reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja liste przestalam prowadzic, bo prosilam kilka razy o pisanie wiadomosci na priv i sie kilka razy upominalam, ale malo kto sie do tego stosowal i prawie nie bylo akutalnych dat...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

reklama
Drogie Panie to musimy coś ustalić, czy dalej prowadzimy listę z wizytami, bo jak pisze Natka jakoś nie umiemy się dostosować, żeby na bieżąco była, czy porostu dopisujemy swoje kolejne wizyty jako wiadomość pod odpowiednim tematem. A stworzymy listę właśnie z nickiem, terminem porodu, płcią dziecka ewentualnie imieniem? Bo ciągle nas przybywa i jak coś ustalimy to wyraźnie musimy chyba w danym wątku napisać jak informować o zmianach. Co myślicie ? Bo nie dziwie się Natce, że nie podobało się jej, że nie mogła być na bieżąco, bo nie dostosowałyśmy się do umowy, ze piszemy na priv.

BarBra widzę, że na nowym wątku z listą marcowych mam dokładnie dopisałaś jak informować, mam nadzieję, że tym razem będziemy umiały się dostosować :D

Ostatnia edycja:
Ech zostawić was na jeden dzień i tyle nadrabiania :szok:

Slonko ale masz fajnie z taką gromadką :tak:

Mała_Mi co do plamy na spodniach w rossmannie możesz kupić mydełko odplamiające dr beckersa (czy jakoś tak) :tak: Co do zmęczenia to właśnie zaczęłam sprzątać, ogarnęłam kuchnię, usiadłam na chwilę odpocząć i koniec, więcej dziś nie robię :-p

Natka ale nietakt ze strony położnej, masakra :zawstydzona/y: Co do karty ciąży to moja mieści się do torebki, są tam dane, grupa krwi, data ostatniej @, termin porodu, tabelka z wizytami, wyniki morfologii i moczu, cisnienie, waga. Do tego wyniki badan wr, odczyn coombsa, hcv, hiv, toxo, różyczka, tsh, cytologia, glukoza na czczo i po obciazeniu, paciorkowiec. Mam jeszcze miejsce na wyniki usg z pomiarami dziecka, ale i w 1 ciąży nic nie było wpisywane, teraz też mam pusto.

GoKa współczuję takiego stresu, najważniejsze że wstępny wynik wykazał że synek jest zdrowy :tak: Kiedy masz wyniki amniopunkcji?

Manka ja się nie szczepię, wolę nie ingerować w swój organizm w ciąży lekami / szczepionkami więcej niż trzeba, a ostatnio chorowałam w styczniu 2013, od tego czasu 1 dniowe przeziębienia, także sobie daruję ;-)

Marcowa z tego co wiem, to na nfz mamy prawo do spotkań z położną po 21 tygodniu ciąży, ale prawdę mówiąc nie wiem na czym miałyby takie spotkania polegać, chyba głównie na rozwiewaniu wątpliwości mamusiek co do przebiegu ciąży i pielęgnacji malucha. Ja mam mocz na każdej wizycie, w poprzedniej ciąży chyba tylko 2 razy miałam opuszczoną morfologię, teraz też mam nie robić. Glukozę miałam raz robioną.

BarBra ja się dziwię czemu do tej pory takiej listy nie było :-p Ja jeszcze proponuję, żeby zrobić kolumnę z imieniem mamy i skąd jesteśmy

Co do ruchów to ja byłam pewna ponad tydzień temu że coś czuję, od tego czasu nic, już się nawet zastanawiam czy się nie pomyliłam z tymi ruchami. Jedynie wczoraj kopniaka jednego poczułam, a tak to wypinające się dziecko z jednej strony brzucha, mogłabym już regularniej je czuć, a nie tak znienacka po długim czasie. Z Lalką poczułam ok 15/16 tyg, ale wiem że ruchy przy 1 dziecku można i po 20 tygodniu czuć

Temat nadal jest, bo go skasowac nie moge... Ale widzialam, ze nie ktore dziewczyny wpisuja tam daty kolejnych wizyt wiec nie bede pisac do moderatora o usuniecie.

reklama
Ja nie cwicze, bo moja praca to wystarczajace obciazenie. Jak mam wolne to leze do gory brzuchem i nawet mi w glowie jeszcze cwiczyc [emoji14]

Do góry