reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ania Be- Karmi podobno to mit. No i cos tam alkoholu jednak zawiera. Moj maz juz odebral akt urodzenia malucha :). Pierwszy najwazniejszy dokument :). Mlody spi sobie dzisiaj sporo, mam nadzieje,ze noc bedzie w miare znosna a jak nie to juz dzis pojde po butle,bo nie chce powtorki z rozrywki z wczoraj.

reklama
Ania Be wybrałam tak samo jak Ty płatne 100 i 60 procent. Chciałabym złożyć papiery do naszej firmy na kierownika regionalnego i szkoda mi oddać im kasę w razie czego jakby mi się udało dostać ;) albo jakaś inna fajna ofertę poszukać.

Volka my chcieliśmy dzisiaj to załatwić i niestety nie możemy ponieważ ja się urodziłam w Tychach a Bartek w Katowicach i dopiero jak tam zadzwoniłam to mieli sobie ściągnąć mój akt urodzenia... a to podobno trwa :/ może w piątek lub w poniedziałek będzie dostępny...
Za to dzisiaj M zawiózl papiery do pracy mojej w sprawie macierzyńskiego. Tylko ten akt urodzenia muszę donieść...

Ania Be- Karmi podobno to mit. No i cos tam alkoholu jednak zawiera. Moj maz juz odebral akt urodzenia malucha :). Pierwszy najwazniejszy dokument :). Mlody spi sobie dzisiaj sporo, mam nadzieje,ze noc bedzie w miare znosna a jak nie to juz dzis pojde po butle,bo nie chce powtorki z rozrywki z wczoraj.

Volka dla mnie te wszystkie preparaty na laktacje to jeden wielki mit. Moim zdaniem wszystko siedzi w głowie...

Wy nie możecie sie doczekać porodu a ja nie mogę sie przyzwyczaić do tego, ze nie mam juz brzuszka chyba przez to, ze porod odbył sie 2 tyg. wcześniej i z zaskoczenia postanowili go wywołać to nawet nie zdążyłam sie pożegnać z brzuszkiem i teraz tak mi jakoś dziwnie i złe bez niego:confused: zapomniałam juz nawet jak to było miec brzuszek i strasznie mi tego brakuje.

Ignas jest cudowny i bardzo sie cieszę, ze jest juz ze mną, ale psychicznie widocznie nie byłam jeszcze gotowa.

Isia a dla mnie "siedzenie" mleka w glowie to mit:p bo gdyby od glowy sie zaczynalo to po pierwszej ciazy wykarmilabym pol wsi. A jednak nawet dla jednego dziecka nie starczylo...

Kamilaasami ;D leze i placze ze smiechu;D wygralas z ta wodka;D

Izik moj maly tez ulewal. Buzka, noskiem, wszystkim szlo:/ a przy tym nie przybieral. Pozniej bylo troche lepiej, ale ulewanie sie skonczylo dopiero kolo 18 miesiaca zycia...:(

Dziewczyny jestem w szpitalu.okolo 13.30 pojechalismy bo skurcze byly co 2/5 min i utrzymywały sie godzine i byly mega bolesne.maz musial sie zwolnic z pracy .na ktg wyszly delikatne skurcze. Rozwarcia brac.
Dali mnie na porodowke.tu badanie, rozwarcie na opuszek.pobrali krew, na usg wszystko ok.dostalam czopki 3 ktore jak sa skurcze porodowe to je nasila a jak tylko przepowiadajace to wycisza.

Skurcze sie nasilily, dalej co 3/4 min.ale na ktg trzy fest mocne skurcze zlapalo, jeden do 100% , reszta male.na razie czekamy

reklama
Do góry