reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Witam przyszłe marcowe mamusie :) Od jakiegoś czasu biję się z myślami czy wrócić na BB i ujawnić się z moją "niespodzianką". Od kilku dni czytam wybiórczo Wasze posty i przyznam, że zatęskniłam za rozmowami które prowadzą tylko mamy czujące podobnie będące w podobnej sytuacji itd..
Jestem mamą 9- letniego synka i po latach niespodziewanie udało nam się doczekać "niespodzianki" choć lekarze zakładali raczej że prędzej pójdę na rodzicielską emeryturę niż kolejny raz zostanę mamą..
Zdążyłam się już przyzwyczaić do myśli że wszystko robię tylko raz, że kolejnej szansy nie będzie itd.. i może stąd ogromne zaskoczenie i brak na początku euforii czy choćby cienia radości.. :/ Ale to już bylo.. teraz jest radość i może nieco niedowierzanie.. strach o badania prenatalne także.. jestem już po USG i czekam na wynik PAPPA.

Ona, Natka ja też mam problem z suwaczkiem, nie mogę wkleić żadnego z innego portalu niż z bb, a tak to trzeba niby wykasować url z linka, ale jak mówię, nie ze wszystkimi da się tak zrobić

Blekinge trzymaj się myśli że to już ostatnie chwile z mdłościami ;-) Miłego wypadu do spa!

Sylvi to super wiadomość :tak:

Juana a Ty planujesz robić pappa czy od razu decydujesz się na nifty? Oby nie było żadnych przesłanek do tego i usg wyszło bez zarzutu :tak:

Cocosh
ja w poprzedniej ciąży dzień w dzień budziłam się o 4. Potem mała dzień w dzień o tej porze wstawała na mleko. Ja od wtorku jestem na zwolnieniu, trochę mam ganianą pracę i dosyć często mnie brzuch bolał, wolę nie ryzykować.
Co do remontów, to w poprzedniej ciąży jak ja byłam z małą w szpitalu już do porodu to mąż na wariata kończył remont, nie dało się tego zrobić wcześniej z różnych względów... Jak wróciłyśmy do domu to mieliśmy skończoną tylko sypialnię, kuchnię całą do skręcenia, kawałek salonu plus połowa w kartonach, łazienki w ogóle nie remontowaliśmy, tak samo pokoju małej, Pomalutku doszliśmy do ładu ze wszystkim, w miarę możliwości finansowych dokupowaliśmy kolejne np meble do kuchni, szafę czy drzwi do pokojów ;-) Od początku postawiliśmy na rzeczy niezbędne do przeżycia na już, czyli doły z kuchni, meble mieliśmy stare i jakoś to wyglądało.
Co do zajmowaniu się dzieckiem to nie ma co się stresować, to wszystko przychodzi samo, dla mnie to było naturalne, a z dziećmi w ogóle kontaktu nie miałam

Fanti witaj na pokładzie, ja ostatnio mówię, że jakby człowiek mógł sobie zaplanować każdą minutę swojego życia to nigdy by się nie dowiedział ile radości mogą dawać takie niespodzianki :tak: Trzymam kciuki za wyniki badań, synek już wie o rodzeństwie? ;-)

Co do rozstępów to chyba nie ma złotego środka, poprzednio smarowałam się olejkiem z rossmana na zmianę z jakimś kremem z perfecty (niewiele się zastanawiałam czym się smarować, bo ponoć najważniejsze było systematyczne nawilżanie skóry) no i dziś jestem tygrysem - a paseczki zaczęły się pojawiać niecały miesiąc przed porodem. Teraz będę próbować z olejem kokosowym i zobaczymy - może tym razem mi oszczędzą dodatkowych pasków :sorry:

Fanti witaj. wszystko będzie ok niespodzianki też są fajne!!!!
Cocosh dasz radę super, że macie fajny domek. wiem jak to jest budować i się ze wszystkiego cieszyć. My budowaliśmy dom w Polsce, no ale pozostawiliśmy go poki co w stanie surowym i kupiliśmy dom tutaj czyli w UK.

Fanti witaj na pokładzie, ja ostatnio mówię, że jakby człowiek mógł sobie zaplanować każdą minutę swojego życia to nigdy by się nie dowiedział ile radości mogą dawać takie niespodzianki :tak: Trzymam kciuki za wyniki badań, synek już wie o rodzeństwie? ;-)

Dziękuję za powitanie :-)
Nasza mała 3 osobowa rodzinka zawsze wszystko razem przeżywała więc jeśli dzieje się coś tak ważnego jak nowy członek to synek musiał w tym uczestniczyć. Teraz o bracie (bo zdecydowanie chce brata! ) mówi cały czas "nasze dziecko".
Śmiesznie to czasem brzmi jak zagląda do wózków na spacerach i pyta "a nasze dziecko tez będzie takie małe?" "a nasz Bronek (takie imię sobie wymyślił choć my nie koniecznie się z tym zgadzamy) też będzie tak płakał?" .. albo przytula się do brzucha i choć nie ma szans by cokolwiek już poczuł mówi "rozmawiałem z naszym dzieckiem i kazał ci przekazać.. a na koniec kopnął mnie w ucho " To miłe bardzo ale boję się, że może się zawieść bardzo jak już zobaczy rodzeństwo.. ostatnio nieco mu już uświadamiam, że nie porozmawia sobie z bratem zaraz jak przyjedzie ze szpitala, że nie będzie się z nim bawił np klockami od razu... itd..
Najbliższa rodzina u nas wie o dziecku jednak ani w pracy u mnie ani u męża nikt nie wie. Nawet syn ma przykazane by w szkole się nie chwalić na razie.. ale kusi juz strasznie.. :tak:

Ja jestem praktycznie od poczatku ciazy na L4 ,jak sie dowiedzialam to uparcie tydzien pracowalam...Pracuje jako opiekun medyczny z osobami chorymi fizycznie i umyslowo wiec praca w gre nie wchodzi.Nie ma nawet takiego stanowiska zeby zagrozenia nie bylo.Dlatego siedze sobie w domku i odpoczywam :)

Witajcie :)
Cocosh patrzę niezłą kosmetykomaniaczkę mamy wśród nas :-) Współczuję Ci tych nadrannych pobudek, ale na pocieszenie powiem że będziesz miała zaprawę przed nocnymi zrywami po porodzie ;-)Uhahałam się z "męża pachnącego plackiem węgierskim" :-D ja miałam swego czasu zachciankę na sushi, aż się nim przejadłam i teraz nie mogę patrzeć (oczywiście wersja bez surowizny). Jak masz w sobie pierwiastek ekshibicjonizmu to wrzuć fotkę waszego domku, ja mam w sobie pierwiastek wścibstwa i chętnie bym zobaczyła :) opis brzmi bajkowo! Łazienkę jakąś macie? Czy tylko sypialnię? Nie wiem jak wygląda etyka pracy architekta w Krakowie, ale w Białymstoku jest na niskim poziomie i polega na wyciskaniu z klienta dodatkowych prowizji, o których klient nie wie. Przykładowo: pani architekt wstawia w projekt schody firmy X, firma X do ceny schodów dodaje 10% prowizji należnej pani architekt i tą cenę podaje klientowi w związku z czym klient nie płaci 100% ceny, a 110% -o czym nie wie... Może stąd wzięło się wasze dotychczasowe przepłacenie. Nie mam pojęcia jak wytrzymacie rok bez kuchni, my się kiedyś po wprowadzce zmierzyliśmy z 3miesiacami bez mebli i na butli gazowej z palnikiem i wiem że nigdy więcej :p !

sarna ciary mnie przechodzą jak czytam o tej opiece okołoporodowej za granicą. Chyba bez wykształcenia medycznego byłabym w stanie zaopiekować się sobą na podobnym poziomie- zmierzyć ciśnienie i wyniki porównać z normami.

Blekinge zazraszczam babskiego wypadu!!! Bawcie się dobrze :-)
Sylvi SUPER że wyniki Cię uspokoiły!
Juana mam nadzieję że wreszcie zawirowania się uspokoją! Aż weszłam na stronkę tego Nifty, żeby doczytać o co w tym wszystkim chodzi. Nie przekonuje mnie to, jakaś wydumka dla zamożnych, którzy szukają okazji do wydania dodatkowych pieniędzy. Downa, Patau, Edwardsa z dużym prawdopodobieństwem wykluczy Ci usg genetyczne + pappa. A te pozostałe zawirowania genetyczno-chromosomalne które mogą wyjść z krwi? Ten test Nifty potrafi powiedzieć w 100% że dziecko urodzi się z wadą nieuleczalną? Bo jeśli nie daje 100% pewności to matka i tak zawsze będzie wierzyć dla tych 2-3 % że dziecko jednak urodzi się zdrowe i nie zdecyduje się na aborcję.
fanti WITAJ! ja Cię kręcę ale ty masz staż na BB !!!! Bez niespodzianek życie byłoby nudne, trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań!

Co do smarowideł na rozstępy nie wierzę w cuda i nie daję się omamić hasłami że lancome, palmers czy inny revitol jest "najskuteczniejszy na świecie". Jak ktoś ma genetyczne uwarunkowania do wystąpienia rozstępów to żadne mikstury nie uchronią w 100%.

Dziś wparowałam do pracy z tortem "brzuszkowym" oficjalnie chwaląc się :-D kamień z serca, bo trochę bałam się, a były same super miłe reakcje :-)

Cocosh ja tez sie budze 3-4 nad ranem i sie rzucam z boku na bok bo zasnac nie moge :/. Moze cos w tym jest, ze o tej godzinie sie dzieci na cyca budzi beda ;))

Fanti gratuluje i witam u nas ;)

A co do zwolnienia to u mnie opcji nie ma zeby na nie sobie mogla pozwolic. Do konca ciazy sie beda tam meczyc :/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

ja nadal przeziębiona:-( brzuszek wczoraj cały dzień miałam taki ciężki że nie miałam na nic ochoty:-( dziś już lepiej:-)

cocosh ja w tej chwili w sumie od 3 dni sypiam do momentu aż sama się nie obudzę więc wraca mi coś sprzed ciąży:tak:apetyt mam nie powiem ale zawsze miałam więc to nic nadzwyczajnego:-p na l4 jestem od 2 tyg ciąży zaraz jak zrobiłam badania krwi to napisałam do kierownika w piątek że w sobotę będę ostatni dzień w pracy a w ndz na 10godz już nie przyjdę a w pon miałam już wizytę i nawet nic nie
mówiłam a lekarz ze względu na moją pracę od razu wypisał mi l4 :-)
w tej chwili nadal mieszkamy z teściami:-(bardzo mnie to już męczy bo babcia jeszcze jest ale szukamy mieszkania jutro mamy spotkanie kolejne i potem kolejne i zobaczymy ja już się powoli załamuje:-(a kredyt trzeba jeszcze załatwić

fanti witaj i gratulacje dzidziusia:-) niespodzianki są fajne ja je uwielbiam:tak:fajnie że twój synuś ma takie podejście słodki jest :-)

arusiowa super że masz to już z głowy i ta reakcja ekstra :-)

reklama
zauważyłam coś na palcu w tej chwili 2 plamki 1 większa 2 mniejsza i próbowałam je szorować drapać i nie schodzą :-(
są takie brązowe jak pieprzyk to możliwe żeby mi się tak nagle pojawiło i to w takim miejscu?:-(

Do góry