reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Młoda mama na ile jedziesz do wawy? Popatrz na wynajem mieszkania na doby, czasami to się opłaca bardziej niż jakiś hotel ;)

Lewusek ja nie widzę zdjęcia :( ale chyba coś jest nie tak, z aplikacja bo wielu zdjęć nie widzę

Kasia a mi się ten jaśniejszy podoba ;)

Cień o ja dziś tez miałam robić to na obiad, ale niestety mąż wczoraj odmrozil schab, także obeszlam sie smakiem. Może na kolację zrobię ;)

Bursztynek tak jak pisze edit, wprowadzasz tekst w tej ramce szybka odpowiedz i bez problemu przewijasz ;) u nas raczej nikt się nie odsunął, mimo tego że nikt nie jest dzieciaty, może dlatego że spotykamy się z ludźmi powiedzmy podobnymi do nas -na posiadowki typu granie w karty zbieraliśmy małą od początku i było ok ;) tak samo ciąża to nie przeszkodą w spotkaniu się , bo nikt nie lata po klubach.

Barbra nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak to jest starać się długo o dziecko bez rezultatów, a co dopiero z niepowodzeniami :( oby u Twojej znajomej wszystko się dobrze skończyło

Isia ja też się przymierzam do tego domku, ale przeglądając allegro uznałam ze w ogóle się nie opłaca jak nie ma mebli, tak to ok 70 jest oszczędności bo znalazłam całkiem spory za 250 zł z mebelkami i drewnianymi lalkami ;)

reklama
Lewusek mi się nie wyświetla nic ,qlbo coś źle dodałas, albo mój telefon nie ogarnia ;) nie martw się pewnie jest wszystko git !

BarBra no to teraz cie wygrzeje i kot i lekarstwo ;p

Kkasia nie wiem jaka różnica jest na żywo ,ale że zdjęcia mi się bardziej podoba ten pierwszy ;)

Bursztynek w aplikacji to się lepiej pisze - zaczynasz normalnie odrazu odpisywać i lecisz dalej ze stronami,tekst sie nie kasuje i stronki ładnie widać. Wyświetla się to i to ;)

Volka , ciekawe czy Twój ginekolog nie każe powtórzyć badania. Moja mi zaznaczyła ,żebym w labolatorium powiedziała przed ,że to ma być na czczo -po godzinie i po dwóch !

Moje dzisiejsze wyniki nie daja mi spokoju .Od poczatku wychodzi ciaza starsza o tydzien .Miesiaczkowalam regularnie wiec to dziwne .A dzis wyniki takie : BPD 61.7 HC 220.8 AC 193.0 FL 41.O CER 26.O WAGA 643 G. Dzis 22t+5

A ja właśnie miałam Wam pisać, że nasi znajomi większość teraz chce się z nami spotykać. Ostatnio odwiedziliśmy dwie moje przyjaciółki - jedna w ciąży, a druga ma chora tarczycę i na początku musi się wyleczyć, ale ona to się chyba najbardziej ze znajomych cieszyła że ja w ciąży :-) Cały czas powtarza, że będzie dobrą ciocią i wszystko by mi w domu robiła za mnie byle tylko nic mi się nie działo :) A teraz przez weekend i w sobotę spotykamy się ze znajomymi na mieście ( oni bezdzietni i nie ciężarni) i w niedziele z drugimi co mają już córeczkę i drugiego dzidziusia w drodze :) I jeszcze znajomi z technikum też chcą się ze mną spotkać, więc u mnie nie zauważyłam różnicy jaka byłą przed jak i teraz w trakcie ciąży :) A mam zarówno znajomych "karierowiczów" jak i takich "rodzinnych" :-)

BarBra a nie próbowałaś "chodzić" z meblami w sypialni? Ja też myślałam, ze dzidzi tylko w jednym miejscu się zmieści i to niestety przy oknie, ale jednak jak poprzestawialiśmy meble to się spory kąt dla dzidzi zrobił :-) I nawet wszędzie da się swobodnie chodzić, a jak z miarą mierzyłam to wydawało się mało miejsca.

Lewusek, porownalam to z pomiarem mojej Zuzulinki z 24tc i jest praktycznie tak samo. Wiec moze to jednak 23 t 5d ? :)

Wlasnie z miesiączki wychodzi ze 22t+5.Zastanawiam sie czy jest mozliwe zebym w ciaze zaszla tydzien przed miesiaczka i normalnie miesiaczke.Miesiaczki regularne co do dnia. Od poczatku ciazy slysze ze ciaza tydzien starsza

Nailie teraz to mnie dobilas :) wreszcie mogę dokończyć post żeby miał ręce i nogi... czyli to już mój drugi 'udany' zakup po butelkach hihi które również przeplacilam:(

Ostatnia edycja:
Lewusek ja ostatnią miesiączkę miałam 9.05 a ciąże mam z czerwca :D
Za każdym razem jak gdzies jade i sie pytają o wiek ciąży i o ostatnią miesiączke musze tłumaczyć...

reklama
Młodamam to Twój wybranek jest absolwentem tej samej szkoły co ja :) ba jeśli kończył kierunek budownictwo nawet tego samego technikum :)

Lewusek organizm kobiety jest nieprzewidywalny, jeśli lekarz nie widzi w tym nic niepokojącego to się nie martw :) Mi lekarka na początku ciąży powiedziała, że przyglądają się przypadkom czy wszystko ok gdy różnica wychodzi ponad dwa tygodnie i to na początku, bo później dzidziuś rośnie każdy swoim tempem.
A miesiączki co 28 dni masz? Bo moja przyjaciółka ma co 33 dni, a datę wg miesiączki liczą jej i tak jakby miała okres co 28 dni i też jej się sporo nie zgadza, a lekarz mówi, że wszystko jest dobrze :)
Nie stresuj się niepotrzebnie :)

Do góry