reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Cocosh ja przytylam 5kg od 5tygodnia do teraz czyli do 13tego,
Niestety ja sie zaczelam leczyc dopiero teraz a podobno pierwsze 3miesiace sa wazne bo potrzebne sa hormony do ksztaltownia kosci I mozgu wiec teraz sie martwie ...

Czyli mamy podobnie co do tycia. Ostatnio bardzo się pilnuję i wydaje mi się, że nie tyję już ale okażę się na następnym ważeniu za 2 tygodnie.
Rozumiem, że się martwisz. Ja też się martwiłam, ale jestem pewna że skoro teraz się leczysz wszystko będzie dobrze.
Znajdź dobrego endokrynologa i zapytaj go dokładnie o wszystko - napewno Cię to trochę uspokoi.

Cocosh ja też mam problemy z tarczyca . W pierwszej ciąży przytyłam książkowo 16 kg.
Tyle ,że ja w genach mam to ,że szczupła byłam od zawsze w dzieciństwie ciągle niedowaga ..

Ja w sumie niedowagę mam przez 95 % swojego życia. Dopiero ostatnio, z rok temu, zaczęłam szybko przybierać na wadzę. Po przytyciu do 58 kilo przeszłam na dietę białkową, bo tylko ona działała i w 2 miesiące ważyłam znów tyle co zwykle. Tyle, że na diecie musiałam już zostać.
Liczę na to, że te pierwsze kilogramy ciążowe to jeszcze z wysokiego tsh i teraz mój organizm się trochę wyciszy i uspokoi.
Widzę poprawę po twarzy - po tym okresie leczenia zaczyna znów wyglądać normalnie a nie jak napuchnięty balon.

Dziewczyny ja mam to samo z pryszczami.
Od kilku lat chodzę co miesiąc na kwasy i nie miałam problemów.
Od zajścia w ciąże mam natomiast wysyp jak za czasów nastoletnich i to nie tylko na twarzy. Dekolt plecy też tragedia. Od tygodnia jest lepiej i znika wszystko - może organizm już zakcpetował nową sytuację hormonalną? ;)

albo to zasługa fitomedu. Mam trochę fioła na punkcie kosmetyków i dużo zawsze eksperymentowałam.
Polecam Wam strasznie wszystko z firmy fitomed. żele, toniki, maseczki, glinki, szampony itp. itd. Jestem w szoku, że za 10 zł można mieć takie super kosmetyki i w końcu cieszyć się efektami, a nie czekać miesiącami czy kremy i maseczki za kilkaset złotych w końcu coś dadzą. Połowowa moich kosmetyków poszła w odstawkę. Szczególnym zachwytem "pieje" nad zieloną glinką i maseczką k+k.

Ha ha no to ja też dołączam do grona pryszczatych, z tym ze u mnie raczej jest bez zmian. Jeszcze przedwczoraj myślałam że jednak jest odrobina poprawy, ale wczorajsze spojrzenie w lustro upewnilo mnie w tym, że tak nie jest :rofl2:

Barbra jak tam się trzymasz?

Arusiowa super ze wszystko ok :tak: mi ten prenalem w ogóle nie smakował :(

Kwiatekj22, Misana880 witajcie ;)

Izik ha ha u nas jest odwrotnie, to mała bawi się piłkami kota :sorry: kot tylko się patrzy, na szczęście się nie kłóci :rofl2:

Dzastibasti u mnie energii jest niby więcej, ale za to nie zrobię wszystkiego za jednym zamachem, tylko na raty, np zetre kurze, muszę odpocząć itp :D ale za to wczoraj o mało nie usnelam po 21, wiec jeszcze senność nie minęła

Pozioma ja dziś tez o 7 wstałam i koniec :( o tyle dobrego ze mała jeszcze śpi, wiec mam chwile "wolnego", a to jest rzadkość, żeby tak długo spala

Cocosh o fitomedzie nie słyszałam, ale teraz patrzę na stronie to i tak u mnie w mieście tego nie dostane :sorry:

Ocho, młodzież wstała, koniec laby ;)

Cocosh- a Ty się nie boisz stosowania kosmetyków na pryszcze w ciąży? Bo z tego co wiem to większości nie można, chyba, że te o których mówisz są jakieś mega łagodne.

No własnie skoro temta jest to co stosujecie do mycia twarzy i jaki krem używcie do twarzy ? Ja mysle o kupieniu produktow sylveco maja bardzo przyzwoity sklad. Miałam tonik do twarzy i był rewelacyjny.

reklama
U mnie bez zmian leci z nosa jak z kranu syrop kupiony zaczynam stosować herbatka i łóżeczko w biedronce dziś była fajna promocja patyczki do uszu dla dziecka z płatkami kosmetycznymi za 6zl i chusteczki nawilżające 4op + pojemnik za 18 zł i kocyk ale to już dla mnie :D

Do góry