reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Już dziś mi lepiej, już was nadrabiam ;-) zapisano mnie na 4.08, na wtorek. Mogłabym się zapisać do innej przychodni, ale ta co jest u mnie na osiedlu to jakaś porażka po całej linii, więc dojeżdżam do tamtej, w poprzedniej ciąży byłam zadowolona, ale pierwszą wizytę miałam w styczniu, jeszcze było dużo miejsc i chyba ze 2 dni czekałam na wizytę, nie wiem co się teraz stało :zawstydzona/y: Pójście prywatnie na tą chwilę nie wchodzi u mnie w grę.
Dziś jedziemy na mazury na weekend, to trochę się odstresujemy, mam nadzieję że będzie pogoda, bo córcia chyba oszaleje jak do wody nie wejdzie :sorry:

Lilith ojej strasznie szybko Ci się szyjka skróciła, dali Ci jakieś leki na to?

Kubusiowa powodzenia w podróży :tak: Nie daj się mdłościom ;-)

Asia1989 witaj, z taką obstawą lekami na pewno wszystko dobrze się skończy :tak:

Elisse witaj :tak:

Edit super że wszystko ok ;-) U mnie bliźnięta były od strony mojego pradziadka, a u P babcia była jedną z bliźniaczek, także kto wie :sorry: To byłby jakiś kosmos dla mnie, jeszcze jakby mi się trafiły takie żywiołowe jak moja mała to chyba bym jechała z tobą do tego psychiatry

Fruzka pewnie to był szok dowiedzieć się w 6 miesiącu że będzie dziecko gratis :-D Chociaż przypomina mi się historia znajomej mojego ojca, gdzie do końca była pewna że będzie mieć 1 dziecko, urodziła już jedno, wszyscy szczęśliwi i tylko słyszą tekst lekarza "teraz rodzimy drugiego", no ale to inne czasy były :rofl2:

Marcoweczka witaj, masz jakieś przeczucia co do płci? ;-)

Aliszia ja też bez objawów, tylko czekam aż znienacka się pojawią :ninja2:

Milagros, Kamilaasami &&, dajcie znać jak wizyty

Ja nie mam dobrych wieści. Tętna dalej nie ma. Wychodzi z usg ze ciaza ma 5tyg. Wiec nie wróży to za dobrze... Za tydzień idę na kolejna wizyte... Plakac mi sie normalnie chce.

milagros to jeszcze o niczym nie swiadczy moze ow sie przesuneła i dlatego ciąża jest młodsza? a co lekarz mówił jakie są szanse?

dziewczny a jak z tatusiami czy po porodzie zostają w domu? moj najchętniej by został na cały rok ale ma na głowie stowarzyszenie bez niego nie dadza rady więc wstepnie zadeklarował że min 2 miesiące chce być z nami :) żebym mogła w spokoju pracować bez zbędnych przerw w fiemie :)
już sie smiałam że po prostu na czas porodu ustawie sobie na mailu out of office :laugh2::laugh2:

Powiedziała, ze szanse sa 50/50. I to juz kwestia natury, zbadala mnie tez na fotelu apropo plemienia, ale powiedziała ze szyjka jest czysta. I albo rzeczywiście owulacja sie przesunela, albo po prostu ciaza jest za slaba i się nie utrzyma.

Milagros spokojnie, może maluch jeszcze ruszy, dostałaś coś na podtrzymanie? W poprzednim usg który tydzień/ dzień było widać? Ja tam wierzę że Twój kropek to leniuszek i jeszcze wszystko będzie dobrze :tak:

Ironia mój na szczęście ma taką pracę że będzie z nami praktycznie cały czas, teraz też z małą siedzi ;-) No chyba że projekt jaki realizuje się na tyle rozwinie, że będzie go mniej w domu, ale na początku na pewno go nie puszczę, na pewno przez pierwszy miesiąc tak łatwo sobie nie wyjdzie :sorry:

A ja mam problem... Naszło mnie na grochówkę której nie lubię :confused: I co tu zrobić :szok:

Milagros 3mam kciuki, zeby wszystko bylo ok. Nie mozesz isc do jeszcze jednego lekarza, aby sie upewnic?? Tym bardziej? ze to 2 tyg roznicy :/

Ironia moj ze mna napewno zostanie po porodzie przez jakis czas, ale ile to sie okaze.

Ja mam dzisiaj wizyte o 12.30

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

reklama
Milagros nie denerwuj się . Myśl pozytywnie .. dotykaj sobie brzuszka i mów do niego aby dzidzią się ocknela i rosła. Moja koleżanka tez tak miała, że nie było długo serduszka i ciąża do tyłu o trzy tygodnie według usg. A potem było dobrze. Jesteśmy z Tobą.!

Do góry