reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Witam!!

Nie mam czasu na nic :/

U Nas wszystko w porządku :), jesteśmy na samym cycu i rośniemy jak na drożdżach.

Waga spadła o 8kg jak na razie, brzuch został ale to norma. Rana po cesarce się goi, śmigam już i obowiązki domowe wykonuje.

o to ladnie jedziecie z wagi : ) ja pasa nie kupowalam, mam nadzieje ze brzuchol spelni pokladane w nim nadzieje.

Kamila- to dobrzr ze Cie dzisiaj nie męczą nogi, moj gin mnie za każdym razem pytał czy nie puchną, wiec to raczej istotna sprawa, jutro powiedz. a zaczęły puchnac dopiero teraz po odstawieniu magnezu i to nie jakoś przesadnie.

Volka-Ciebie przeglodzili a tamte gwiazdy nie dość ze hamburgery przed to i teraz szybko ; )

Cocosh myślę, że Marysia czeka aż tato będzie miał tyle sił, żeby bez problemu ululać ją do snu ;) także obawiam się, że jeszcze kilka dni będzie chciała zaczekać i dać tacie czas na regenerację ;)
Uśmiałam się ze scenki z "żoną araba" :p tak naprawdę to wy jakiegoś tragarza powinniście wynająć na tych kilka ostatnich dni, żeby ani jedno ani drugie dźwigać nie musiało ;)

Bar w kwestii jedzenia nie mogę przestać zastanawiać się co się stało z Twoim hamburgerem zeżartym na chwilę przed cc. Ale chyba w niczym nie przeszkodził, to już sama nie wiem o co chodzi z tym postem przed planowanym cc...

Ania*Be
może ZUS Ci odpowiedział w kwestii zasiłku macierzyńskiego przy przejściu na 60%? Teraz już w pracy deklarowałaś pół roku/rok macierzyńskiego?

Bar najważniejsze że szybko zareagowali i nie przeciągali porodu. Ja jak się urodziłam to nie oddychałam i też pierwsze doby w inkubatorze spędziłam i nie ma po tym śladu.

Elisse z tego co kojarzę to nauczyciele nie mogą żadnych leków dzieciom podawać. Kciuki za wizytę :)

Pięknie z wagi spadacie dziewczyny, na lato będziecie jak modelki :)

Moj lekarz tez za kazdym razem pyta czy nogi puchna. Ale na szczescie nigdy nie mialam z tym problemu :) obraczke i pierscionki tez nadal nosze:)

Manka czy u Was wizyty po 36 tygodniu tez sa co tydzien? :)

Dziewczyny, ktoras z Was wczoraj polecala **********. Nie moge odnalezc kto to wstawil:( a chcialabym sie dowiedziec ile najlepiej pic tego dziennie:) tak z doswiadczenia a nie z ulotki;) bo musze zapas z Polski zrobic:) bede walczyc o kazda krople mleka;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Bursztynek gratulacje !! Malutka jest cudna :) Super, ze szybko podjeli decyzje o cc. A jaki czulas bol podczas skurczy ? Dalo sie zniesc czy na wiesc o cc od razu mialas lepszy humor ? :p

Kubusiowa w moim 'planerze' jest wpisane, ze mam wizyte w 36 - pozniej wizyta z Health Visitor - pozniej 38-40-41-42 tydzien ;) Tyle tylko, ze w 34 tyg to mialam wizyte troszke po fakcie, i teraz np mam 2 marca a to juz bedzie 37 tydzien :p Wizyt po 40 tyg nie chcialabym juz doczekac :D

W nocy wstawalam 4 razy na siku plus obudzilam sie raz po jakims strasznym koszmarze, Japonczycy chcieli mnie zabic, jakis konflikt powazny byl, masakra ;)

Ah i jeszcze snilo mi sie ze Alioolio urodzila sliczne dziecie ale nie wiem jaka plec xD

Potwierdzam w szkole nie mozna podawac zadnych lekow dziecku bo moze byc uczulone na jakis skladnik, ba nawet u nas nie wolno riwanolu uzywac na rane...

Dziewczyny czy jak bylam na L4 to dostane PIT z ZUSu. BO JA JUZ ROZLICZYLAM SIE ... NI WIEM CZY BEDE MUSIALA KOREKTE ROBIC...

reklama
Do góry