reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Chrobek to dobrze, ze podzialalo:) ja bym sie bala czopek zastosowac ze podziala na mnie wlasnie na lozku porodowym;D dlatego zdecydowanie wole szpitalna lewatywe;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Kkasia ja przeżyłam poród przez cc bez męża i pobyt w szpitalu bez odwiedzin (u ans był zakaz) i powiem Ci, że położne były super. Wszytskie pomagały, więc się nie bój. Wiadomo, że smutno było, że mąż nie moze maluszka zobaczyć, ale po 4 dniach jego ardość bezcenna - jeszcze do domu wyszliśmy w dniu jego urodzin :)

:):)

To tylko pozazdrościć. Ja jak urodziłam syna to położne były straszne i wredne. Jedna była aby spoko. Gdyby nie mąż to przez te dni w szpitalu bym sie nie wykapala nawet. Byłam sama w pokoju a łazienka była 4 pokoje dalej, więc głupie siku lecialam szybko by mały sam nie był. Jedyne sobre ze dziecko było cały czas przymnie.
Szwagierka wczoraj wyszła z szpitala z malutką i jest zakaz odwiedzin, ale mówiła ze jeden mąż innej Pani zrobił hałas na cały oddział bo żona po cc a on wejść do niej nie mógł i go wypuścili, zasłonił się przepisami ze Mąż ma prawo siedzieć nawet przy zonie 24 h by jej pomóc. Więc jezeli do tego czasu nie odwołają zakazu to bede walczyć by chociaż z maseczką na twarzy mógł wejść na godzine.
Bo jakbym miała sama być jak palce to się zalamie

Bar zmien pozycje, pochodz troche, idz pod prysznic i nie skupiaj sie na brzuchu. Jesli dalej bedziesz czula bol to kto wie czy sie nie zaczyna;) jak Cie znowu zaboli to zobacz czy brzuch jest caly twardy. Ale caly. Nie tylko tam gdzie jest Grzes:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

A moje dziecko musieliśmy obudzić na kąpiel i nie był z tego faktu Bartuś zbytnio zadowolony ☺ potem zjadł 20 ml mleka i padł... i tak śpi od 18 30... dzisiaj w ogóle ma jakiś senny dzień :) co mnie cieszy hihi

Ja bym mogła już rodzic, ale pod warunkiem że kartka w kalendarzu wskazywalaby połowę marca i pogoda była inna... 2 lata temu właśnie tak w połowie miesiąca w bluzach chodziliśmy, a dziś rano jeszcze śnieg u nas leżał. A ja już się w kurtkę zimową przestałam mieścić :( poza tym wolałabym żeby mój kurczak trochę podrosl, w 31 tyg było 1700g, Laura 10 dni po terminie miała 3440, a tak porownywalam usg obydwu to teraz chyba się szykuje mniejsze dziecko. My z mężem nie przekroczylismy 3 kg przy urodzeniu, chociaż ten ponoć miał aż 60cm, ja to nawet nie wiem

Chrobek oo, relacja z porodu, czy jeszcze nie? ;) mi na porodowce zaproponowali lewatywe, dali w buteleczce do samodzielnego wykonania, ostatecznie nic mi nie dała bo prawie nic nie jadłam poprzedniego i tego samego dnia;)

Siwa szkoda ze nie było miejsc na karowej, dla mnie wydaje sie troche "lepszym" szpitalem pod wzgledem specjalistow niż Solec, ale skoro usg wyszły obydwa ok to pozostaje wierzyć że wiedza co robią :tak: kazali Ci teraz częściej robić usg/ ktg?

Barbara skurcze to jakby cały brzuch ci sciskalo, plus do tego ból podbrzusza jak na @, czasami szczesciary w bonusie dostają do tego boli jakby miało ci krzyż rozerwać

Wózek uprany, fotelik uprany, butelki w końcu zamowione, pizza zjedzona, tylko nie było komu posprzątać ;) mąż pojechał na męski wieczór, mała śpi, a ja w końcu rozkoszuje się cisza i nikt mi tyłka nie zawraca, ale mi dobrze

reklama
Do góry