reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Czytalam ostatnio o tym, ze bardzo czesto dla dzieci jest stosowana wlasnie maka ziemniaczana zamiast zasypek i podobno dziala super :) wiec mysle, ze skoro dla noworodkow stosuja to Tobie tez nie powinno nic grozic ale oczywiscie to tylko przypuszczenia :)

reklama
Lilith ale juz duza dzidzia, dobrze ze juz was wypuscili

Barbra spraw sobie masc bepanthen albo alantan zielony, u corci na odparzenia działają cuda, a potem dla maluszka się przyda :tak: ich mozna uzywac od 1 dni zycia dziecka wiec nie sądzę żeby cokolwiek zaszkodziło, w końcu maluch jest dobrze chroniony w brzuchu... Ewentualnie kąpiel w krochmalu, moze cos zalagodzi

A ja zaraz zwariuję z tą zgagą, w poprzedniej ciazy o wiele później mi się pojawiła:no:

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja w ciąży używam takich bez SLS. Polecam serie Babydream z Rossmana. Żel pod prysznic plus szampon. Na zmianę z szamponem Alterra. Pod pachy używam czegoś co się chyba nazywa Cristal. Jak karmie to szczególnie dbam o to żeby moje dziecko nie jadlo antyperspirantu, a z pach blisko do sutków. Jeżeli ktoś się bardzo nie poci to polecam.

Uff, wrocilam w koncu z pracy, ale mimo wszystko dobrze mi sie pracuje. Myslalam, ze bede bardziej zmeczona a tu power jak nigdy dotad.
Lilith- sliczna dzidzia :)

Dziewczyny muszę sie z Wami pożeganać, wczoraj poroniłam. Nie mówię "żegnam" bo niedługo zawitam z powrotem. Trzymajcie sie cieplutko i dbajcie o swoje maleństwa :)

reklama
Do góry