reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja w poprzedniej ciąży cały czas zażywałam kwas foliowy i magnez. Teraz mam innego lekarza i dał mi witaminy w których jest wszystko- aż się boję czy nie za dużo, nazywają się Symnatal Pro Baby.

Co do imion dla dziewczynki na pewno Nina, a dla chłopca temat otwarty Aleksander, Alan, Emil....myślę, że przez to pół roku to jeszcze pięć razy mi się zmieni:-D

reklama
Ano bo niby to magnez, ale jednak wolałabym się upewnić od lekarza ile tego chociaż brać a nie tak na własną rękę, ale może jak mówicie,że też bierzecie to 2 tabsy dziennie raczej nie zaszkodzą.

Ostatnia edycja:
Co do imion to mamy kilka wymyslonych, dla chlopca nie jestesmy zgodni, moj chce Leon, ja chyba Aleks, Mikolaj, a dla dziewczynki raczej Kalina ale to sie pewnie jeszcze wszystko zmieni.
Kwas foliowy biore nadal ale przymierzam sie wlasnie do zakupu jakichs witamin :)
Co do wozka nie mam kompletnie pomyslu jaki chce ;)

Co do wózka typów nie mam żadnych. Wiem jedynie czego oczekuje. Musi koniecznie mieć skrętne przednie koła, wpinany fotelik, i lekką gondole. Spacerówkę pewnie potem będę zmieniać więc tu byle wygodna na początek. Nie warto jednak ulegać modzie na firmę bo poprzednio miałam wózek firmowy drogi by po pół roku meczarni wymienić na wygodny "nie wózkowej" firmy.
Wszystkie wasze propozycje imion fajne ale nadal żadne do mnie nie przemawia. Ale co tam ostatecznie mój syn już nadal bratu imię więc jakby co zostanie Bronek.

Chocosh fajny wozeczek, ale u nas wchodzi w rachube tylko system travel bo czesto samochodem jezdze. Wiec podobaja mi sie z chicco, hauck i jeszcze jeden ale juz nie pamietam nazwy.
Mnie tez cos przeziębienie zaczęło dopadac.

Hejka:)

U nas imiona to Lena<jedno co nam sie podoba wspólnie,bo mojemu to Wiktoria jeszcze,a chłopiec Marcel,Alan,Oskar,Igor:) Za Marcelem jestesmy oboje za Igorem tylko mąż:)

Co do witamin to ja biorę już z mięsiąc ponad Pregna plus.Takie mi poleciła moja gin i takie biorę.

Też powoli bedziemy odstawiać duphaston,biore jeszcze jak brałam a ostatnie opakowanie juz raz dziennie...

Ja dzisiaj padam na pysk taka słaba jestem...nie wiem czy w powietrzu coś jest czy co...

reklama
Co do witamin to dziewczyny, we wszystkich tych suplementach dla kobiet w ciazy jest juz kwas foliowy. Nie ma potrzeby brac dodatkowo, chyba ze macie wskazania do wiekszej dawki, ale to juz ustala lekarz :)

Do góry