reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

missoni tyle że my jesteśmy "kresy wschodnie" i mamy najniższe stawki w Polsce za porody prywatne. Dziewczyny z Wawy czy Małopolski te 2 tysiące płacą samej położnej za pieczę nad porodem w państwowym szpitalu bez wygód. Powiem Ci że jak się dowiedziałam, że o porodzie w wodzie mogę zapomnieć, to chyba jednak będę skłaniać się ku państwówce. W USK ostatnio była afera to teraz przez jakiś czas będą bardziej się starać :-pDla mnie dwa tysie piechotą nie chodzą- za możliwość porodu w wodzie bym je zapłaciła, ale za bardziej wygodne łóżko porodowe i ichniejszą piżamę już nie. Ale zobaczymy, do porodu może mi się 5 razy odmienić.

Wiesz piżama to tylko dodatek. Tu nie chodzi tylko o wygodniejsze łóżko ale o całość opieki. Wiem że u nas jest taniej wielu moich znajomych właśnie z Warszawy rodziło u nas. Ale tak jak napisałaś 2 tys piechotą nie chodzi. Ale opcja wyboru zawsze jest.

reklama
Ja w uk rodziłam i mimo kilku wpadek niedoswiadczonej położnej (a rodziłam w niedzielę ) porod wspominam dobrze. M9ze nie bylo swiec przy jedzeniu, ale można sobie wybrac menu.

Lilith ale to boli cię żołądek czy masz skurcze? Arusiowa a jesteś pewna z tym porodem w wodzie. T
Może warto zapytać się właśnie w klinice jak to wygląda.

Lilith- lepiej jedź dla własnej pewności, żeby potem sobie nie wypominać.
Ja dzisiaj z moim Adasiem byłam w klinice w Poznaniu, bo prawdopodobnie ma początki stulejki. Wyprawa do Poznania a lekarz w minutę stwierdził, że mam 3 razy dziennie w ciepłej wodzie naciągać i jak przez rok się nic nie zmieni to dopiero wtedy przyjechać. Ja się wystraszyłam, bo przy siusianiu robi mu się balonik i czytałam, że trzeba szybko do lekarza a tu proszę...

Volka moj synus tez ma stulejke. Nastraszyli nas, ze przy siusianiu mocz moze sie cofac do nerek, kazali jak najszybciej zapisac sie na zabieg. 4 miesiace juz czekamy na termin... na Twoim miejscu skonsultowalabym to jeszcze raz jesli masz taka mozliwosc, bo jesli robi sie balonik przy siusianiu to znaczy ze ujscie cewki moze byc zrosniete a wtedy odciaganie nie pomoze.. nam nawet nie kazali ruszac nic bo mozemy jeszcze pogorszyc jak cos sie uszkodzi i blizny sie porobia.

W Norwegii rodzac panstwowo szpital daje wszystko. Pizamy, podklady, majtki jednorazowe, pampersy dla malucha, ubranka, kocyki, pieluchy, reczniki itp.. w pokoju byla wielka szafa a w niej te wszystkie potrzebne rzeczy. Wiec mozna wrecz z ulicy wejsc i urodzic:-D pokoje jednoosobowe z lazienka. Maz mogl byc przez cale 3 dni z nami:) mial dostawione lozko;) czasem czulam sie bardziej jak na wczasach niz w szpitalu;)
Becikowe dostaje sie juz po skonczonym 33 tygodniu ciazy- prawie 20 tys zl.

Volka moj synus tez ma stulejke. Nastraszyli nas, ze przy siusianiu mocz moze sie cofac do nerek, kazali jak najszybciej zapisac sie na zabieg. 4 miesiace juz czekamy na termin... na Twoim miejscu skonsultowalabym to jeszcze raz jesli masz taka mozliwosc, bo jesli robi sie balonik przy siusianiu to znaczy ze ujscie cewki moze byc zrosniete a wtedy odciaganie nie pomoze.. nam nawet nie kazali ruszac nic bo mozemy jeszcze pogorszyc jak cos sie uszkodzi i blizny sie porobia.

W Norwegii rodzac panstwowo szpital daje wszystko. Pizamy, podklady, majtki jednorazowe, pampersy dla malucha, ubranka, kocyki, pieluchy, reczniki itp.. w pokoju byla wielka szafa a w niej te wszystkie potrzebne rzeczy. Wiec mozna wrecz z ulicy wejsc i urodzic:-D pokoje jednoosobowe z lazienka. Maz mogl byc przez cale 3 dni z nami:) mial dostawione lozko;) czasem czulam sie bardziej jak na wczasach niz w szpitalu;)
Becikowe dostaje sie juz po skonczonym 33 tygodniu ciazy- prawie 20 tys zl.

No i to się nazywa prawdziwa opieka. Super u nas musisz za to zapłacić. A becikowe wow. Jestem w szoku.

reklama
Do góry