dni i też jej się sporo nie zgadza, a lekarz mówi, że wszystko jest dobrze :)
Nie stresuj się niepotrzebnie :)

Do góry