reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Za moich czasów (hehe jak to dziwnie brzmi:sorry:) do masowania krocza używało się oliwki dla dzieci.. Ale nie wiem czy skuteczne bo ja nie mam aż takiego samozaparcia by systematycznie to robić.. a poza tym i tak miałam cc..
Jeśli chodzi o facetów.. nie dziwię się Bar Bra że się wkurzasz.. ja NIENAWIDZĘ braku punktualności!!!!:wściekła/y: Mój mąż wcale nie odbiega od reszty facetów i jak mówię, że mamy wyjść o danej godz to nawet jak co chwilę mu będę przypominać że np za pół godz wychodzimy to on i tak ma zawsze czas.. a jak do mojej mamy ma jechać z małym na obiad np w niedzielę jak ja jestem w pracy to jak mówię mu że ma być na 13,30 to znaczy, że mama o 14 będzie na nich czekać. A i to potrafią się spóźnić.. A teraz syn też widzę powiela standardy facetów i nigdy na czas nie może zdążyć..
Fochy do nich- a co tam należy im się a i my mamy wreszcie wytłumaczenie..hihi..
Z synem jak byłam w ciąży to za wszelką cenę starałam się nie być zrzędliwą babą w ciąży, zawsze byłam uśmiechnięta, zero (no prawie zero) zachcianek itd.. a po co? Żeby mój kochany mąż nigdy nie narzekał że jego żona w ciąży była nie do zniesienia.. A wiecie co z tego miałam? Myślicie że to docenił? W żadnym razie.. po czasie usłyszałam gdzieś w rozmowach w towarzystwie, że jego żona też była marudna i raz wieczorem pogoniła go po jabłko na dwór żeby z jabłonki jej zerwał.. o 21 po jabłka chodził!
I wiecie co teraz robię?? KORZYSTAM!!!! Jak mam humory to drę mordę.. jak mam ochotę na coś to go gonię po to a jak mam focha to mam i już!!!!! :-D

wiecie co ja wpadne jutro bo tak sie wkuzrylam ze az mnie brzuch boli o glupote sie poklucilismy ja musze chyba wyjechac gdzies do rodziny odpoczac bo w domu nie dam rady od godz.placze a moj jest zmeczony wiec sie polozyl na drzemke i wcale mu nie przeszkadza ze ja placze zaraz obok niego :-(nie wiem co sie dzieje ale w jakims stopniu ta wlasna firma cos zepsula miedzy nami:-(

wiecie co ja wpadne jutro bo tak sie wkuzrylam ze az mnie brzuch boli o glupote sie poklucilismy ja musze chyba wyjechac gdzies do rodziny odpoczac bo w domu nie dam rady od godz.placze a moj jest zmeczony wiec sie polozyl na drzemke i wcale mu nie przeszkadza ze ja placze zaraz obok niego :-(nie wiem co sie dzieje ale w jakims stopniu ta wlasna firma cos zepsula miedzy nami:-(

Wiem coś o tym ... my się zakredytowalismy na firmę .. I teraz tez ,a to "musze iść do pracy jak chcesz pieniądze ", jadę na 2 godzinki -wraca za 5, pieniądze nie raz przynosi w ratach .. no są minusy ,ale też są duże plusy jak się ma swoją działalność ... nie przejmuj się ją też się często kloce przez te firmę ...

Ja wczoraj poprosilam mojego o kebaba, i sie zdziwilam kiedy z nim wrocil z pracy :D
W tej ciazy nie miewam nastrojow/humorow. Az dziwne, w poprzedniej o byle co ryczalam, byle co mnie zdenerwowalo. Dlugo mnie to trzymalo bo po ciazy tez miewalam takie dni, ba do niedawna wiec to moze cos z hormonami i przy tej ciazy sie unormowalo.

reklama
Juz pytalam ale nikt nie odpisal wiec zapytam jeszcze raz czy ktos zna moze plyn lub olejek do smarowania I masazu krocza przed porodem,podobno pomagaja zeby sie nie rozerwac bardzo przy porodzie i pomagaja szybko urodzic,chcialabym kupic ale nie wiem jakie I gdzie szukac,moze ktoras Ma jakies info na ten temat?
Nigdy o tym nie slyszalam ;)
Hejka.

Czytałam,czytałam aż zapomniałam co miałam odpisać:)

Natka masz juz troszke brzuszek?bo ja w ciągu dnia to mam taki wzdęty wydaje sie ze cos urósł a rano lezac na plecach cos tam jest róznica niz przed ciążą...ale pytam bo ja zaczynam sie martwic:)
Cos tam widac, ale pod ubraniami ukryje to latwo ;) Jeszcze sobie poczekam na duzy brzusio ;)

Do góry