Hej, gratuluję wszystkim dobrych wieści z wizyt. Oby teraz tylko takie były
Co do imion to będziemy mieć duży problem, już w 1 ciąży nie mogliśmy się dogadać co do chłopca, a najpiękniejsze jak dla mnie, imię dla dziewczynki już nosi moja córcia. Żadne inne nie ma tego czegoś
Póki co podoba mi się Mateusz, Bartek, może Szymek, Mikołaj, dla dziewczynki nie mam pomysłu, może Nina, Kornelia, Lucyna - ale nie wydaje mi się żeby pasowały do mojego dziecka... Anastazja jeszcze mi wpadło w ucho, albo Adelajda, ale 1 są za długie, 2 P na pewno nie podejdą
Chciałabym coś w miarę uniwersalnego, żeby wszędzie można było łatwo wymówić (nigdy nie wiadomo gdzie nas los zaniesie), a na pewno chciałabym uniknąć posiadania setnej Hani, Zosi czy Zuzi, chociaż to bardzo ładne imiona ;-) Muszę jeszcze przysiąść z P i omówić to i owo, ale już widzę efekty
Co do wózka to niestety nie będziemy kupować, mamy mutsy i ma jak każdy wózek plusy i minusy. Dla mnie teraz jakbym miała wybierać najważniejsza byłaby waga, szybkość składania (z tym problemu nie mam, jednak jest to nieporównywalne do parasolki) i wielkość budki w spacerówce (wielkość gondoli na wiosenne dziecko nie ma raczej znaczenia), no i dla mnie skrętne koła to absolutne minimum. I powiem w ramach ciekawostki że o wiele lżej i sprawniej mi się jeździ po piachu, lesie, nierównościach zwykłą parasolką, niż dużym wózkiem z pompowanymi kołami, blokujemy koła i jazda
Nawet amortyzacja wydaje mi się lepsza.
La_Luna oj coś z tymi głowami mamy podobnie, wczoraj myślałam że mi pęknie
W 1 ciąży ani razu nie bolała, a tu co chwilę.
Izik oj Łucja piękne imię
Fanti mi kwas foliowy kazano brać tylko do 12 tygodnia, potem ponoć już nie ma takiego znaczenia dla dziecka, na pewno zapotrzebowanie się zmniejsza, o ile nie ma się wskazań do brania większej dawki
Cien super że wyniki wyszły ok
Cococh super, oby wszystko sprawnie poszło z przeprowadzką
Blekinge bez mdłości to pewnie jak nowo narodzona jesteś ;-)
Dziewczyny, a co wy na to żeby założyć osobne wątki do zakupów / wózków / imion? Tutaj dużo piszemy, a tak to będzie można łatwo znaleźć inspirację, jakby któraś potrzebowała, bez przekopywania się przez setki postów ;-)