reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Arusiowa u mnie w jednym szpitalu państwowym jest wanna do rodzenia i samej akcji końcowej też nie można, bo się boją.

Barbra może już coś się ruszyło i idzie ku lepszemu :) organizm ma teraz utrudnione zadanie. Szybkiego powrotu do domu i urządzania się.

Jeszcze raz gratuluję wszystkim chłopców. Ja mam zamiar mieć jeden pokój dla dwójki jak na razie.

Lilith jak nospa i ciepła kapiel nie pomogą, to lepiej jechać to sprawdzić.

Manka kiedy masz podglądanie maluszka?

Kubusiowamama opiekę w Norwegii miałaś super :)

W Polsce niby znieczulenie jest bardziej opłacalne dla szpitali. Co z tego, skoro nie ma anestezjologów.

Volka podobno są dwa rodzaje lekarzy. Ci co zalecają odciąganie i tacy co uważają, by nie ruszać.

Ostatnia edycja:
reklama
Mój syn stulejke miał w wielu 5 lat robiona ale nie nacinanie tylko odklejanie. Babelek moczu nadal się pojawia Ale skórkę naciąga przy kąpieli i rewelacji nie ma ale schodzi cała. Na zabieg bym się chyba nie zdecydowała ale zdecydowanie polecam samemu zakup maści z lidnokainą tej laryngologicznej bo na oddziale robią to na 5% i jednak ból jest za duży.

Arusiowa u mnie w jednym szpitalu państwowym jest wanna do rodzenia i samej akcji końcowej też nie można, bo się boją.

Barbra może już coś się ruszyło i idzie ku lepszemu :) organizm ma teraz utrudnione zadanie. Szybkiego powrotu do domu i urządzania się.

Jeszcze raz gratuluję wszystkim chłopców. Ja mam zamiar mieć jeden pokój dla dwójki jak na razie.

Lilith jak nospa i ciepła kapiel nie pomogą, to lepiej jechać to sprawdzić.

Manka kiedy masz podglądanie maluszka

Scan w uk mam 5 listopada i to bedzie juz ostatni ale w sobote jade do Polski i musze sie zapisac na przyszly tydzien na wizyte prywatnie i moze plec sie dowiem nareszcie ;)

Magdalena wcześniej na forum rówieśniczym mojego starszaka była z nami mama z USA, ale to 4 lata temu było, mogłam coś pomieszać ;)
kubusiowa to nas zastrzeliłaś tym becikowym :szok::szok::szok: ale w sumie u Was życie droższe, nie mniej jednak po przeliczeniu wszystkich różnic ekonomicznych, wasze becikowe i tak jest pewnie z 5 razy wyższe od naszego, fajnie Wam, nic tylko się rozmnażać :rofl2:
missoni mój lek. prowadzący dorabia w Arciszewskich i stąd te info, wybieram się do A. na połówkowe za miesiąc i nie omieszkam Młodzianowskiej jeszcze dopytać ;-)

Mój Adaś ma niecałe 4,moze dlatego kazal jeszcze pościągać,ale jak o masci pytalam to mówil,ze nie,bo to sterydowe,ze tylko na cieplą wode

Kubusiowa w Norwegii socjalne jest najlepszy chyba na całym świecie ;) . Mój data tam pracuje już ponad 10 lat i po prostu zarobki itp marzenie. Chciał mojego męża tam do pracy ściągnąć ,ale on ma wielkie ambicje i powiedział ,że inwestuje w firmę i kiedyś będzie w PL tyle zarabiać. Hyhy marzenie. Mój brat tam pracuje a żona jego tutaj i pieniążki tez ładne dostają na dzieci. A co dopiero jak się tam mieszka ;) ...

Dziewczyny a od kiedy się naciągacie ta skórkę? Mi lekarka powiedziała by tego nie robić póki co

Arusiowa z ta mama ze Stanów wszystko mozliwe. Ja rodziłam 8 lat temu w NY. USA są ogromne i każdy stan rządzi się innymi prawami. Podejrzewam że w dużym mieście jakim jest Nowy Jork może być inaczej niż gdzieś w małej mieścinie na drugim końcu kraju. Pewnie stąd wynikają te różnice. Ale w Stanach ciągle jest kryzys i wszystko idzie ku gorszemu. Wiele zależy też od postawy pacjentki. Amerykanie lubią jak za dużo się nie narzeka i czyjaś roszczeniowa postawa może być źle odebrana. Zreszta niewazne. Teraz muszę rodzic tu i to dopiero jest wyzwanie.

Magdalena wcześniej na forum rówieśniczym mojego starszaka była z nami mama z USA, ale to 4 lata temu było, mogłam coś pomieszać ;)
kubusiowa to nas zastrzeliłaś tym becikowym :szok::szok::szok: ale w sumie u Was życie droższe, nie mniej jednak po przeliczeniu wszystkich różnic ekonomicznych, wasze becikowe i tak jest pewnie z 5 razy wyższe od naszego, fajnie Wam, nic tylko się rozmnażać :rofl2:
missoni mój lek. prowadzący dorabia w Arciszewskich i stąd te info, wybieram się do A. na połówkowe za miesiąc i nie omieszkam Młodzianowskiej jeszcze dopytać ;-)

No to jak dorabia to pewnie to sprawdzone info. M.to mój lek.prowadząca. U niej masz połówkowe?

Maluszek tutaj kosztuje tylko nieco wiecej niz w Polsce. Pampersy sa tansze, chusteczki nawilzane sa tansze, mleko tylko nieco drozsze, kupujac ciuszki w hmie czy innych sieciowkach placi sie tylko odrobine wiecej. Ogolnie becikowe starcza na calutka pierwsza wyprawke i jeszcze zostanie na przyszlosc;) dbaja tutaj o dzieci :) teraz dostaje na Synka 3 tys zl za to, ze nie poszedl do przedszkola. Ale to tylko do drugich urodzin. Potem juz tylko rodzinne:)

edit1989 moj Synus ma 1.5 roku, zostal zdiagnozowany 4 miesiace temu. My zauwazylismy to dopiero wtedy, jak Kubus zaczal robic siusiu na nocnik. Wtedy bylo widac, ze sie robi balonik przy siusianiu. Wczesniej lekarz caly czas mowil, zeby nie ruszac.
Bardzo dobrze ze Maz ambitny i chce tyle zarabiac w Polsce:) my tez wracamy niedlugo:) bo mimo wszystko straaaaasznie tesknie za zyciem w Polsce:)

Fanti a czemu nie zdecydowalabys sie na zabieg?

reklama
Jeśli chodzi o odciąganie siusiaka to są rożne szkoły. Nam kazano to robić od urodzenia i tak robimy. Innym w ogóle nie każą dotykać.

Moj synke dziś nie miał drzemki w dzień o zgrozo myślałam o 17, ze wyjdę z siebie. Ale dotrwaliśmy do 18 kąpiel i syn spał juz o 18:40.

Teraz lece wam poczytać wstecz

Do góry