reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ale się wyspałam, wczoraj padłam jakoś po 21, spałam do 8.30, normalnie luksus :rofl2: Obudziłam się tylko sama z siebie po 4, poszłam na balkon zobaczyć księżyc - i zobaczyłam tylko jego skrawek, bo schował się za drzewem :sorry:

Ania witaj, ja ruchy czuję bardzo delikatnie i bardzo nieregularnie, tzn czasem czuję codziennie, czasem raz na 3 dni

Fanti mnie też łatwiej wytrącić z równowagi w tej ciąży, co zrobić :sorry:

Mała Mi && za wizytę

Ja też muszę w końcu sobie jakieś spodnie kupić, bo te co mam wygodne to muszę nosić pod brzuchem, a wtedy strasznie w tyłku odstają :sorry: No i mam kilka o rozmiar większe niż noszę, ale niestety czuję się jak w worku.

Brzucha już nie ukryję, ale to jeszcze nie jest taki ładny okrąglutki, tylko cała ta oponka jest wywalona na wierzch :sorry: Jeszcze trochę i będę mogła zakładać obcisłe bluzki, bo na razie każdą fałdkę widać :rofl2: :sorry:

reklama
hej dziewczyny!
Byłam w pt u położnej, wypełniłam deklarację wyboru i od 21 tygodnia ciąży co tydzień, a od 32 tyg. dwa razy w tyg. będzie mnie odwiedzała :D Powiem Wam,że bardzo się ucieszyłam, bo wizyty u lekarza mam raz w m-cu, a tak to można się dowiedzieć czegoś więcej i częściej, np.usłyszeć jak bije serduszko :D od listopada zaczynam :D Dodam, że jakiś czas temu pytałam o położną na forum, to okazało się że tylko za granicą tak mają, a tu proszę PL nie taka zła :-) i wszystko w ramach nfz :-) Zawsze myślałam, że położna odwiedza, ale tylko po porodzie :)
Poza tym dzwoniłam do szkoły rodzenia i zapisałam się na styczeń :-) Pani powiedziała, że skoro termin na marzec, to wcześniej nie ma sensu. Powiem Wam,że już się nie mogę doczekać!
Mam nadzieję, że szybciej zacznie lecieć mi czas, bo tak to tylko żyłam od jednej wizyty u gin, do drugiej (z wyczekiwaniem).
Pozdrawiam ciepło :-)

PS. Bar Bra przypominam się o dopisaniu do listy, choć nie póki co płci nie znam. ;-)

A.... zapomniałabym, wysypało mi czoło!!!! taka drobna kaszka, dawno czegoś takiego nie miałam, do tego jeszcze zajad mi wyszedł w kąciku ust :( a dopiero co mówiłam, że nie jakoś specjalnie w tej ciąży nie zbrzydłam :p

Hej dziewczyny :)
Witam nowa mamusie :)

Ja mialam jakas niespokojna noc, caly czas sie budzilam ale tak nie do konca, i caly czas mi sie snilo ze juz urodzilam dzidzie, byla z nami w domku a nie znalismy plci przez dlugi dlugi czas. W koncu sie zdenerwowalam i sie obudzilam :D
A propo wagi to niby 1,5-2kg do przodu, za bardzo zmian nie widze, oprocz brzucha, a kolezanka stwierdzila ze chyba troszke na twarzy przytylam :p wiec cos sie juz zaczyna dziac. W srode bedzie 15t wg usg ja widze duuzo roznice w brzuszku ale przed innymi nawet nie musze sie starac zeby ukrywac bo oni nie widza zadnej roznicy :D o ustepowaniu miejsc moge pomarzyc chyba :)
Przyszedl mi list ze drugie usg mam 5 listopada wiec hoho ile jeszcze czasu :)
W spodniach jeszcze chodze w tych co zawsze ale tylko w biodrowkach, w innych juz nie siade ani nie zegne sie. Bluzki bez zmian natomiast staniki przyciasne sie nagle zrobily, trzeba bedzie poszukac nowych :) a na pierwsze ruchy czekam z niecierpliwoscia !

marcowa, to może dziewczynka będzie, bo ja też całą wysypana..;)

Ania, witaj!

Ja się dziś obudziłam o 3 na siku, ale byłam tak zaspana, że nie widziałam tego księżyca...

U mnia bardzo pracowicie od rana jak zwykle, ale będę was podglądać:)

Ja mam spodnie z HM na przecenie są ciążowe teraz :) Wstawałam z 5 razy siku i zapomniałam o tym księżycu zupelnie o_O
Moja cera ideał wreszcie...od 15 roku zycia walczyłam z trądzikiem a wystarczyło zajsc w ciaze hihi ;)

Cień to masz odwrotnie jak ja: ja od stanika zaczynam ciążowe garderobiane rewolucje :rofl2: bielizny, koszulek nie mam zamiaru kupować, bo gacie biodrówki kończą mi się pod brzuchem, a koszulki mam rozciągliwe :-pjedynie w spodnie zainwestuje plus kurtkę używkę 2 rozmiary większą.
misana zerknij na tę stronkę - kontri.pl - Bielizna damska - bielizna sexy - bielizna męska - sklep bielizna Kontri.pl - - Strona główna sklepu mają bardzo szeroką rozmiarówkę biustonoszy, jak nie trafisz z rozmiarem to przez paczkomaty odsyłasz gratis.

reklama
Mała_Mi- kciuki za wizytę :tak:

Ja też się dzisiaj wyspałam, Emka wstała po 9:00, ok. 5 przywędrowała do naszego łóżka,m wstawał o 6 do pracy, więc stwierdziłam, że nie ruszam się dopóki młoda nie wstanie :-) o księżycu zapomniałam...
Co do ubrań ciążowych, na razie nie potrzebuje. W spodnie jeszcze wejdę,bluzki zawsze lubiłam szersze. Staniki też dają radę. Jak już to pewno jakiś ciucholand odwiedzę i poszukam czegoś, nie będę nowego kupowała bo nie wiem, czy mi się jeszcze kiedyś przydają.

Do góry