reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti jak tylko zdjęcia będą zamknięte, to umieszczam zdjęcie brzuszka :)

Manka moja kochana córeczka ciągle mi na rękach wisiała i musiałam jej puszczać szum z huśtawki do bujania. Ja na pewno kupię otulacz i zastanawiam się nad szumisiem. Tylko te standardowe jakoś nie podobają mi się..

Barbra ja się kiedyś długo z zapaleniem pęcherza męczyłam. Pij dużo wody z cytryną, żurawina, urosept. Oby szybko przeszło.

Marcowa odpoczywaj :) fajnie mieć taki dzień lenia.

reklama
Jestem na urologii mam zastój moczu w nerce po cewniki z pęcherza trochę lepiej ale boli nerka :( a mam jedną więc jak kroplową nie pomoże to sonda będą SPR co się dzieje ból zelzal ale nie do końca z dzieckiem ok i to najważniejsze po cewnikowaniu się obudził i cały czas kopie

Dzastibasti. Najprawdopodobniej to jacyś studenci. W tygodniu jest spoko wekend mam ochotę zejść i pierdyknac w lepetynke któremuś. Jak nie karaoke robią to się śmieją. W następny wekend juz tam coś powiem jak tak dalej będzie. Męża nie chce wysyłać,bo się boję ze zaraz do jakiś rekoczynow dojdzie.

Jak tam dziewczyny dzisiejsze wizyty?:)

Barbra współczuję ja miałam kole nerkowa i zapalenie pęcherza,ale nie w ciąży. Jak się raz już to prxypaleta to będzie co jakiś czas wracać. Trzeba dużo płynów pic... pamiętam ze z bólu wymiotowalam ,brałam ketonale i dostawałam zastrzyki ,a Ty biedulka w ciąży to nie lykniesz ulzysz sobie tak jak można.. ja tzw rodziłam kamienie oj ale plakalam. Prawie jak bóle porodowe

Witam nowa mamę ☺

Juz po wizycie :) wszystko jest dobrze :) serduszko bez wad, nogi raczki i paluszki sa, kolejny raz potwierdzone, ze chlopczyk;D dzidziol jest troszke mniejszy, niz wskazywalaby data ostatniej miesiaczki. Wg pomiarow 17 tyg 6 dni. Termin na 18 marca. A 19 marca urodzikal pierwszego Synka:-D wiec teraz Maz sie smieje ze mam nogi do terminu zaciskac i urodzic 19ego:-D bedzie jedna impreza:-D

Jestem na urologii mam zastój moczu w nerce po cewniki z pęcherza trochę lepiej ale boli nerka :( a mam jedną więc jak kroplową nie pomoże to sonda będą SPR co się dzieje ból zelzal ale nie do końca z dzieckiem ok i to najważniejsze po cewnikowaniu się obudził i cały czas kopie

no to zdrowka Kochana i oby szybko się z tym uporali

No nie wierzę! koniec, nadrobiłam wszystko :-):-):-)
no to zaczynamy :

witam nową moderatorkę ;-)

Witam się z łóżka.

Ledwo żyję. To cholerne przeziębienie jest coraz gorsze. Pisałam do gina co mogę brać. Odpisał, że mogę rutinoscorbin, paracetamol i syropy dziecięce. Jakie są dobre syropy dziecięce na kaszel i ból gardła???

Chrobek! można powiedzieć,że ja już dobrze się czuję :) miałam ból gardła i katar, zawalony nos, kichanie i takie tam, bez gorączki, osłabienie, zmęczenie i ogólnie do d.
Na gardło stosowałam płukanki z wody z solą, do tego kupiłam sobie Halset spray, który można stosować w ciąży. Na drugi dzień już było lepiej, za po dwóch dniach już nie bolało mnie gardełko ;) poza tym jadłam chleb z masłem i z czosnkiem :) pozostał tylko katar, choć i tu już też się kończy :) polecam inhalację z soli fizjologicznej . Do tego piłam herbatkę z miodem i sokiem z czarnego bzu. Przy katarze spływała mi wydzielina po gardle, co wymuszało kaszel, więc zrobiłam sobie syrop z cebuli można powiedzieć,że się uspokoiło. Zdrowiej! :-) i dużo odpoczywaj.

Witam się z łóżka.

Ledwo żyję. To cholerne przeziębienie jest coraz gorsze. Pisałam do gina co mogę brać. Odpisał, że mogę rutinoscorbin, paracetamol i syropy dziecięce. Jakie są dobre syropy dziecięce na kaszel i ból gardła???

Wiem,że apap można, ale ja nie brałam, bo tragedii nie było u mnie. Kup sobie ten halset, naprawdę mi pomógł, czułam ulgę :) Pani w aptece polecała też syrop *spam*, ale że ja jadłam czosnek i wit C miałam w posaci tego soku z czarnego bzu, to sobie odpuściłam.

No jak Wy nawijacie :)
Ja wczoraj zadzwonilam do ginekolog ze opryszczka mi wyszla w nosie. Powiedziala ze tabletki i mam leciec do rodzinnego.
Tylko rodzinnego jeszcze nie zmieniłam i musialam jechac do drugiegi miasta. No a rodzinny oaza spokoju uspokoił popatrzyl dokładnie i zapisał masc.
Sama nie wiem co lekarz to co innego mowi glupieje tak ze sie poryczalam przez to wczoraj :/

Mała Mi, a czemu się popłakałaś? ja słyszałam,że opryszczka w ciąży nie jest groźna, jeśli przed ciąża miewało się ją. Należy się martwić jeśli pojawi się po raz pierwszy w życiu i po w ciąży. Zagrożeniem może być również wtedy, gdy przeniesie się na narządy płciowe. Po prostu stosuj inny ręcznik do twarzy, a inny do ciała i będzie dobrze :) nie martw się.
Ja dzisiaj kichnelam jak mnie zabolało i zakłuo po prawiej stronie az usiadłam :o

Ja za każdym razem jak kichnę, to mam wrażenie, że zaraz macica mi pęknie :p

ja teraz kapuśniaczek :-)

Mnie wczoraj mąż spytał, czy jak zrobi kapuśniaczek, to czy będę jadła ;) zanosi się,że we wt albo w środę też będę miała. :-)

Ja na polowkowe mam termin między 22 a 23 tc. Właśnie zjadłam przepyszna pizze z suszonymi pomidorami :-) mam wrażenie ze w ciazy wszystko smakuje mi 3 razy bardziej niż zwykle i każdy posiłek jest poezja smaku. Szkoda tylko że patrzenie na odbicie w lustrze jest mniej przyjemne :\

Magdalena, mi z kolei nic nie smakuje. Przed ciążą lubiłam sobie zjeść kinder bueno albo Maciusia advokatowego z biedronki, a teraz zupełnie mi nie smakują. Z innymi rzeczami jest podobnie :/ ogólnie odraza do słodkiego totalna.

Wszędzie piszą ze tak się trzeba w ciazy zdrowo odżywiać i jeść warzywa, owoce i wszystko pełnoziarniste ale pewnie mało kto się do tego stosuje. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja staram się jeść owoce, ale słodycze tez jem, pizza również nie gardzę. A jak u Was wygląda menu?

a co do zdrowego odżywiania, to powiem Wam, że ciężko. Mam helicobater pylori i ogólnie lipa. Dużo rzeczy nie mogę. Na śniadanie jem chleb jasny z masłem i wędliną. Omijam pomidory, szczypiorek, sałatę, rzodkiewkę, ogórki kiszone, konserwowe. Czasem na coś sobie pozwolę, a potem cierpię. Ogólnie wyczuwam po czym jest mi gorzej, nasilają się dolegliwości żołądkowe i tego nie jem. Już nie mogę doczekać się marca, porodu, maluszka,potem karmienie i wezmę się znowu za leczenie antybiotykami.
Mimo wszystko coś tam jem, bo przy tym dziadostwie,(helicobacterze) to mam ciągłe uczucie głodu i kwas w żołądku, przez co muszę uważać na to co jem, bo dużo rzeczy nasila dolegliwości :-(

ale dosyć tych złych :-) komoda już stoi :-) w sobotę mąż skręcił i jest super :) nie mogę się na nią napatrzyć :) co na nią spojrzę, to się uśmiecham !

Cień! 3maj się tam z tym pęcherzem, zdrowiej! ps. mam nadzieję,że to nie od tego kapuśniaczku ;)

Witam nowe mamusie!

Juz po wizycie :) wszystko jest dobrze :) serduszko bez wad, nogi raczki i paluszki sa, kolejny raz potwierdzone, ze chlopczyk;D dzidziol jest troszke mniejszy, niz wskazywalaby data ostatniej miesiaczki. Wg pomiarow 17 tyg 6 dni. Termin na 18 marca. A 19 marca urodzikal pierwszego Synka:-D wiec teraz Maz sie smieje ze mam nogi do terminu zaciskac i urodzic 19ego:-D bedzie jedna impreza:-D

Hej Kubusiowa, to super,że wszystko w porządku :) a co do dzidzi, to może jeszcze podrośnie ;) ma jeszcze czas do marca :-) a nóż się urodzi tego samego dnia co braciszek :)

Zmykam :) jeszcze troszkę i mąż wróci z pracy, to nie będę się nudziła :) :-) miłej reszty dnia!

Marcowa - bo kazdy mowi co innego. Ginekolog że jesli to opryszczka powinnam wziac tabletki a rodzinny ze nie widzi potrzeby i dal mi masc. Fakt faktem dwa razy posmarowalam i nie ma sladu po opryszce no ale teraz boje sie co ginekolog powie. To juz nie pierwszy raz kiedy mam rozjadl informacyjny miedzy ginekologiem a innym lekarzem.
Mam dobra ginekolog jestem zadowolona ale wydaje mi sie ze ona znow za bardzo dmucha na zimne.
No zobaczymy co sie dowiem na nastepnej wizycie.

DSC_0043.jpg
A to widok rano z okna w salonie- koniec świata:eek:

Załączniki

• DSC_0043.jpg
    DSC_0043.jpg
    6,9 KB · Wyświetleń: 73
reklama
La_Luna serio?? :szok: to u nas w Norwegii swieci piekne slonko i trawa jeszcze zielona a u Was tyle sniegu za oknem?:eek: konkretnie!;D

Mala_Mi_89 mi na opryszczke lekarz zawsze kazal stosowac w ciazy masci, nigdy tabletki. Na szczescie w ciazy jakos wyjatkowo szybko sie skora regenerowala i szybko mijalo:)

Kurcze, skusilam sie na tego whisbear:-D mam nadzieje, ze spelni oczekiwania. Bo nie wyobrazam sobie znowu puszczac dzwieku suszarki z telefonu:-D

Do góry