reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Gratulacje udanych wizyt:)
Ja bylam dzisiaj u diabetologa. Pochwalił wyniki osluchal przy okazji i sprawdził wezły z powodu przeziebienia :)
Ja czuje juz takie delikatne i to juz na pewno nie jelita ale tez jeszcze nie te kopniaczki o ktorych mowa :)

reklama
No to kciuki za jutrzejsze wizyty . Na bank będą pozytywne relacje jak wrócicie ☺
Barbra to dwa razy będziesz musiała pić glukozę ? Wiem że niektórzy lekarze tak robią ,że dwa razy trzeba najpierw 50 a na późniejszym etapie 75 jakoś tak . Ja miałam odrazu 75
jakoś po połowie ciąży.

Ja w nocy tez się jak przebudzeniu to ciężko mi zasnąć ... najgorzej jak się wstanie do kibelka, wtedy minimum godzina abym to znów o śnie pomyślała

No właśnie ja mam jutro 75 do wypicia a wcześniej nic nie miałam ja nie wiem kiedy to się robi zlecił to jadę:-p
ale będę pisać bo mąż mi kupił na urodziny tableta więc biorę go ze sobą żeby zabić czas jakoś:-)
rano obudziłam się z okropnym bólem pod lewą pachą poszłam na szybko do lekarza pierwszego kontaktu i powiedziała mi że to ropniak mam smarować maścią ichtialową i powinno wyjść razem z ropą:-( na razie zero golenia bo to chyba przez to

ah bym zapomniała dziewczynki udanych wizyt:-) i trzymam kciuki jutro :-)

Ostatnia edycja:
No właśnie ja mam jutro 75 do wypicia a wcześniej nic nie miałam ja nie wiem kiedy to się robi zlecił to jadę:-p
ale będę pisać bo mąż mi kupił na urodziny tableta więc biorę go ze sobą żeby zabić czas jakoś:-)
rano obudziłam się z okropnym bólem pod lewą pachą poszłam na szybko do lekarza pierwszego kontaktu i powiedziała mi że to ropniak mam smarować maścią ichtialową i powinno wyjść razem z ropą:-( na razie zero golenia bo to chyba przez to

Weź cytryne. I po troszku wciskaj jak tylko się słodkie spowrotem będzie robić. A wypijesz bez problemu. ☺

Ja mam taki kalendarz w którym są zaznaczone kiedy jakie badania w ciąży są zalecane i glukoza 75g jest między 15-20 tygodniem ciąży. Niby to jest kalendarz na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 23 września 2010 r. Więc może dlatego niektórzy lekarze zlecają szybciej, a niektórzy modyfikują według własnej potrzeby :)

Ja to nie mam problemów ze spaniem, nawet po nocnym wstaniu na siku zasypiam błyskawicznie :-)

Gratuluje dobrych wieści z wizyt :)

Jeszcze pytanie odnośnie zamkniętego wątku: Czy któraś z nas już się Tym zajęła ?

BarBra życzę by ropniak szybko zniknął :)

Dziewczyny, czy zdarzają się Wam ataki tachykardii (przyspieszonego tętna)? Bo mi od kilku dni w ciagu dnia kilka razy przeskakuje tętno z całkowicie normalnego do ok 100 uderzeń na minute. Najgorzej właśnie w spoczynku. Przy okazji pojawia sie takie nieprzyjemne kołatanie serca.. Nie wiem czy to przypadkiem tez nie jest związany ze stresem jakim zafundowała mi koleżanka w pracy ostatnio.. W każdym razie zapytam się o to ginekologa podczas jutrzejszej wizyty :)
Powodzenia wszystkim wizytującym się jutro i w najbliższych dniach! :)

reklama
Kustronka jedna dziewczyna w szpitalu przez tętno leży. Ale Twoje 100 to normalne :) w ciąży kobieta o 20%ma teraz powiększone serce i więcej krwi wiec więcej pompuje ... także spokojnie .
Ja mam 120 i tez to jest w normie ,bo zawsze miałam ok 90 albo i ponad

Do góry